Vrouwen ASC’62 pakt weer 3 punten in Friesland - Foto: eigen geleverde foto

Vrouwen ASC’62 pakt weer 3 punten in Friesland

DALFSEN – Na de winst van vorige week op Be Quick Dokkum met 3-6, vetrokken wij vol vertrouwen naar ONS BOSO Sneek. De dames van ASC’62 waren er niet blij mee dat deze inhaalwedstrijd in het carnavalsweekend is geplaatst.
De thuiswedstrijd tegen Sneek op sportpark Gerner in Dalfsen won ASC’62 met 2-1. ASC doet het goed dit seizoen. Onder leiding van Jan Maat staan ze op de derde plaats in de eerste klasse.

ASC begon een beetje te slap aan de eerste helft, met een behoorlijke tegenwind. En werden we wakker geschud toen Sneek in de eerste minuten er al één binnen tikte door een inschattingsfout 1-0.
ASC begon te voetballen en zette Sneek goed onder druk. Door een prachtige steekpas op Roelisse schoot ze de 1-1 binnen. Sneek kwam er in principe niet meer aan te pas. Nog in de eerste helft kopte Alie de 1-2 binnen uit een corner.
Na rust ging ASC goed door en was het wachten op de 1-3. Maar even werd het spel slordiger. ASC kreeg het spel weer op de rail en Rebecca schoot de 1-3 binnen. Wedstrijd gespeeld denken we. Maar de vrouwen gingen door op jacht naar nog een doelpunt. Eva kreeg rond de middellijn de bal in de voeten gespeeld en ze zag de keepster ver voor haar goal staan en schoot vanaf ± 40 meter schitterend binnen. Eindstand 1-4 en was een dik verdiende overwinning. Dit geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijd tegen de nummer 1 Stiens.

Met dank aan de sponsor van de vrouwen ASC’62 Installatiebedrijven Morrenhof-Jansen. Voor al uw duurzame installaties.