Landschap Overijssel organiseert Week van het Reestdal - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Landschap Overijssel organiseert Week van het Reestdal

DALFSEN – Op zoek naar leuke herfstactiviteiten voor de hele familie?! Tijdens de herfstvakantie organiseert Landschap Overijssel weer de Week van het Reestdal. Van zaterdag 17 oktober tot en met zondag 25 oktober vinden er dagelijks leuke herfstactiviteiten voor de hele familie plaats. Naast een workshop tekenen en een fruitpersdag met mini-streekmarkt zijn er diverse lezingen, activiteiten voor kinderen en tieners en wandelingen door het eeuwenoude cultuurlandschap van het veelzijdige Reestdal. Voor alle bezoekers is er dus volop keuze om in hun gemeenschappelijke achtertuin de kleurrijke herfst te vieren.

Op zaterdag 17 oktober trapt Landschap Overijssel de Week van het Reestdal om 14.00 uur af met een workshop tekenen verzorgd door natuurfotograaf en -tekenaar Claudia de Leur. Zondag perst de mobiele fruitpers te midden van een mini-streekmarkt appels, peren en druiven tot vers sap. Op maandagavond vanaf 19.30 uur organiseren wij de Natuurdichtbijavond over Biodiversiteit & Natuur in de stad, in en om het Reestdal. En inwoners van het Reestdal worden uitgenodigd voor een Landschapswandeling om met beheerder Landschap Overijssel van gedachten te wisselen over hun groene leefomgeving. Al deze activiteiten vinden plaats bij Bezoekerscentrum De Wheem, Oud Avereest 22 in Balkbrug. Wie een lezing over wilde bijen bij wil wonen, is op dinsdag om 19.30 uur welkom in Informatiecentrum ’t Ende van Het Drentse Landschap.

Kinderen en tieners
Bezoekerscentrum De Wheem vormt tijdens de Week van het Reestdal ook het decor van kinder- en tieneractiviteiten. Tijdens ‘What’s in the bush’ leren tieners tussen de tien en zestien jaar op maandag 19 oktober van 10.00 tot 16.00 uur zelf te overleven in het bos. Op dinsdag en woensdag mogen kinderen van zes tot twaalf jaar er van 13.30 tot 16.00 uur komen knutselen met materialen uit de natuur. Ook Het Drentse Landschap organiseert een knutselmiddag en wel op zondag 25 oktober van 14.00 tot 16.00 uur in Informatiecentrum ’t Ende. Verder zijn er in deze Week van het Reestdal een dassenmiddag, paddenstoelenwandeling, Nacht van de Nacht en foodwalk. Meer informatie over de activiteiten, locaties, eventuele kosten en aanmelden is te vinden op www.landschapoverijssel.nl/weekvhreestdal2015.

Waardevol Overijssel
Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt de natuur en het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar. In haar eigen 54 natuurterreinen, maar ook bij en met andere grondeigenaren. Dit doet zij samen met ruim 9.500 donateurs, bijna 50 Overijsselse bedrijven en ruim 7.000 vrijwilligers. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven op www.landschapoverijssel.nl.

Foto's 2
Landschap Overijssel organiseert Week van het Reestdal - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Artikel delen: