Krimp van Hessum

Krimp van Hessum

DALFSEN – We schreven het vorige week al dat Hessum plotseling heel groot geworden was. Daar is nu weer wat aan gedaan. Hessum is weer kleiner geworden en Rechteren is wat gegroeid. Dat was niet moeilijk, het was gewoon een kwestie van het bord 100 meter te verplaatsen, aldus een inzender.

Goed de gang der in

Goed de gang der in

DALFSEN – Van een motorrijder uit Nieuwleusen werd het rijbewijs ingevorderd op de Dedemsweg te Dalfsen. Hij reed 136 km per uur,  waar hij 80 km mocht rijden. Als de verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie dat ziet, komt het niet goed.

Twee bedrijfsinbraken in Dalfsen

Twee bedrijfsinbraken in Dalfsen

DALFSEN – De afgelopen nacht zijn twee bedrijfsinbraken in Dalfsen geweest. Een keer de locatie Broekhuizen en een keer aan de Goldkampstraat. Ook zijn 2 grijze afvalcontainers weggenomen Prins Hendrikstraat in Dalfsen. Deze zijn vermoedelijk gebruikt bij bedrijfsinbraak Goldkampstraat om spullen te vervoeren. Heeft iemand iets verdachts gezien bel de politie op tel. nr. 0900 – 8844 of bel M.

 

Een manier om iets goeds te doen

DALFSEN – Op 30 mei a.s. gaan de acht leden van het Team Dalfsen meerdere malen de Mont Ventoux op om op die manier mee te helpen ALS de wereld uit te trappen. ALS is een genadeloze ziekte die in een paar jaar tijd je lichaam sloopt. Hoe eerder ALS de wereld uit is, hoe beter.

Lees verder »

Laag btw-tarief geldt ook voor onderhoud

Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) en particulieren betalen regelmatig te veel btw, bijvoorbeeld voor onderhoud van liften en cv-installaties. Dat meldde het tv-programma Kassa zaterdagavond. Van 1 maart 2013 tot 1 januari 2015 geldt een verlaagd btw-tarief voor arbeidskosten bij renovatie of onderhoud. In deze periode mogen aannemers en andere leveranciers hiervoor slechts 6 % btw in rekening brengen, in plaats van de gebruikelijke 21 %.

Lees verder »

Hoonhorst heeft “zijn” stoeppalen terug………

Hoonhorst heeft “zijn” stoeppalen terug………

HOONHORST – Hoonhorst heeft “zijn” stoeppalen terug…..Twee mooie stoeppalen die een omzwerving hebben gemaakt door Hoonhorst is de laatste eeuwen hebben nu weer een mooie bestemming gevonden. De laatste 50 jaar hebben deze stoeppalen de tuin opgesierd bij mevrouw Miep Alberts die vorig jaar is overleden. De historische werkgroep Hoonhorst heeft gelijk daarna opnieuw de belangstelling getoond voor deze palen om daarmee weer het dorp op te sieren.

Lees verder »

Esakkersnieuws

Esakkersnieuws

HOONHORST – Een inzender vraagt zich af: hoe plaatsen we een lantaarnpaal? Precies op de hoek van je dochters oprit. ( ik denk dat die op 1 april is geplaatst. Red.)

Golf van inbraken bij horecaondernemers

Bij enkele tientallen horecaondernemers in Groningen, Friesland, Drenthe en de kop van Overijssel is de afgelopen maanden thuis ingebroken terwijl zij in hun café of restaurant aan het werk waren. Dat meldt de politie na onderzoek. Ze waarschuwt de horeca in de noordelijke provincies alert te zijn.

Lees verder »

Intergrale verkeersveiligheidsbijeenkomst

DALFSEN – ZWOLLE – Op 13 mei wordt er in Dalfsen een integraal verkeersveiligheidsoverleg georganiseerd voor de regio Dalfsen/Zwolle. Het initiatief komt van verkeersouders uit de gemeente Dalfsen. Veel van hun kinderen gaan naar de zomer naar Ommen of naar Zwolle om daar te beginnen met de Brugklas op de Middelbare School. De ouders hebben behoefte aan een overzicht van wat er nu allemaal speelt op de route huis school. Vele betrokken partijen zijn uitgenodigd om hun visie te geven op de verkeersveiligheid rond deze doelgroep. 

Lees verder »

Informateur Leo Elfers adviseert

Informateur Leo Elfers adviseert

DALFSEN – Informateur Leo Elfers adviseert onderzoek naar coalitie Gemeentebelangen-CDA. Op vrijdag 28 maart heeft Leo Elfers als informateur een ronde oriënterende gesprekken gevoerd met de vertegenwoordigers van alle fracties. Hij heeft zijn voorlopige conclusies in een groepssessie gedeeld met alle fractievoorzitters op maandagavond 7 april 2014. De overhandiging van zijn eindrapport aan lijsttrekker en fractievoorzitter van Gemeentebelangen Jos Ramaker was vanochtend op het gemeentehuis. 

Lees verder »

Vrijwilligers gevraagd:

Het Vrijwilligerspunt Dalfsen/Nieuwleusen is wekelijks op zoek naar vrijwilligers. Heidepark Lemelerveld: Vrijwilligers afdeling bouw (timmerwerk, straatwerk, onderhoud bos en zwembad) Vrijwilligers PR/Communicatie/Fondsenwerving, meedenken achter de schermen. Contact: email: info@zwembadheidepark.nl

Lees verder »

Zanglust Dalfsen vierde 85 jarig bestaan.

Zanglust Dalfsen vierde 85 jarig bestaan.

DALFSEN – Zanglust in Dalfsen vierde zondag 6 april haar 85 jarig bestaan met een vrolijk jubileumconcert in het Emmagebouw. Voor de bijzondere gelegenheid werd het koor instrumentaal bijgestaan door het Dalfser trio Haberyv. De zaal was volledig gevuld met familie, genodigden en donateurs, die een gevarieerd programma te horen kregen.

Lees verder »

Waterschap controleert de dijken

Waterschap controleert de dijken

DALFSEN – Het Waterschap Groot Salland is weer begonnen met de jaarlijkse ‘dijkschouw’. Dit betekent dat dijkinspecteurs van het waterschap controleren of de dijken goed de winter zijn doorgekomen en waar herstelwerkzaamheden nodig zijn. Tevens wordt bekeken of delen van dijken goed zijn onderhouden door eigenaren en andere onderhoudsplichtigen.

Lees verder »

Onderhoud server

DALFSEN – Vanmorgen was er een probleempje met de meeste servers. Er is een hack gevonden. Om dit probleem te verhelpen is iedereen nu bezig met het updaten van zijn server. Hierdoor liggen alle advertenties er op dit moment even uit, ook op Dalfsennet. Er is contact met onze provider en ze zijn er nu mee bezig, het krijgt  alle aandacht dus. En alles werkt nu weer. Excuus voor de overlast.

Vrolijk optreden Popkoor Just for fun

MARSHOEK – DALFSEN – Het Senioren popkoor Just for fun van Landstede Welzijn Ouderen Dalfsen treedt zaterdag 3 mei 2014 op tijdens het Kunstweekend Kunst om Dalfsen bij Boerhoes, Koepelallee 7 te Dalfsen. Tijdstip: 13.30 – 14.30 uur. Zij zullen vrolijke popmuziek tussen kunst&koeien ten gehore brengen. Komt luisteren en/of zing mee!!

Lees verder »

Zaterdag Lentefair in Dalfsen

DALFSEN – De tweede Dalfser lentefair wordt op zaterdag 12 april van 10.00 – 17.00 uur gehouden. Maar deze lente fair kan alleen succesvol zijn als we kunnen rekenen op een enthousiaste deelname van diverse locale ondernemers. Door samen ons gezicht te laten zien, kunnen we door een gevarieerd aanbod de klant inspireren en zetten we Dalfsen op de kaart! Er is nog beperkte ruimte voor Dalfser ondernemers: Reageer snel en e-mail info@primerajansen.nl

Reddingsbrigade actief op NK

Reddingsbrigade actief op NK

STAPHORST – Reddingsbrigade Staphorst met 22 zwemmers actief op het NK reddend zwemmen. Zaterdag 5 april 2014 is een groep met 22 aspiranten en junioren zwemmers afgereisd naar Weert om daar mee te doen aan het NK zwemmend redden estafette.

Lees verder »

Nieuwe sanitaire voorzieningen Starnbosch

Nieuwe sanitaire voorzieningen Starnbosch

DALFSEN – STERREBOSCH – Op camping Starnbosch zijn vorige week de schitterende nieuwe sanitaire voorzieningen geopend. Alles gloed nieuw, een lust voor het oog. Het gebouw geeft een prachtig frisse aanblik. Alles is even clean. Het gebouw bevat een minder validen ruimte zowel toilet als douche, een baby room, tientallen mooie douches en een aparte kleedcabine in elke doucheruimte en verschillende toiletten ongeveer 20 stuks. Het gebouw is ook geheel energiezuinig.

Lees verder »