Kunst om Dalfsen 3 en 4 mei

DALFSEN – Het lijkt wel op herhaling van het zelfde bericht: Het Vechtdal staat weer bol van de activiteiten; een jaarlijks terugkerend evenement is het kunstweekend 3 en 4 mei van de stichting ’KunstomDalfsen.’Tijdens dit weekend stelt menig kunstenaar uit het Vechtdal zijn atelier, tuin, schuur of erf open voor de bezoekers die zich kunnen verwonderen over alle creativiteit, vakmanschap en talent in het Vechtdal.
De route strekt zich uit over Dalfsen en ver daarbuiten met een uitstapje naar de Beeldentuin in Witharen, Benjo en Martha Hooischuur in Laag Zuthem en aan de grens van Zwolle kan men terecht bij Atelier Stromen.
In totaal zijn er 46 kunstpunten en op sommige locaties treft men meerdere kunstenaars aan. Nieuwkomers zijn o.a.: Jopies Groene Wereld in Dalfsen, zorgboerderij Oosthoeve in Nieuwleusen, Ard & Dineke Brasjen in Oudleusen en Atelier I’m in Dalfsen. Bijzonder goed vertegenwoordigd zijn dit jaar Nieuw- en Oudleusen met wel 5 kunstpunten.
De informatieve en kleurrijke brochure is gratis verkrijgbaar of op te halen bij de plaatselijke horeca, het Oude Postkantoor in Dalfsen, Boerhoes, Heileuver en Mariani schoen en tas. Ook via de socialmedia is het kunstweekend onderwerp tot gesprek. Alle kunstpunten zijn gratis toegankelijk op 3 en 4 mei van 10.00 tot 17.00. Men treft overal de kunstenaar persoonlijk zodat het niet moeilijk is een gesprekje met hem/haar aan te knopen. Op sommige locaties zijn de kunstenaars aan het werk. Alle kunstpunten staan ook op www.kunstomdalfsen.nl

Vriendelijk verzoek net als voorgaande jaren: laat niet elke kunstpunt of kunstenaar zijn verhaal inzenden, want als het zo ver is, dan is iedereen al kunstmoe, en gaat het hen zelfs tegenstaan.

Artikel delen: