SVD B2 haalt uit tegen HHC B5! 14 – 0

DALFSEN – HARDENBERG- Vorige week een goede overwinning behaalt tegen een gevaarlijk counterend USV B1GD. Vanuit een achterstand teruggevochten naar een mooie overwinning. Dit kunnen nog wel eens cruciale 3 punten zijn/worden voor SVD B2. Vandaag de eerste thuiswedstrijd en de tweede competitiewedstrijd tegen HHC B5. De tegenstander had vorige week verloren en wil natuurlijk graag punten meenemen. Aan SVD B2 om vandaag “gewoon” weer 3 punten te pakken. Vandaag waren Delano en Justin niet aanwezig, maar met 17 jongens is het niet zo erg dat er een paar spelers er niet zijn.

Opnieuw prachtig weer om te voetballen, misschien wel iets te benauwd. Hoe het ook zij voor de toeschouwer was het in ieder geval prachtig weer om naar deze wedstrijd te kijken. De wedstrijd begon iets eerder dan half 3 en in de eerste beste aanval wist Simon goed door te gaan en met een prachtige lob van afstand de keeper te verrassen; 1-0. Schitterend doelpunt en begin voor SVD B2. Simon had de smaak te pakken en binnen 5 minuten scoorde hij zijn tweede doelpunt. Prachtige pass van Casper zorgde er voor dat Simon alleen op de keeper af kon gaan. Simon passeerde de doelman en scoorde beheerst de 2 – 0. Dalfsen had het wedstrijdritme helemaal te pakken en combineerde er driftig op los. Opnieuw op goed aangeven van Casper wist Rens zijn doelpunt te maken; 3 – 0.
In een goede aanval wist Daan met een mooie pass Rens te bereiken, maar dit keer mikte Rens iets te hoog. Ook Caspers miste een mooie kans op goed aangeven van Simon. Het was aan Rowan om de 4 – 0 loeihard van afstand binnen te schieten. De keeper van HHC zag er niet helemaal goed uit bij dit doelpunt, maar de bal van Rowan was hard en ging net voor de keeper laag over de grond onder de duikende keeper door.
Maarten had de hele tijd van de kant lijdzaam toegezien en trappelde van ongeduld om in te vallen. Op het moment dat hij voor Simon het veld in mocht, was het ook direct raak! In goed opgezette aanval werd Niels bereikt. Zijn schot werd half afgeslagen door de keeper. Maarten was er als de kippen bij om de afgeslagen beheerst in het doel te leggen; 5 – 0.
Het was opnieuw Maarten die op links met snelheid door de verdediging van HHC ging en prachtig de 6 – 0 binnen schoot. Maarten kreeg de smaak te pakken en wist een zuivere hattrick te scoren. Een schot van Rens op de keeper werd opnieuw half wegeslagen door de keeper en wederom stond Maarten op de juiste plek om deze bal alsnog in het doel te schieten/lopen; 7 – 0 en de hattrick voor Maarten. Het was nog niet afgelopen in de eerste helft. Een prachtig genomen corner van Daan werd beheerst en slim ingetikt door Casper; 8-0.

Met deze stand werd er door de goed leidende scheidsrechten, Luc van de Vegt, afgefloten voor de eerste 40 minuten. Bij tijd en wijle werd er sterk gevoetbald en gecombineerd door SVD B2. De tegenstander wist er eigenlijk weinig tegen in te brengen en Steven had in de eerste helft weinig keeperswerk te doen.

Bij wat ranja werd er uitgerust en werd door de leiders aangegeven om te blijven voetballen. Want bij een dergelijke stand bestaat de neiging om voor eigen eer te gaan. De jongens pikten het goed op en lieten ook in de tweede helft de bal mooi rondspelen. Matthijs stond als laatste man weer een sterke wedstrijd te spelen. De links-back, Tim en rechts-back, Julian waren vandaag sterk aan het voetballen. Verdedigend en opbouwend allebeide sterk gespeeld! Max speelde vandaag een goede wedstrijd en was af en toe zelfs aan het dollen met de tegenstander. Prachtig om dit te zien, dat straalt vertrouwen uit!

De tweede helft begon zoals de eerste helft was geëindigd; een sterk spelend SVD die af en toe leuk voetbal liet zien. Casper en Bryan onvermoeibaar gaan voor de bal en gevaar stichten door te strooien met goede passes. Rowan had vandaag ook een “goede voet” voor prachtige steekballetjes net over de verdediging heen.
In een aanval wist Martijn niet te scoren uit een sterke pass van Iljen. Daan deed dit wel uit één van de steekpass van Rowan op Maarten. Maarten legde de bal mooi neer voor Daan die de 9 – 0 binnen schoot. Het was een mooie diepte pass van Bryan die Daan lanceerde en uit zijn perfecte voorzet wist Martijn met een prachtige hak-achter-langs de bal in het doel te werken en zo de 10 – 0 te scoren. Schitterend Martijn!
Wederom uit een mooi steekballetje van Rowan wist Daan degelijk de 11 – 0 binnen te schieten. HHC deed zijn best vandaag en ging ook door met voetballen ondanks de ruime achterstand. Compliment voor HHC wat betreft de goede instelling. Hoewel een sigaretje draaiend naar het voetbalveld lopen wat minder is, maar dat waren maar 2 jongens van HHC.
Uit een perfect genomen corner van Martijn wist Casper de 12 – 0 te maken. Rens zat het vandaag niet helemaal mee want hij kreeg ook verschillende kansen, waar één met een mooie lob bijna afgerond werd maar toch net iets te hoog gemikt was. Desondanks heeft ook Rens een goede wedstrijd gespeeld.
Het was nog niet gedaan met SVD B2; Bryan wist de 13 – 0 te scoren uit een perfect genomen corner die “bijna” in één keer bij de eerste paal over de doellijn ging. De bal werd licht aangeraakt door een “fout” opgestelde HHC’er bij de eerste paal. Het was Rens die de eindstand op 14 – 0 bracht. Rens werd met een mooie pass door Simon aangespeeld waarna Rens de hoek mocht uitzoeken. Rens wist met beheerst gericht schot de keeper in de hoek te passeren. Compliment aan het hele team om toch de gehele wedstrijd te blijven voetballen en niet voor eigen eer te gaan. Ik heb vandaag aan de kant genoten van dit SVD B2 elftal. Ondanks dat HHC zijn best deed was SVD B2 vandaag veel te goed om punten weg te kunnen halen uit Dalfsen. Ben benieuwd wat SVD B2 deze competitie nog verder laat zien. Volgende week een vrij weekend maar over 14 dagen tegen de medekoploper, SV Nieuwleusen B3. Wederom een thuiswedstrijd en dan moeten als team laten zien of we boven aan mee kunnen blijven doen! Auteur: Leider B2