Uitslagen biljartclub “de Trefkoele” week 44

DALFSEN – Het eerste team ontving maandagavond de mannen van Tholen 1 uit Emmeloord. Evert Jan Holsappel beet het spits af tegen Jack Vermuë. Beide spelers zijn goed voor 85 caramboles. Maar weer was het Holsappel die de wedstrijd het beste in de hand hield. Niet spectaculair maar wel degelijk. In 35 beurten en een moyenne van 2.428 pakte hij de eerste twee punten. Vermuë, die moeite met de gladde vloed had, kwam er wel 37 tekort. Evert Hulleman kan zijn goede vorm in het begin van de competitie nog niet weer vinden. Ook vanavond moest hij genoegen nemen met een moyenne van 2.541. Zijn tegenstander de jonge GertJan Kalter won met een voor hem sterke partij. In 24 beurten maakte hij zijn 59 caramboles vol waaronder een mooie serie van 9. Om de teamwinst binnen te halen moest Rein Smit zorgen voor in ieder geval twee punten. Daar leek het de hele partij echt niet op. Tegenstander Willen van Dijk nam het initiatief met enkele fraaie stoten. Maar in zijn laatste beurt speelde Smit de partij mooi uit met een serie van 11 en dat in totaal 32 beurten met een gemiddelde van1.843. Tegenstander van Dijk kwam slechts drie caramboles tekort. Uitslag 5-2 voor de Trefkoele. Het team staat op de eerste plaats in de competitie.

Het tweede team ging maandagavond naar Urk. Niet om alvast kaartjes te kopen voor de bekerwedstrijd Urk- Ajax maar om de strijd aan te gaan tegen Het Groene Laken H.G.L. 1. Bertus ten Napel, een aanwinst voor HGL, speelde een fraaie wedstrijd. In 26 beurten stootte hij zijn 80 te maken caramboles bij elkaar waaronder een mooie serie van 12. Wim Flierman, eerste man van het tweede team, was niet in beste doen en liet 14 van zijn 59 te maken caramboles liggen. Beter verging het Jan Lindeboom. Hij wist zijn partij te winnen met een gemiddelde van 1.656. Tegenstander Feenstra moest toen nog 20 caramboles maken. Albert Holsappel zat kennelijk niet goed in zijn vel. Hij verloor van Geert Koffeman die verdiend won met een gemiddelde van 2.600. Ook het extra te verdienen punt bleef in Urk. Uitslag 5-2 voor H.G.L. 1. Wel staat het team nog op de eerste plaats in de competitie.

Dinsdagavond speelde het derde team thuis tegen directe concurrent De Poedel 1. Eerste man Gerard Bijvang startte met een fraaie overwinning. In 28 beurten maakte hij zijn 50 caramboles vol wat neer komt op een moyenne van 1.785. Tegenstander Duker kwam in het geheel niet in zijn spel en liet wel 27 van zijn 50 te maken caramboles liggen. Ook Gerard Verhaar won. In 34 beurten en een gemiddelde van 1.294. Tegenstander de Boer kwam 7 caramboles tekort. Henk Krol trof in Chris Huberts een sterke tegenstander. Ondanks een mooie serie van 11 en een moyenne van 1.842 moest Krol in Huberts zijn meerdere erkennen. Jan ten Kate tenslotte had geen enkele tegenstand van Ben Bril. Ten Kate won in 30 beurten, een gemiddelde van 1.266 en een hoogste serie van 7. Uitslag 7-2 voor Trefkoele 3. En hiermee staat ook het derde team boven aan de ranglijst van hun klasse C3 poule A.

Het vierde team had deze week geen competitie verplichtingen.

Artikel delen: