Prins 50 Cents, heerser over het Sprokkeldorp

Prins 50 Cents, heerser over het Sprokkeldorp

LEMELERVELD –  Met het thema “Liefde voor Carnaval” heeft Carnavalsvereniging De Sprokkelaars uit Lemelerveld gisteravond het Carnavalsseizoen ingeluid. Natuurlijk met als belangrijkste hoogtepunt de bekendmaking van de nieuwe Prins.

De presentatie was in goede en bekende handen van Niels en Pettrik en Party DJ Marcel vulde de stille momenten met bekende Carnavalskrakers. In een schitterende ambiance van Residentie Reimink, hebben de vele Prinsen met Raden en gevolgen uit de buurtdorpen meegenoten van een prachtig gevulde avond. De proclamatie van de aanwezige Prinsen vlogen als zoete broodjes door de zaal en je zag dat een ieder het naar de zin had!

Ieder jaar weer wordt er door de Sprokkelaars de Sprokkelaar van het Jaar verkozen en dit jaar was het de eer aan Harry en Anita Loman. Zij exploiteren sinds jaar en dag een prachtige cafetaria op het Kroonplein van Lemelerveld. Ieder jaar staan ze klaar voor Carnavalvierende mensen die in hun cafetaria een welverdiende snack komen halen. Altijd goed verzorgd en gastvrij en ook deze bijzondere onderscheiding werd hartelijk in ontvangst genomen. Een welverdiend en daverend applaus was het gevolg.

De Sprokkelaars mochten dit jaar twee jubilea aankondigen. Sander Boerkamp en Michel Koenjer zijn beide 11 jaar actief voor de Carnavalsvereniging en Prins ShoFons sprak de twee heren een paar prachtige woorden toe.

De één komt, de ander gaat, zo gaat dat met Prinsen. Zo was deze avond het laatste officiële optreden van Prins ShoFons. Wat is er dan mooier dat je eigen vrienden van de “Harde kern Schuurgooiers” je van het podium komen halen en dat je voor een volle residentie zonder blikken of blozen 180 gooit. De bijbehorende wagenbouwgroep Simpel, hadden al in de zomervakantie, in de schuur van Prins ShoFons, een heuse Shovel gemaakt, waarop ShoFons geheel in stijl en onder een daverend applaus de zaal is uitgereden. Prins ShoFons kan terug kijken op een geweldige Carnavalstijd en heeft zijn Prinsenschap op een bewonderenswaardige manier voltooid!

In het vlot lopende programma stond vervolgens het belangrijkste agendapunt op papier. De bekendmaking van het best bewaarde geheim van het Sprokkeldorp, de nieuwe Prins. De Sprokkelaars hebben elk jaar weer een verrassende opkomst van de nieuwe Prins, dit jaar is daar nog eens een schepje confetti bovenop gedaan. Een heuse videofilm werd getoond, waarin uitgebeeld werd dat Robert ten Brink het Sprokkeldorp bezocht en met zijn `All you need is love` caravan de wagenbouwers in Lemelerveld bezocht. De wagenbouwers stelde slimme vragen om erachter te kunnen komen wie hun nieuwe Prins der Sprokkelaars 2015 zou gaan worden. Door een ongeluk met de `All you need is love` caravan moest Robert constateren dat Niels en Pettrik toch de daadwerkelijke bekendmaking moesten gaan begeleiden. Het hoogte punt was voelbaar en iedereen wou het weten. De gezichten van alle bezoekers stonden op hetzelfde punt gericht en na vier laatste vragen werd het zichtbaar. Prins 50 Cents alias Bjòrn Cents uit Lemelerveld zal in 2015 de heerser zijn van het Sprokkeldorp. Een Prins uit het eigen nest, want naast een fanatiek begeleider van het tweede voetbalteam is Bjòrn ook al jaren lid van de carnavalsverenging. Dit alles werd met een luid gejuich ontvangen en de residentie denderde op haar grondvesten.
´s Middags tijdens de Kinder gala is Prinses Bo tevoorschijn getoverd, uiteraard was zij ook op de Gala avond met haar gevolg en al snel stond zij samen met haar vriend Prins 50 Cents de eerste officiële proclamaties de zaal in te brabbelen. Een ware slinger aan polonaises werd door Bloaskapel De Heujschudders ingezet om beide Prinsen in te wijden en de vele felicitaties te mogen ontvangen.

Vervolgens was het de eer aan de band Anseltaler om de avond af te maken en dat hebben de feestvierende bezoekers geweten. De fuif monde uit in een onvoorstelbaar feest, waar iedereen op zijn of haar manier aan deel nam. De klok werd achterste voren tegen de muur gehangen en niemand had de drang om over de buitendeur drempel huiswaarts te stappen.
De Sprokkelaars kunnen terugkijken op een spetterende opening van het Carnavalsjaar en de liefde zoals deze op de Gala avond getoond is beloofd heel veel goeds tijdens 4 dagen Carnaval in het Lemelerveldse Sprokkeldorp. Iedereen is er van harte welkom! De Sprokkelaars hebben liefde voor carnaval, carnaval vier je samen!

foto’s: Martin Zwakenberg.

Foto's 2
Prins 50 Cents, heerser over het Sprokkeldorp
Artikel delen: