Sterke 2e helft Sneek doet ASC’62 VR 1 de das om - Foto: eigen geleverde foto

Sterke 2e helft Sneek doet ASC’62 VR 1 de das om

DALFSEN – Onder prima weersomstandigheden trapten ONS Sneek en ASC’62 vrouwen 1 deze zaterdagmiddag af. Voor de Dalfsenaren stond er deze wedstrijd niets meer op het spel. Maar voor ONS Sneek was winst van belang om deelname aan de nacompetitie af te dwingen. Door goed verdedigend werk van de achterhoede, die deze middag bestond uit Susan Borger, Daniëlle Visscher, Esther Visscher en Mariska Lans, lukte het ASC’62 om de wedstrijd in balans te houden. Vaak werd via de op het middenveld spelende Ryanne Askes en Iris Boesenkool geprobeerd om de debuterende spits uit het 3e elftal, Stephanie Wolters te bereiken. Dat lukte niet altijd. Samen met Eva Visscher en de goed opkomende Ingrid Lans en Nikke Boeve was het aanvalsduo telkens weer een plaag voor de Friese defensie. Ook Sneek kreeg de nodige kansen maar wist doelman Dyonne Meijerman niet te passeren. Met de stand 0-0 werd de rust bereikt. Na rust (wissel Saskia Dekker voor Mariska Lans) hetzelfde beeld waarbij het ditmaal Sneek lukte om ongeveer 20 minuten voor tijd de 1-0 binnen te tikken. Uit een corner volgde binnen 5 minuten de 2-0 en kort daarna zelfs de 3-0. Dat was voor ASC’62 het sein om een alles of niets scenario uit de kast te halen en dat had succes maar helaas schoot Ingrid Lans de bal op de dwarslat. Eva Visscher werd gewisseld voor Anne van de Top, de tweede keepster. Behalve de 4-0 gebeurde er verder niet veel meer op het veld. Dit had tot gevolg dat de ploeg uit Dalfsen deze middag geconfronteerd werd met een ietwat geflatteerde nederlaag. Op basis van het veldspel had ASC’62 recht op meer maar niet ontkend kan worden dat door het aantal benutte kansen de ploeg uit Sneek als terechte winnaar uit de strijd kwam. Speciale dank aan de vriend van Stefanie Wolters, hij nam spontaan de vlag in de hand.
Aanstaande zaterdag speelt ASC’62 de laatste competitie wedstrijd van het seizoen tegen HZVV uit Hoogeveen.