Dalfsen verliest “sneu” in Deventer bij Turkse Kracht, 4-2

DALFSEN – Het begon zeer goed in Deventer, Dalfsen was de betere ploeg en zat er zeer kort op en met zeer goed combinatievoetbal. Dit werd beloond in de 26 minuut met de 0-1 voor Dalfsen op naam van Sjoerd Klarenbeek. Hij was de doelpuntenmaker na een goed opgezette combinatie.  Chiel Huisjes zette Dalfsen in de 30 minuut op een nog riantere voorsprong, zijn schitterende vrije trap was goed voor de 0-2 voor Dalfsen.

In de 44e minuut was het Turkse Kracht met een zacht balletje die de 1-2 aan liet tekenen op het scorebord.
Dit was tevens de ruststand. Na rust was het Remco Hultink in de 47 minuut die de wedstrijd weer na zich toe had kunnen trekken, hij schoot op de paal.
Turkse Kracht kreeg hierdoor meer vleugels en scoorde in de 49e minuut de 2-2. In de slotfase scoorde Turkse Kracht met snelle counters de 3-2 en net voor tijd scoorden zij in de 85e minuut de 4-2.
De tweede helft was Turkse Kracht de betere ploeg, al zag het er in de eerste helft niet naar uit. Dalfsen speelde een sublieme eerste helft overigens onder goed toeziend oog van een zeer goed leidende scheidsrechter, overigens in een uiterst sportieve wedstrijd.
Volgende week speelt Dalfsen thuis weer een finale tegen degradatie tegen Haarle, aanvang 14,00 uur.