Heren DTV’84 verslaan koploper met ruime zege

Heren DTV’84 verslaan koploper met ruime zege

DALFSEN – De heren van DTV’84 openden in januari de competitie desastreus met een 8-2 verlies tegen de reserves van Blauw Wit uit Almelo. Nu, met de einde van de competitie in zicht, kwamen de mannen van Blauw Wit op bezoek in De Doorbraak. Waar Barteld van Oenen bij de uitwedstrijd het blauw-wit uit Zwolle aan het aanmoedigen was, stond hij nu in de basis. En dat hebben de Tukkers geweten.

Lees verder »

Dames DTV’84 kampioen in de 2e divisie

Dames DTV’84 kampioen in de 2e divisie

DALFSEN – Een terugkeer naar de 1e divisie. Daar heeft DTV’84 afgelopen competitie voor gestreden. Nog acht punten restten de Dalfser dames van het gestelde doel. En afgelopen weekend had het team twee kansen om deze punten bijeen te slaan. Op zaterdag waren de reserves van Westa de gastvrouwen. Op zondag stond de uitwedstrijd naar Destatec in Swalmen op het programma.

Lees verder »

Caravan keuring Dalfsen

Caravan keuring Dalfsen

DALFSEN – Afgelopen vrijdagavond en zaterdag de gehele dag is er bij Wienen Autotechniek samen met ACSLaarman Campertechniek een gratis caravaninspectie georganiseerd. Na berichtgeving op de deze site en via de kranten kwamen er veel inschrijvingen. Wederom was ook de Brandweer aanwezig en na jaren van afwezigheid was ook Rijschool Bekedam weer van de partij.

Lees verder »

Paasbult Hoonhorst: zondag 20.30 uur gaat de vlam er in

Paasbult Hoonhorst: zondag 20.30 uur gaat de vlam er in

HOONHORST – Aan de Marsweg staat een paasbult in wording. Het hek zit nu op slot. Op eerste Paasdag – dit jaar op zondag 20 april – zal weer het traditionele paasvuur ontstoken worden. Een jaarlijkse happening waar vele dorpsgenoten en belangstellenden uit de wijde omgeving bij aanwezig zijn. De locatie is aan de Marsweg, direct ten noorden van de Marswetering op het land van de familie Neplenbroek.

Lees verder »

De borden zijn nagenoeg schoon

De borden zijn nagenoeg schoon

DALFSEN – Vorige week melde een lezer zich te storen aan de verkiezingsborden die nog voorzien waren van de al weer oude pamfletten van de gemeente campagne. Lezer stelde al voor: weghalen of schoonmaken. Vermoedelijk hebben ze hem gehoord. In Dalfsen zijn ze al schoon en vandaag was de firma Kalshoven in Nieuwleusen bezig met dit klusje. Dus klaar voor de Europese verkiezingen.

Welkom op de Dalfser basisscholen

Welkom op de Dalfser basisscholen

DALFSEN – EMMEN – De Dalfser basisscholen zijn al weer druk bezig met de planning voor het volgende schooljaar. Gezamenlijk roepen zij de ouders van alle Dalfser driejarigen op om zich nu al te oriënteren voor de school voor hun kind. Beknopte informatie vindt u in deze flyer, voor meer info kunt u kijken op de websites of een afspraak maken bij de scholen van uw keuze.

 

NK voegen

NK voegen

DALFSEN – Vandaag is het NK voegen begonnen. Net als het NK metselen, vond dit ook plaats bij de Trefkoele+. Dit alles vindt plaats in de tent bij de Trefkoele. Woensdag zal onze burgemeester Han Noten de winnaars bekend gaan maken. Ook hier was Johan Bokma te vinden voor wat foto’s.

Rente betalen met twee molder winterrogge in Hoonhorst

DALFSEN – We gaan even terug in de tijd en wel precies 479 jaar terug. In het Arcief van Overijsselsch Regt en Geschiedenis, register bewerkt door Mr A.Baron van Dedem in 1913, staat bij Nr 898 van 12 maart 1535 het volgende: “Ten overstaan van Everijn Hesse, richter te Dalfsen verkoopen Frederik van Keppel tot Verwolde en Catharina zijne huisvrouw, aan Timon Volkerts en Aleijt zijne huisvrouw eene jaarlijksche rente van 2 molder goede droge winterrogge, Zwolsche maat, uit hun geheele erve den Hoonhorst, gelegen in de buurtschap Lenthe Kerspel Dalfsen. Op Sunte Gregorien dach”.(1 molder is ongeveer 125 liter)

Lees verder »

Vogelvereniging geeft avond: Zwerven over de Veluwe

DALFSEN – Vogelvereniging “De Vogelvriend” Dalfsen presenteert: Digitaal diaklankbeeld “Zwerven over de Veluwe” door Rien Mouw. De live vertelling van Rien Mouw is boeiend van begin tot eind. Hij heeft een echte “vertelstem” en heeft zich getraind om duidelijk en niet te snel te spreken. U kunt zijn prachtige en vaak spannende vertelling dan ook moeiteloos volgen.

Lees verder »

Loes Adegeest naar Jong Oranje

Loes Adegeest naar Jong Oranje

DALFSEN – Na een succesvol seizoen is de Dalfsense Loes Adegeest (17) van schaatsvereniging Stokvisdennen door de KNSB uitgenodigd om lid te worden van Jong Oranje. Deze selectie van de top van de Nederlandse A-junioren zal komend seizoen uit negen schaatsers bestaan en staat onder leiding van Erik Bouwman.

Lees verder »

Niet langzaam op de Langsweg

Niet langzaam op de Langsweg

DALMSHOLTE – De politie heeft gisteravond is op de Langsweg in Dalmsholte een 20 jarige autobestuurder bekeurd en ook zijn rijbewijs is ingenomen. De reden is had hij veel te snel reed over de Langsweg. Je mag daar 60 km. per uur. De bestuurder wilde deze weg bijna met een dubbele snelheid nemen, want hij reed 118 kilo meter per uur. (Zou hij hebben gedroomd van zweefvliegen? red.)

Vandaag begint het NK Voegen

DALFSEN – De deelnemers aan de 62 e finale van het NK Metselen kwalificeren zich tijdens zeven regionale voorronden. Ze strijden in Dalfsen om de Zilveren Troffel. Dat was vorige week. Het 12 e NK Voegen welke dus vandaag begint, heeft als trofee de Zilveren Voegspijker. Deelnemers zijn zes geselecteerde leerlingen van de mbo-opleiding Voegen. Dit alles is te zien bij de Trefkoele+ in Dalfsen. U bent van harte welkom.

Lees verder »

10 miljoen valt in Dalfsen

DALFSEN – We hebben het dan niet over een gewonnen prijs van een loterij of zo, nee, Dalfsennet.nl kan zeer binnenkort de 10 miljoenste bezoeker verwachten. Leuk om even bij stil te staan. In het begin is 1 miljoen al heel wat, dat was jaren knokken. Tot dat deze nieuwssite veel bekender werd. Toen kwam 2 later 3 en in een steeds rapper tempo vlogen ons de miljoenen om de oren. Maar 10 miljoen is toch wel even een mooi getal.

Lees verder »

Paasviering

DALFSEN – In gebouw Het Kruispunt wordt op maandag 21 april een paasviering gehouden van 10.00 uur tot 11.00 uur. Hierbij wordt zang afgewisseld met gesproken ook voor en van kinderen. Iedereen is van harte welkom.

Fiets- en wandeltocht vanuit Molen Massier

NIEUWLEUSEN – De vrijwilligers van Molen Massier organiseren op maandag 21 april (Tweede Paasdag zowel een fiets- als een wandeltocht vanuit de molen. Deelnemers kunnen verschillende afstanden afleggen. De fietstocht is een rit van zo’n 40 km, met een tussenstop in Hoonhorst. De wandeltocht biedt de keuze uit 6 of 11 km, in beide gevallen in en rond Nieuwleusen.

Lees verder »

Kamperen aan de Vecht

DALFSEN – Al weken wordt er gekampeerd op en prachtig plekje naast de Vecht, naast het strandje, met uitzicht op de blauwe bogen. Heft de gemeente toeristenbelasting? Deze vraag komt van een inzender.