Laatste ontwikkelingen Cichoreifabriek en Theater - Foto: Wim
Foto: Wim

Laatste ontwikkelingen Cichoreifabriek en Theater

DALFSEN – De witte villa gaat nog voor de zomer open, een exacte datum volgt nog. De Cichoreifabriek zal ongeveer in oktober gereed zijn, inclusief het Theater.  Het plein met de fontein tussen beide gebouwen zal niet voor de zomer gereed zijn omdat er rondom nog wordt gebouwd. Op de Vecht zal een ponton komen, dat zal niet meer dit jaar gerealiseerd kunnen worden omdat het Waterschap in de wintermaanden niets in het stroomgebied wil. Dit ponton is bedoeld voor het houden van concerten en dergelijke. Alle vergunningen hiervoor zijn nog niet binnen.

Het theater gaat eerst proefdraaien met vooral veel aandacht aan de “Schat van Dalfsen”, de officiële opening zal ergens in de tweede helft van november zijn. In het theater is ruimte voor 120 stoelen welke nog met een aantal losse stoelen aangevuld kan worden. Het worden wel theaterstoelen in een uitschuifbare tribune en de stoelen hebben definitief wel de kleur rood, wat niet betekend dat de keus over het type stoel ook gevallen is.

Het eerste officiële Theateroptreden is gepland op 13 januari 2017 en is slechts beperkt toegankelijk voor 125 gasten. Het eerst optreden wordt verzorgd door Ernest Beuving, bekend als de Bende van Beuving, die mooie cabaretvoorstellingen brengt. ( geboren Dalfsenaar)

Het risico voor het theater is dat het moet zorgen voor goede programma’s en dat er voldoende kaarten worden verkocht. Voor 2017 is het programma van het eerste half jaar al vrijwel gevuld. Dit kan binnenkort gepresenteerd worden. De gemeente staat hier geheel buiten, dit is de verantwoording van de stichting die afgelopen week is samengesteld. Wat betreft de kosten van het theater is dit ook niet door de gemeente of door Dalfsenaren betaald maar is vrijwel geheel gefinancierd door de provincie die € 600.000,- heeft uitgetrokken voor cultuur in het Waterfront.

Het podium is straks gratis voor jeugdtheater, alleen de kosten van muziek, energie en dergelijke moeten worden opgebracht  in de verkoop van kaartjes door de gebruikers.

Het theater zal zelf de kosten bijeen moeten brengen en moeten concurreren met omliggende plaatsen. De verwachting is dat kaartjes voor een avond theater rond de € 16,00 gaan bedragen.

De stichting zoekt nog bedrijven die een programma willen sponsoren, dus dan er is voor bedrijven ook weinig risico. Wel zullen dan voldoende kaartjes verkocht moeten worden. Dus Dalfser bedrijven, help uw stichting het programma voor 2017 vol te maken.

Ook andere sponsoren blijven natuurlijk welkom.

WvdV

Artikel delen: