Bornerbroek op karakter langs USV!

BORNERBROEK  – Als USV mee wil blijven doen om de hoofdprijs in de 5e klasse dan zal het de komende wedstrijden uit een heel ander vaatje moeten tappen dan de manier waarop het zich door RKSV Bornerbroek liet afbluffen.
Door de strijdlust van de Bornerbroekers was de uiteindelijke 2-1 overwinning dan ook volkomen verdiend.
In de eerste helft waren de teams qua veldspel nog redelijk aan elkaar gewaagd. Doelman Daniël Kreileman moest desalniettemin een aantal keren handelend optreden bij dreigend gevaar van Bornerbroek. Enigszins verrassend kwam USV vlak voor rust op voorsprong. Frank Kuiper speelde in de 40e minuut Ron Meijerink op de rechterflank aan, die Thijmen Stegeman voor het doel op maat bediende. De middenvelder rondde dit buitenkansje bekwaam af, 0-1.
Vlak na rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Topscorer Peter Bolscher kreeg in de 48e minuut vrije doorgang door de defensie van USV. Op zijn inzet was Kreileman volstrekt kansloos, 1-1. Doordat het veldspel van USV na de gelijkmaker naar een bedenkelijk niveau zakte, kwam Bornerbroek nog beter in de wedstrijd. De enige blauwwitte speler die in die fase zich nog wel staande kon houden was keeper Daniël Kreileman. Hij behoedde zijn team diverse malen voor een achterstand. In de 78e minuut moest ook hij capituleren toen Peter Bolscher, na een handsbal in het strafschopgebied van Martijn Verburg, vanaf elf meter raak kon schieten. In de slotfase waren de mannen van coach Theo van ‘t Zand niet meer bij machte om nog een punt uit Bornerbroek mee te nemen.

Zondag staat voor USV de thuiswedstrijd tegen Nieuw Heeten op het programma. Om 14.00 uur wordt er op sportpark Hulsterlanden afgetrapt.