Kaas en kunst

DALMSHOLTE – De maand mei staat in het kader van Kunst en Kaas bij Heileuver; 3 en 4 mei viert men al voor het 9e jaar het meiweekend van KunstomDalfsen, een kunstevenement wat ooit begon met 10 deelnemers op 10 kunstpunten en wat uitgegroeid is tot een groots evenement van 46 kunstpunten met een veelvoud aan kunstenaars.

Tijdens het kunstweekend zijn kunstenaars op het erf aan het werk en kan men ‘letterlijk‘de kunst afkijken. In het Vilsterse bos, achter de boerderij, is een kunstroute uitgezet genaamd ; Buitenkunst. Kunstenaars maken kunstwerken – met een knipoog naar de zgn Land-art- van veelal natuurlijk materiaal en/ of gericht op de omgeving. De kunstwerken blijven de hele maand mei in het bos aanwezig. Overdag voor de bezoekers en ‘s Nachts kunnen de konijnen en reeën van de kunst genieten.
Voorts wordt er op zaterdag 10 mei op ludieke wijze de eerste graskaas van het jaar ten doop gehouden. Belangstellenden worden om 12.00 uitgenodigd om een broodje mee te eten en de kaas te keuren.
Tot slot neemt Heileuver deel aan de WAK – week Amateur Kunst- van 17 tm 24 mei. Deze week wordt muzikaal geopend door het Dalfser koor Zanglust olv Dick Idema; zij geven een openingsconcert op zaterdag 17 mei om 14.00 in het Schilderijenhuis. De expositie ’Buitenkunst’ in het Vilsterse bos duurt de hele maand mei. Het volledige programma van deelnemende kunstenaars tijdens de WAK is na te lezen op www.heileuver.nl

Artikel delen: