Toneelvereniging ’tot Nut en Vermaak’

Toneelvereniging ’tot Nut en Vermaak’

VILSTEREN – Binnenkort komen wij weer op de planken. Dit keer met het blijspel ‘Te vroeg gejuicht!’ Geschreven door: Bernd Gombold (vertaling: An van Kessel) In feite is de hoeve van Alfred Rietveld ten ondergang gedoemd. Al zijn landerijen zijn tot beschermd natuurgebied verklaard. Bovendien mag hij ze niet bemesten en hij heeft er derhalve ook geen opbrengsten van. Maar dan dient zich een lichtpuntje aan.

Het wordt weliswaar aangedragen door twee schavuiten, namelijk burgemeester Grondijs en Volkert Engerling, maar toch, men kan nooit weten.

Engerling is er van overtuigd, dat onder het beschermd natuurgebied een thermale bron moet liggen. Met de exploitatie daarvan rekenen hij en de burgemeester zich rijk. En het kan eigenlijk niet mis gaan, want de zwavelgeur is onmiskenbaar heel sterk aanwezig. Er wordt een geoloog geëngageerd en terwijl die met het onderzoek bezig is, trachten Grondijs en Engerling de betreffende landerijen alvast voor een prikje te bemachtigen. Ze moeten echter allerlei concessies doen en in hun euforie over de op handen zijnde rijkdom ondertekenen ze daarvoor van alles en nog wat. Uiteindelijk blijkt echter geen spatje thermaalwater voorhanden en dan zijn de rapen natuurlijk gaar.

De voorstellingen zijn op 23, 25 en 31 januari 2015 in het parochiehuis te Vilsteren. Aanvang 20.00 uur.
Kaarten zijn ’s avonds verkrijgbaar aan de kassa; niet in de voorverkoop.

Artikel delen: