ZwemCentrum in Limburg nu ook failliet - Foto: Robert Bril
Foto: Robert Bril

ZwemCentrum in Limburg nu ook failliet

Vitaland in Mechelen is failliet. Het gaat om de zwem- en fitness-accommodatie en het horeca-gedeelte bij vakantiepark De Mechelerhof. ZwemCentrum Dalfsen had dezelfde eigenaar als Vitaland Mechelen. De zwemlessen van ongeveer tachtig kinderen gaan voorlopig niet door.

 

Twee werknemers van Vitaland hadden het faillissement aangevraagd omdat ze al geruime tijd geen salaris meer hadden ontvangen. Exploitant Michel Vaatstra verweerde zich daar niet tegen. Vaatstra, sinds 1 januari dit jaar exploitant van Vitaland, raakte eerder dit jaar in opspraak. Een aantal zwemcentra van hem in onder meer Alkmaar en Dalfsen gingen na verkoop onder onduidelijke omstandigheden failliet. Honderden kinderen waren daar de dupe van omdat hun zwemlessen plots stopten.
Vaatstra hanteerde, ook in Mechelen, een ‘pakket-systeem’ waarbij alle lessen tot aan het behalen van het diploma vooraf betaald moesten worden. De ouders van de tachtig zwemmertjes in Mechelen zijn dat geld nu kwijt.
De eigenaren en bedrijfsleider van De Mechelerhof bekijken, in overleg met de curator, of het mogelijk is om zowel de zwem- en fitnessfasciliteiten als het horecagedeelte over te nemen. “Kinderen die zwemles volgen en mensen die daar fitnessen mogen niet de dupe worden. Al betaalde lessen en lidmaatschap van de sportschool mogen niet verloren gaan.” De partijen hopen nog deze week duidelijkheid te kunnen geven over de eventuele nieuwe start.
Vaatstra probeerde het restaurant van Vitaland al vlak na zijn aantreden weer van de hand te doen, maar hij kreeg het niet verkocht. Vaatstra wijt het faillissement onder meer aan de publiciteit rondom de vermeende oplichterspraktijken in de zwembaden in Dalfsen en Alkmaar. Daardoor heeft hij volgens eigen zeggen minder zwemlessen verkocht dan verwacht.

 

Bron: 1 Limburg

Artikel delen: