Morgen start carbage run.

Morgen start carbage run.

Vanmiddag is de vriendengroep uit Oudleusen vertrokken naar Erm in Drente met hun vol gestouwde barrel gaan ze daar morgen van start voor een rit van vijf dagen door Europa en zelfs Oekraïne.
De finish is in het zuiden van Duitsland, en als het aan hen ligt gaat het dan nog weer 1000 kilometer naar huis.

Lees verder »

Brug Langeslag nu geheel hersteld

Brug Langeslag nu geheel hersteld

LAAG ZUTHEM – Brug Langeslag nu geheel hersteld en ligt er weer bij als een plaatje. Al een paar jaar was deze brug door verschillende aanrijdingen ernstig toegetakeld, maar nu is er alles aan gedaan om aanrijdschade te voorkomen.  Zo zijn de leuningen verder naar buiten geplaatst en heeft het verkeer meer ruimte. De aansluitwegen zijn verbreed en aan de kant van de Hagenweg is de berm verhard met bermstenen.

Lees verder »

4daagse nieuws zondag 13 juli

4daagse nieuws zondag 13 juli

DALFSEN – NIJMEGEN – Elk jaar doet een groep Dalfsenaren mee aan de Nijmeegse 4 daagse. Elk jaar plaatsen we hier dagelijks een verslag van, wat deze mensen daar allemaal mee maken. Zo kan heel Dalfsen meeleven en zich inleven hoe het daar gaat. de voorbereidingen, de loop en hun ervaringen.

Vandaag: Boodschappendag:

Lees verder »

Varkens je ziet ze niet maar ze zijn er wel

Varkens je ziet ze niet maar ze zijn er wel

Varkens je ziet ze niet maar ze zijn er wel, is op verschillende fietspaden in de regio geschilderd. Middels een sjabloon heeft varkens in nood op meerdere plaatsen dit op deze wijze onder de aandacht te brengen, maar of het de varkens zijn die in nood verkeren of de vereniging die dit soort leuzen aanbrengt op gemeentelijke en rijkseigendommen is maar de vraag. Ik denk dat er meer mensen in nood zijn dan varkens en menigeen jaloers zou zijn op een leven als een varken in Nederland.

Lees verder »

School en meesterswoning Meeleweg

School en meesterswoning Meeleweg

NIEUWLEUSEN – Meeleweg 82 en 84 Nieuwleusen, school en meesterswoning uit 1917, beiden een gemeentelijk monument, in het buitengebied van Nieuwleusen. Deze woning en de school staan midden tussen de weilanden, duidelijk bedoeld voor de schoolkinderen in het buitengebied. De woningen heeft een schilddak en is gedekt met kruispannen, en heeft een bouwlaag.

Lees verder »

Een monument uit het rijke tijdpark van Lemelerveld

Een monument uit het rijke tijdpark van Lemelerveld

LEMELERVELD – Een monument uit het rijke tijdpark van Lemelerveld is gelukkig bespaard gebleven. Lemelerveld heeft in de laatste 50 jaar al zoveel geschiedenis verloren, denk aan Villa Beta, de Suikerfabriek, Melkfabriek en het Klooster. Een boekje van 1200 jaar Lemelerveld van 1854 tot 1954 noemt als eerst woning de woning van de familie Kremer en Vlietstra bij de Heideparkbrug, waarvan “De eerste steen is gelegd door E,Ravenhorst en D Blikman Kikkert den 15 junij 1854″.-

Lees verder »

Gift ouderencentrum Dalfsen voor Mappa Mondo Wezep

WEZEP – DALFSEN – Rosengaerde, het woon-zorgcentrum voor ouderen uit Dalfsen, heeft Mappa Mondo ‘een huis voor zieke kinderen’, in Wezep een gift geschonken. Onlangs kon Rosengaerde een nieuwe bus bekostigen waardoor de oude bus kon worden verkocht. Een mooie dwarsverband voor het goede doel voor de opbrengst werd gezocht en gevonden in het verbeteren van de woon- of logeersituatie van zieke jongsten in de samenleving.

Lees verder »

Open imkerijdag 2014

Open imkerijdag 2014

NIEUWLEUSEN – Vandaag werd voor het vijfde achtereenvolgende jaar de Landelijke Open Imkerijdag gehouden. Ook de bijenhoudersvereniging Nieuwleusen e.o. had – tussen 10.00 en 16.00 uur – de bijenstal aan de Meeleweg opengesteld voor het publiek.  Test, foto’s en een groet van Paul Scholten.

Noor tankt zonder te betalen

HEINO – ZWOLLE – Een 22-jarige man uit Noorwegen die tijdelijk verblijft op een camping in Heino is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden voor tanken zonder te betalen bij een tankstation aan de Lichtmisweg in Zwolle. Een man uit Noorwegen tankte zonder te betalen bij een tankstation aan de Lichtmisweg.

Lees verder »