Uitslagen biljartclub “de Trefkoele” week 9 - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

Uitslagen biljartclub “de Trefkoele” week 9

DALFSEN – Voor maandagavond stond de uitwedstrijd tegen onze noorderburen De Brouwerij 1 op het programma. En wat vaak een rol speelt in de voetballerij, kijk maar naar Ajax, Feijenoord, Twente en PEC, dat gold ook voor het eerste team. Er was sprake van vormcrisis. Uitzondering op deze regel was Evert Jan Holsappel. Het was geen toppartij maar hij won wel van de technisch sterk spelende Dick Brinkman. Die was ook niet op z’n best. Holsappel won in 33 beurten en een moyenne van 2.575. Tweede man Evert Hulleman begon goed. Nam in de openingsfase enige afstand van Bennie Pot, maar die kreeg steeds beter vat op de ballen. Pot won in een voor hem goed moyenne van 3.400 dat deed hij in 25 beurten. Derde man Rein Smit was helemaal niet in vorm. Weinig goede aanvangsstoten en als die er wel waren werd er zwak gebruik van gemaakt. Hij speelde een moyenne van 1.194 en liet 16 van zijn 59 te maken caramboles liggen en Max Kamerman pakte de winst voor De Brouwerij met een moyenne van 2.083. Uitslag 2-5 voor De Brouwerij 1.

Het tweede team ontving middenmoter DOS 3 uit Hattem. Vooraf vroeg iedereen zich af of de verloren wedstrijd van vorige week nog een rol zou spelen. Nee dus, want zowel Wim Flierman als Jan Lindeboom wisten hun partij te winnen. Flierman maakte zijn 65 te maken caramboles vol in 35 beurten. Tegenstander Bennie van Rijssen kwam 9 caramboles tekort. Lindeboom speelde ook een goede partij tegen Gerard Liefers. Lindeboom won in 25 beurten, speelde een gemiddelde van 2.360 waaronder een mooie serie van 10. Liefers miste er 14. Derde man Albert Holsappel voelde de druk op zijn schouders om voor de volle winst te gaan, maar die druk was kennelijk te zwaar want hij moest de winst laten aan Albert Heideveld. Holsappel speelde een gemiddelde van 1.583 en liet 15 van zijn 53 te maken caramboles liggen. Wel bleef het extra te behalen winstpunt in Dalfsen. Uitslag 5-2 voor De Trefkoele 2 en bleef daarmee aan kop. Met nog twee uitwedstrijden op het programma – a.s. maandagavond uit tegen De Kolonie 2 dat op de vierde plek staat en 11 maart uit tegen Z.B.C. 3 (vijfde plek)- wordt het nog een spannende competitie.

Het derde team speelde woensdagavond uit tegen De POL 2 uit Zwolle-Zuid. Ook hier was sprake van een lichte vormcrisis. Want geen enkele speler wist zijn eigen moyenne te halen. Noch van de thuisploeg nog van de bezoekende Trefkoele spelers. Zowel Gerard Bijvang, als Roelof Bergman en ook Gerard Verhaar verloren hun partij. Bijvang kwam nog het dichtst bij zijn aantal te maken caramboles. Hij kwam er drie tekort. Bergman miste er 22 en Verhaar 7. Alleen Henk Dijk wist zijn partij tegen Huizing te winnen met een gemiddelde van 0.883. Uitslag 7-2 voor De Pol 2. Wel staat het team nog op een verdienstelijke derde plaats in de competitie.

Het vierde team was te gast bij de spelers van Z.B.C. 5 uit Zwolle. De openingspartij ging tussen Roelof Bergman en Jan Bergman van de thuisploeg. Roelof moest echter de winst laten aan zijn naamgenoot die in 26 beurten en een moyenne van 2.692 een degelijke partij neerlegde. Roelof kwam 10 caramboles tekort. Gerard Verhaar herstelde zich van de vorige wedstrijd en speelde ook een mooie partij tegen Johan Louwerse. Verhaar won in 23 beurten en een gemiddelde van 1.913 en maakte nog een mooie serie van 9. Henk Dijk was ook in goeden doen. Met een voor hem mooi moyenne van 1.117 was hij te sterk voor Han Vrieleman. Om met de winst naar huis te gaan moest Joop van Eldik in de slotpartij Lieuwe Jousma bedwingen maar het tegendeel was het gevolg. Van Eldik miste 22 caramboles en verloor dik van de goed spelende Jousma. Ook het extra te behalen winstpunt bleef in Zwolle. Uitslag 5-4 voor Z.B.C. 5
.
.

Artikel delen: