Plus Bakker Morgen weer open.

Plus Bakker Morgen weer open.

Nieuwleusen – Plus supermarkt Bakker is woensdagmorgen 2 juli weer open na een grote verbouwing van 2 weken. En er is in die 2 weken nog al wat gebeurt, de winkel is vergeleken met de oude situatie totaal onherkenbaar. Zo is de ingang helemaal naar de andere kant van het pand verhuisd, dus veel korter bij de Markt.

Lees verder »

HØKEN in ORANJE bij NORMAAL Dalfsen!

HØKEN in ORANJE bij NORMAAL Dalfsen!

DALFSEN – Bezoekers van NORMAAL in Dalfsen hoeven aankomende zaterdag helemaal niets te missen van de WK kwartfinale Nederland – Costa Rica. Op het hoofdpodium in de Supertent komt een groot beeldscherm van 6 x 4,5 m waarop de wedstrijd haarscherp te volgen zal zijn. De programmatijden van het voorprogramma en NORMAAL sluiten naadloos aan bij het verloop van de kwartfinale.

Lees verder »

Scootmobieltocht op 16 juli, in Dalfsen en in Nieuwleusen.

Scootmobieltocht op 16 juli, in Dalfsen en in Nieuwleusen.

DALFSEN en NIEUWLEUSEN –  Landstede Welzijn Ouderen Dalfsen organiseert deze zomer in samenwerking met enthousiaste toerclubleden vijf Scootmobieltochten. De volgende tocht vindt plaats op woensdagmiddag 16 juli 2014. Deze keer start de tocht bij Pluspunt, Pleijendal 89 te Dalfsen. We vertrekken om 13.30 uur. De tocht duurt tot ca. 16.30 uur. De afstand is 20-25 km en onderweg is er een koffiestop.

Lees verder »

Bereikbaarheid Vrijwilligerspunt Dalfsen

Bereikbaarheid Vrijwilligerspunt Dalfsen

DALFSEN – In de maanden juli en augustus is het Vrijwilligerspunt Dalfsen aan te Ruitenborghstraat gesloten. Wel zijn wij te bereiken: De eerste 2 weken van juli op dinsdagmiddag en donderdagmiddag van 13.30 – 14.30 uur aan het Pleijendal 89 te Dalfsen. De laatste 2 weken van juli gesloten.

Lees verder »

Cursus rijvaardigheid senioren (BROEM)

DALFSEN – Personen van 50 jaar en ouder kunnen in september/oktober a.s. deelnemen aan een rijvaardigheidstest georganiseerd door VVN afdeling Dalfsen. Tijdens een korte cursus worden de veranderingen in de verkeersregels doorgenomen en wordt de kennis van het verkeer en de toepassing ervan in de praktijk getoetst en opgefrist.

Lees verder »

Magazine “We verdienen het! – over de economie van het dorp”

Magazine “We verdienen het! – over de economie van het dorp”

VILSTEREN – Economie is in 2014 veel meer dan productie, consumptie en geldstromen. In dorpen staan burgers op die het heft in eigen hand nemen. Lokale zorginitiatieven zijn in opkomst. Het lokaal produceren van energie zet de markt op z’n kop. Duurzaamheid is plots een trend waar geld mee te verdienen valt. Kortom: er gebeurt van alles in Overijssel. Om hier op in te spelen heeft Stimuland het eenmalige magazine “We verdienen het! – over de economie van het dorp” uitgebracht. Dit magazine geeft een nieuwe kijk op lokale economie en de verbondenheid van mensen.

Lees verder »

Spoorwerkzaamheden: denk aan stremmingen/ afsluiting wegen

DALFSEN – Spoorwerkzaamheden gebeuren vaak ’s nachts en in het weekend, aangezien er dan minder of geen reizigerstreinen rijden. Maar niet altijd, soms doen ze grote klussen in de schoolvakantie, zo als nu.  Dat is veiliger voor de spoorwerkers, blijft overlast voor verkeer beperkt en bovendien blijft het aantal treinvertragingen voor de reiziger zo gering mogelijk

Lees verder »

Aanhouding: geen rijbewijs

Aanhouding: geen rijbewijs

OUDLEUSEN – Gisteren is een 20 jarige man uit Noordwolde gepakt, onder Witharen/Oudleusen omdat hij niet in bezit is van een autorijbewijs, terwijl hij wel achter stuur zat.

Suikerbieten Triatlon

Suikerbieten Triatlon

LEMELERVELD – Op zondag 10 augustus wordt tijdens het Sukerbietenfeest in Lemelerveld de eerste editie van de Sukerbieten Triatlon gehouden. Het gaat om de uitvoering van een achtste triatlon, dat betekent 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen. De sportieve activiteiten vinden plaats op en rond het evenemententerrein.

Lees verder »

ROGG Jeugdtennistoernooi in Dalfsen

ROGG Jeugdtennistoernooi in Dalfsen

DALFSEN – Zondag 29 juni 2014 werd dit gezellige open toernooi gespeeld. Van 10.00-12.00 uur werd gespeeld door de groepen ROOD (in de servicevakken) en ORANJE (op ¾ baan) met aangepaste ballen. Heleen Boer had de gegevens van alle kinderen in de computer opgeslagen. Zo kon zij alle partijen op de juiste tijd op de baan zetten en de standen bijhouden.

Lees verder »