Quilt expositie te Dalfsen

Quilt expositie te Dalfsen

Op 18 oktober van 10.00 uur tot 16.00 uur zijn quilts te bewon¬deren in de Grote Kerk te Dalfsen. Wie bij een quilt aan een lappendeken denkt, moet dat beeld nodig bijstellen. Rieteke Hoogendoorn uit Kedichem  maakt ware kunstwerken van stof, vaak met bij¬belse symboliek.

Ze ontdekte de techniek in 1991. In 1995 maakte ze haar eerste quilt over een religieus thema: geloof, hoop en liefde. Het quilten zie ze als iets wat God haar heeft gegeven. In totaal heeft Rieteke al meer dan honderd quilts op haar naam staan. In haar eerste bijbelse quilt zijn het kruis, het anker en het hart duidelijk herkenbaar. Al snel begon Rieteke ook abstracter te werken.Quilts op bestelling, lezingen, en zo is haar hobby  bijna werk ge¬worden. Ze heeft er een dagtaak aan.
Ook de wenskaarten met foto’s van haar quilts zijn razend populair. Toch is het quilten nog steeds haar passie. Per quilt is ze twee tot vier maanden bezig. Ze gebruikt alleen traditionele technieken en doet alles met de hand. Ieder werk begint met een ontwerp.  Ze is van vele markten thuis, want ze schrijft soms ook zelf gedichten bij haar quilts – of andersom. De toegang is vrij,  een gift  voor de restauratie van het orgel is welkom.
Tevens is er een bloemengroep onder de toren aan het bloemschikken met herfststukjes die daar ook verkocht worden ten bate van het orgelfonds. Voor meer informatie: Tineke Schuurman, t.schuurman4@kpnplanet.nl

Artikel delen: