Lemelerveld heeft al een vervoersdienst en meer…

LEMELERVELD – Lemelerveld heeft al een vervoersdienst ofwel een Hulpdienst “Graag gedaan”, iets meer dan alleen een vervoersdienst. Het is ook een klussen- en tuindienst, oppas- en maatjesdienst zoals het is omschreven. Duidelijk bedoeld voor mensen die het zelf niet meer kunnen. Maar waar gaat het om, o.a.vervoer waar in Dalfsen nu zoveel over wordt gesproken door het wegvallen van de regiotaxi.
Ik moet ergens naar toe, dan is het voor een ritje in het dorp een tarief van € 1,50 enkele rit en buiten het dorp kost het € 0,30 per kilometer exclusief eventueel parkeergelden. De hulpdienst kan ook samen met iemand boodschappen gaan doen of dat iemand boodschappen voor je meeneemt. De hulpdienst is ook aanzetbaar als iemand niet goed meer kan lezen en toch de krant graag wil volgen en de hulpdienst kan dan voorlezen. Ook oppas als vervanging voor een mantelzorger zodat die ook eens de deur uit kan. Een klusje bv het ophangen van een lamp of helpen in de tuin, maar ook zomaar voor de gezelligheid als er geen familie is waar een beroep op kan worden gedaan.

De algemene hulpdienst “Graag gedaan” kan u daarbij misschien helpen. Zij wil inspringen waar men van een beroepsinstelling, familie, buren of kennissen geen hulp kan krijgen.
De algemene hulpdienst beschikt over vrijwilligers die waar nodig een helpende hand proberen te bieden. De hulp die de vrijwilligers aanbieden is kosteloos, behalve de onkostenvergoeding voor vervoer en opgericht door Welzijn Ouderen in Lemelerveld.

 

De coördinator van Welzijn Ouderen is Antoon Sibelt en bereikbaar via het kantoor van welzijn ouderen. Antoon heeft ondergetekende een overzicht laten zien hoe de organisatie werkt en hoe alle hulpverleningen in een Excel programma goed worden genoteerd en bijgehouden. Voor een aanvraag om hulp gaat één persoon over die ook de planning geheel onder haar hoede heeft. Uit het enthousiasme van Antoon blijkt dat de organisatie erg goed werkt en hij gaf aan dat er belangstelling is voor deze werkwijze van andere buurtschappen in de gemeente Dalfsen en al heeft gesproken met Duurzaam Hoonhorst
WvdV

Artikel delen: