Foto-expositie in synagoge

Foto-expositie in synagoge

DALFSEN – Ook dit jaar is er tijdens de kerstvakantie een expositie in de voormalige Joodse synagoge (Julianastraat) in Dalfsen. Tentoongesteld zijn (meerluik) foto’s van de Zwolse fotograaf Martien Nieland.
De titel van de expo is: “……..het wantij over …….”. Martien heeft deze titel om de volgende reden gekozen: hij is met zijn zeilboot vaak drooggevallen op het Groninger wad. Meestal bij een wantij.
Zo, wachtend op het wassende water, had hij mooi de tijd om het wadlandschap in zich op te nemen en te overwegen hoe hij zijn tocht zou gaan vervolgen. Immers zodra hij eenmaal met voldoende water onder de kiel die “onderwaterbergpas” over kon varen, dan waren er plotsklaps vele nieuwe routemogelijkheden voorhanden om zijn zeiltocht voort te zetten.
Met deze metafoor van zijn wadvaren wil Martien in zijn foto-expositie “ … het wantij over …” de toeschouwer meenemen op zijn ontdekkingstocht naar nieuwe fotografische uitdrukkingsvormen.
De expositiedagen zijn als volgt :
Maandag 22 december 2014
Dinsdag 23 december 2014
Zaterdag 27 december 2014
Maandag 29 december 2014
Dinsdag 30 december 2014
Vrijdag 2 januari 2015
Zaterdag 3 januari 2015
De openingstijden zijn steeds van 14.00 tot 17.00 uur. De foto’s zijn zaterdagmiddag bij de officiële opening van de expositie gemaakt. Tekst en foto’s Paul Scholten.

Foto's 5
Foto-expositie in synagoge
Foto-expositie in synagoge
Foto-expositie in synagoge
Foto-expositie in synagoge
Artikel delen: