Plaatselijk Belang dorp Dalfsen, wat is dat?

Plaatselijk Belang dorp Dalfsen, wat is dat?

DALFSEN – Plaatselijk Belang dorp Dalfsen (PBdD) is een belangenvereniging voor inwoners van Dalfsen. We zijn geen politieke partij, maar wat is onze rol? Onze missie is iets betekenen voor het welzijn en woonplezier van de inwoners van het dorp en we zijn een spreekbuis richting organisaties en de gemeente als het gaat om lokale initiatieven. We werken vanuit een lijst met speerpunten en pakken waar mogelijk aangedragen vraagstukken op die het belang van de inwoners treffen. Als we als Plaatselijk Belang iets niet kunnen oppakken verwijzen we u door naar de juiste plek. Er zijn korte lijnen met de gemeente om zaken te bespreken die leven onder inwoners.

PBdD is onder andere direct of indirect betrokken geweest bij de volgende initiatieven: het speeltuinenbeleid, de opstart van Proef Dalfsen, een beweegtuin en de buurtbus Dalfsen. Daarnaast hebben we ook contact met diverse organen zoals de Voedselbank, Typisch Dalfsen, Duurzaam Dalfsen en jongerenwerk.

Kortom met vraagstukken en initiatieven voor de inwoners van ons dorp kunt u bij ons terecht. Wij denken graag met u mee! We hebben een groot netwerk, kennis van de sociale kaart en korte lijnen en waar nodig bieden we ook mankracht ter ondersteuning.

PBdD heeft als vereniging een bestuur en leden. Daarnaast zijn er wijkvertegenwoordigers welke aanspreekpunt zijn voor bewoners. Hier kunt u met wensen, ideeën en evt. zorgen terecht.

Lid worden van PBdD kan voor € 5 per jaar.

Wilt u meer informatie, lid worden of bijvoorbeeld als wijkvertegenwoordiger aan de slag?
Dat kan, u bent van harte welkom! Contactgegevens vindt u op www.pbdalfsen.nl

Persoonlijk kennismaken? Op 12 en 13 december staan we op de kerstmarkt in het dorp met een mooie wensboom.

Hier kunnen alle inwoners hun wens voor ons dorp inhangen! U bent van harte welkom!

Zo zijn er meer plaatselijke belangen in de gemeente, zoals Hoonhorst, Hessum, Ankum en ook Oudleusen.

Artikel delen: