Lammerendag De Lemelerberg - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Lammerendag De Lemelerberg

LEMELERBERG – In maart traditionele lammerendag bij Schaapskooi De Lemelerberg. Landschap Overijssel verwelkomt eerste lammetje bij schaapskudde! Afgelopen donderdag is bij Schaapskooi De Lemelerberg het eerste lammetje geboren. Daarmee is voor de (vrijwillige) schaapherders van Landschap Overijssel een hectische periode aangebroken. Tijdens een heuse geboortegolf, die de hele maand februari aanhoudt, brengen de ooien gezamenlijk meer dan honderd lammetjes ter wereld. Al deze lammetjes zijn op zaterdag 19 maart 2016 van dichtbij te bewonderen tijdens de traditionele lammerendag.

Het eerst geboren lammetje is een ram. Na hem zullen er dus nog vele volgen. Hiervoor zijn in de schaapskooi speciale kraamkamers ingericht waar de ooien hun lammetjes ter wereld brengen. Helaas schrijven de regels voor dat er in deze periode geen publiek bij de schaapskooi mag komen. Dit om verspreiding van Q koorts te voorkomen. Bovendien genieten de schapen zo in alle rust van hun lammetjes en het smaakvolle voer verzorgd door de buitendienst van Landschap Overijssel. Medio april zijn de lammetjes groot genoeg om met de kudde over de heidevelden van de Lemelerberg te trekken.

Lammerendag
Op zaterdag 19 maart 2016 vormt Schaapskooi De Lemelerberg aan de Dalmsholterweg 3b in Giethmen als ieder jaar het sfeervolle decor van de traditionele lammerendag. Dan mogen bezoekers tussen 12.00 en 16.00 uur de vele dartelende lammetjes van dichtbij bewonderen en zelfs knuffelen. Er is een gezellige streekmarkt met muzikale omlijsting. Terwijl ouders genieten van een kop koffie met krentenwegge vermaken de kinderen zich met leuke knutselactiviteiten als lammetjes timmeren en kaarsen maken. Mits aangelijnd zijn ook honden welkom. De entree bedraagt drie euro per persoon, kinderen tot twaalf jaar en donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis naar binnen.
Landschap Overijssel zet zich in voor natuur&landschap in Overijssel! Samen met de onmisbare steun van onze donateurs, bedrijfsvrienden en natuurlijk de buren van onze natuurterreinen. Maar ook met de gemeenten, talloze enthousiaste vrijwilligers, de provincie Overijssel en de Nationale Postcode Loterij. Bedankt daarvoor! Help jij ook mee? Heel graag! www.landschapoverijssel.nl

 

Artikel delen: