SVDalfsen 2 wint periodetitel !

DALFSEN – Dalfsen 2 heeft vandaag (1 maart) de tweede periode gewonnen in de derde klasse G. Met een lastige wedstrijd op het programma tegen Helios uit Deventer moest er op sportpark Gerner gewonnen worden om de tweede periode dit weekend al veilig te kunnen stellen.
Na een fel en een goed begin van Dalfsen was aanstaande papa Rick Spies de gevierde man na een dieptepas van Michiel Klein Willink. Na mooi uitkappen van zijn directe tegenstander maakte Rick met een fraaie krul de 1-0.

Direct hierna bleven de mannen van Andries Lindeboom druk uitoefenen op het doorgaans aanvallende spel van Helios. De Deventenaren hadden het hier het eerste halfuur zichtbaar moeilijk mee en dit resulteerde al snel in de 2-0 welke opnieuw via Rick Spies binnenviel.

Ditmaal was het meer geluk dan wijsheid aangezien een verdwaalde voorzet onverwacht in het doel belande. De pret was er echter niet minder om en het toegestroomde publiek was dan ook uitzinnig van vreugde.

Na de 2 – 0 werd Helios aanvallend iets gevaarlijker maar in grote kansen resulteerde dit niet. De thee kon dan ook geserveerd worden met een goede 2 – 0 ruststand.
De mannen van Helios waren niet van plan met puntenverlies uit Dalfsen te vertrekken en dit was goed te zien in het begin van de tweede helft. Voor het eerst in de wedstrijd had Dalfsen moeite met zijn tegenstander. Helios werd meerdere malen gevaarlijk via vrije-trappen en scoorde uiteindelijk na een goed ingekopte corner.

Het was nog een aantal keren billenknijpen maar door goed verdedigend werk van onder andere Christian van der Vegt en Leo Pessink stond uiteindelijk de 2-1 na 90 minuten op het scorebord. De tweede periode was dan ook een feit!

Wie de tegenstanders zullen zijn en wanneer de promotiewedstrijden worden gespeeld zal later in het seizoen bekend worden gemaakt. Promotie naar de 2e klasse zal voor de na dit seizoen vertrekkende trainer Andries Lindeboom een mooi en stijlvol afscheid zijn.

Artikel delen: