Schitterende overwinning SVD B2

DALFSEN – SVD B2 sluit het seizoen met een schitterende overwinning af en eindigt op de 2e plaats! Zaterdag 23 mei Dalfsen SVD B2 – Lemele B1GD. Vandaag dan de uitgestelde, allerlaatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie tegen Lemele B1GD. Voor een paar weken terug kon Lemele virtueel nog kampioen worden in onze competitie, gezien het aantal verliespunten. Maar dat is 3 wedstrijden verder, helemaal veranderd voor Lemele. Het ging vandaag om de tweede plaats en daar wilde Dalfsen nog wel één keer alles voor geven. Prachtig weer om te voetballen en iedereen gemotiveerd om er voor te gaan. Behalve Maarten was iedereen er vandaag. Maarten die binnenkort geopereerd moet worden en hopelijk dan met succes van zijn lichamelijk problemen verlost zal worden. Sterkte Maarten!

 

Dalfsen begon sterk en zette direct een aantal kansen op rij. In één van deze kansen zette Bryan goed door en schoot beheerst binnen met een geplaatst schot; 1 – 0. Beter kon de wedstrijd voor SVD B2 niet beginnen. Lemele combineerde goed en speelde de bal prima rond maar creëerde weinig voor het doelgebied van Dalfsen. Daarentegen wist Dalfsen prima diepte met breedte aanvallen af te wisselen en wist met goed en geïnspireerd voetbal de tegenstander onder druk te zetten.
Een mooie aanval beginnende met een geplaatste pass van Rowan op Simon die met zijn voorzet Casper wist te bereiken, die net niet kon scoren. Rens was vandaag weer prima bezig en wist regelmatig door de verdediging van Lemele te breken, maar het scoren liet nog even op zich wachten. Het doelpunt voor hem kwam via een aanval op links waar opnieuw Simon op volle snelheid door ging en de bal uitstekend voor de voeten van Rens plaatste en door hem perfect binnen schoot; 2 – 0. Dalfsen bleef maar gaan en Simon op volle snelheid was in een aanval alleen te stoppen door hem onderuit te halen. Binnen het 16 meter gebied en dus floot de goed leidende scheidsrechter voor een strafschop. Simon nam zelf plaats achter de bal en schoot de 3 – 0 binnen. De “wervelstorm” van Dalfsen ging even liggen en Lemele kon zich herpakken en af en toe ook gevaarlijk voor het doel van Steven te komen. In een goede aanval van Lemele werd de bal goed voor het doel gebracht en kreeg een aanvaller van Lemele een bijna niet te missen kans. Maar hij kopte de bal net over het doel. Zoals gezegd tikte Lemele de boel heel goed rond maar gevaar kwam daar niet echt uit. Dalfsen deed dit aanvallend uitstekend had in de eerste helft wel verder uit kunnen lopen als elke kans ook afgerond was geweest. Een mooie aanval via Daan op Simon zorgde opnieuw voor enorme kans voor Simon in volle snelheid. Hij schoot de bal echter voorlangs het doel. Andersom een aanval van Simon op Daan die alleen op kon stomen naar het doel, schoot Daan net iets te ver uit de hoek zodat de bal via buitenkant paal, langszij ging. Iljen die regelmatig ook met mooie passes strooide, gaf Rens opnieuw een kans om te scoren, Zijn schot ging helaas naast. Van afstand probeerde Simon met een prachtige lob de keeper te verschalken maar de bal was net iets te hard en belande op de bovenkant van het doelnet. Wederom een prachtige diepte pass van Rowan op Rens die met een voorzet Casper koppend een kans bood om te scoren. Via de rug van een tegenstander ging de bal naast het doel.
De “trein” van Dalfsen B2 denderende vandaag weer “gewoon” door en liet de verdediging van Lemele overuren draaien. Verschillende kansen waren er nog voor Simon, Rens en Niels, maar de stand bleef lang op 3 – 0 staan. Tot in een aanval Bryan Simon op maat bediende en de hele verdediging dol draaide en vanaf links richting doel op kon stomen en schitterend afrondde met een curve schot in de rechterhoek. De keeper had het nakijken en de 4 – 0 was een feit. Deze stand zorgde er voor dat Dalfsen wat meer ruimte liet aan Lemele en ook verdedigers mee naar voren gingen. Lemele liet zien dat ze heel erg snel konden schakelen van verdedigen naar aanvallen en daardoor een aanvaller richting doel van Steven op kon stomen. Het schot op doel ging wel langs Steven maar via binnenkant paal ging de bal schuin weer in het veld. De verdediging van Dalfsen hield de nul vast in de eerste helft. Martijn als laatste man legde weer een goede wedstrijd op de mat. Justin, Rowan, Julian en Tim waren vandaag bijna niet te passeren. Steven stond steeds op de juiste plek en hield zijn doel schoon. De ruststand bleef daardoor 4 – 0 en met een goed gevoel, kon Dalfsen de kleedkamer opzoeken.
In de rust aangegeven om rustig te blijven voetballen, balletje rond tikken en kansen omzetten naar meer doelpunten.

Zo werd de tweede helft dan ook gestart. Dalfsen die het spelletje bepaalde en liet Lemele de bal achter en op het middenveld rond tikken zonder dat daar gevaar uit ontstond. Maar soms wordt overmoed ook afgestraft, zeker als de verdediging wordt ontzien bij een tegenstander die heel snel schakelt van verdedigen naar aanvallen. Vanuit een corner voor Dalfsen werd de bal door Lemele bemachtigd en wist een onder tal in de verdediging van Dalfsen heel goed uit te buiten. Een aanvaller van Lemele kon alleen richting doel op stomen. Steven kwam er nog uit maar het geplaatste schot passeerde hem en ging het doel in; 4 – 1. Het verschil werd heel snel weer tot 4 doelpunten teruggebracht doordat Bryan in zijn eentje goed doorzette in een aanval en prachtig binnen schoot en de keeper geen kans liet; 5 – 1
Er kwamen meer kansen; Iljen die het van afstand probeerde. Rowan die Simon een kans bood, aanval via Rens op Bryan maar al deze kansen waren naast of de keeper had de bal. Ook Lemele kreeg zo zijn kansjes maar Steven was goed bezig vandaag en had een paar prachtige reddingen in petto en liet het voor Lemele bij het ene doelpunt dat ze hadden gemaakt.
Een aanval beginnend bij Rowan op Rens die zijn tegenspeler door de benen speelde en op volle snelheid door kon gaan richting doel. Rens behield het overzicht en bediende Niels die vrij voor het doel stond en lekker zijn doelpunt binnen kon tikken; 6 – 1
Max heeft dit seizoen ook progressie laten zien en is gegroeid in het voetballen, speelt met meer durf en lef en dat is prachtig om zoiets te constateren langs de lijn. Ook vandaag liet Max dat weer zien in de wedstrijd. Het middenveld van Dalfsen speelde vandaag goed met Casper, Iljen, Daan, Max en Bryan. Er waren in de tweede helft nog genoeg mooie aanvallen waaruit gescoord had kunnen worden. Kansen voor Bryan, Rens, Daan, Iljen en Niels maar de afronding liet het even afweten. Of was de stand al bepaald en vond Dalfsen het wel genoeg? Simon schoot nog letterlijk uit zijn slof en de tegenstander mocht blij zijn dat zijn schoen in de lucht vloog en niemand raakte. Aan het einde van de tweede helft kreeg Lemele opnieuw via snelle uitvallen, kansen om te scoren. Een aanvaller van Lemele die alleen richting een uitlopende Steven ging en met zijn beheerste schot Steven passeerde. Echter Tim die door rende op de bal die rustig richting doel ging, wist met een laaste sliding de bal vlak voor de lijn weg te glijden. Ook in de herkansing wist Lemele niet te scoren doordat Julian de bal uiteindelijk weg kon werken. Steven wist in een paar aanvallen van Lemele nog hele goede reddingen te brengen. Het slotakkoord was weer voor Dalfsen en ook daar hadden er wederom doelpunten gemaakt moeten worden door Rens, Simon en Niels maar de stand bleef op 6 – 1 staan en dat was een prachtig resultaat voor SVD B2 in een hele goede wedstrijd die in feite al in de eerste helft beslist was door Dalfsen.

Compliment aan het hele team van SVD B2! Gefeliciteerd met de wel verdiende tweede plaats in de competitie! Tussen allemaal dispensatie teams heeft SVD B2 als enige zich er tussen kunnen nestelen. Terugkijken is altijd verkeerd en heeft weinig zin maar toch kan ik het niet laten. Zeker als je als enige ploeg in deze competitie van de koploper met 5 – 0 wint dan heb je eigenlijk laten zien dat je een kampioen bent. Henk, Gert, Leon en Anton zijn dan ook trots op dit B2 team.
Na de wedstrijd het beloofde rondje omdat B2 gewonnen had, maar dit keer géén bier

Rest nog om even het voorjaarsseizoen te analyseren: een slechte start tegen USV heeft zich daarna langzaam tot een steeds beter voetballend team ontpopt. Mede doordat Martijn als laatste man ging voetballen en rust in de verdediging bracht maar ook doordat alle spelers van B2 groeiden in het seizoen. Ik heb er van genoten om deze vooruitgang vanaf de zijkant mee te mogen maken. In het najaarsseizoen was Simon de topscoorder maar Rens heeft in de voorjaarscompetitie het stokje overgenomen en is dus in het tweede deel van de competitie met 14 doelpunten de topscoorder geworden. Over het gehele seizoen kijkend is Simon vandaag met zijn 2 doelpunten net voor Rens als “overall“ topscoorder geëindigd. Simon met 18 doelpunten, met Rens direct achter hem met 17 doelpunten. Niels die in het tweede deel van de competitie flink uitgehaald heeft en op de derde plaats met 11 doelpunten is gekomen.

Rest nog een toernooi in Dedemsvaart op zondag 7 juni om het seizoen definitief af te sluiten. Bedankt jongens voor een prachtig seizoen! Bedankt ook voor jullie cadeau aan de leiders van de jongens van B2!
Dit was dan mijn laatste seizoen bij SVD als trainer/leider ….. ik heb het al die jaren vol overgave gedaan; fanatiek, genietend van de “voetbalgroei” bij de jongens en het spel op de zaterdagen. Soms misschien ”te fanatiek” aan de kant van de lijn, maar dan was er altijd wel een medeleider of ouder die mij bij zinnen bracht.
Het was leuk om de verslagen over de wedstrijden te schrijven en die veel mensen waarderend hebben gelezen. Zal het allemaal misschien wel missen maar er komen vast weer andere uitdagingen die mijn vrije tijd zullen gaan beheersen. Ook Henk en Gert stoppen er mee.

Met jullie beiden een heel fijn seizoen gehad en vanuit dit verslag wil ik jullie beiden daarvoor hartelijk bedanken! Leon jij ook bedankt voor het trainerschap op één van de twee trainingsavonden van B2.

Volgende week een afsluitende BBQ met het team SVD B2 en leiders/trainers en eventueel sponsor.

Voor foto’s klik hier.

Auteur: Leider B2

Artikel delen: