Resultaat afvalscheiding in Hoonhorst groot succes

HOONHORST – DALFSEN –  Het resultaat van het gescheiden aanleveren zoals dat in de pilot in Hoonhorst is ingevoerd is een groot succes volgens wethouder Klaas Agrigola. Hij noemde dit een voorbeeld van de toekomst en Hoonhorst staat hier landelijk als topper genoteerd.De wethouder heeft dit als eens kenbaar gemaakt bij het ministerie van milieu en staatssecretaris Mansveld al eens uitgenodigd, maar tot een afspraak is het niet gekomen. Ook bij de Rova spreken ze alle lof uit over het resultaat in Hoonhorst en wordt het overal als voorbeeld genoemd.

Hoonhorst kent een papiercontainer de plasticcontainer waarin ook melkpakken frisdrankpakken en blik mag worden aangeleverd , de groene container voor groenafval. Daarnaast zijn er op 2 plaatsen in het dorp ondergrondse containers geplaatst waar het restafval in kan worden aangeboden. Hiervoor is dus geen container, maar dit moet in zakken worden aangeleverd, middels een pasje en de kosten hiervan bedragen rond de €1,- per aanbieding.
Alle overige containers zijn gratis aan te bieden.
Als inwoner van Hoonhorst ben ik zelf uitermate blij met deze situatie, het aantal keren dat zakken per jaar worden aangeboden hangt af van de gezinssamenstelling, maar een paar zonder kinderen komt niet aan de 10 aanbiedingen.
Een gezin met kleine kinderen en poepluiers, komt vrijwel wekelijks bij de ondergrondse container.
Burgemeester Han Noten gaf aan dat dit probleem bekend is en er zijn helaas nog geen mogelijkheden luiers anders aan te bieden, hoewel hij wel verwacht dat dit niet lang meer zal duren. Dalfsen gaat de komende jaren dan ook over op het nieuwe systeem, dit kan voor iedereen veel geld opleveren en mogelijk veel minder zwerfafval. Een geweldig mooi systeem met winst voor alle partijen.

Artikel delen: