PEC Zwolle boekt nipte overwinning op PAOK Saloniki

PEC Zwolle boekt nipte overwinning op PAOK Saloniki

NIEUWLEUSEN – Na een intensieve trainingsweek in het Gelderse Doorwerth heeft PEC Zwolle vrijdagavond een prima overwinning geboekt op PAOK Saloniki. Op sportpark Hulsterlanden in Nieuwleusen repareerden de Zwollenaren een voor rust opgelopen achterstand tegen de ploeg uit Griekenland. Een sterke invalbeurt van Stef Nijland en doelpunten van Steven Pereira en Jesper Drost bezorgde de equipe van Ron Jans een 2-1 zege.

Lees verder »

Tour de Countus 4.0

Tour de Countus 4.0

ZWOLLE – STAPHORST – DALFSEN – Op vrijdagmiddag 26 september 2014 organiseren we de vierde editie van Tour de Countus. Door de combinatie van de sport, het goede doel en het netwerken is het al drie jaar een succesvol event. Net als de drie voorgaande jaren koppelen wij een goed doel aan deze tocht: Stichting Tegenkracht; voor kanker en sport. Deze stichting biedt kankerpatiënten de nodige sportfaciliteiten en begeleiding, om zo sterk mogelijk de behandeling van operatie, chemo en bestraling in te gaan en deze behandeling te kunnen doorstaan.

Lees verder »

Namen gezocht groepsfoto

Namen gezocht groepsfoto

We plaatsen regelmatig een groepsfoto op deze site. Het gaat om foto’s, waarvan niet alle gegevens bekend zijn. Het doel is de ontbrekende gegevens te achterhalen voor ons archief. We stellen het op prijs ontbrekende namen van personen van u te horen.

Lees verder »

Eerste Blauwe bogen Dag Dalfsen.

Eerste Blauwe bogen Dag Dalfsen.

Eerste Blauwe bogen Dag Dalfsen.
De eerste Blauwe bogen dag in Dalfsen was een geslaagde, al vroeg vanmorgen was het druk in het centrum.
( En de boer van “Boerhoes”, die was der ok!).
De meeste bezoekers wilden voor de ergste warmte denk ik weer thuis zijn.

Lees verder »

Hoera ik heb een eigen site

HOONHORST – Mijn naam is Anneke Nijdam-Bolt, en ik ben een enthousiaste onderneemster met een professionele gastouderopvang, gevestigd in Hoonhorst (gemeente Dalfsen). De opvang is kleinschalig en vindt plaats in huislijke sfeer. In een verbouwde kindvriendelijke ingerichte ruimte is er voor de kinderen een prettige speel-en leefomgeving. Hier kunnen de kinderen zich op hun eigen manier en in hun eigen tempo ontwikkelen.

Lees verder »

Rare kúttels

Rare kúttels

DALFSEN – Een inzender heeft hele rare kúttels op zijn erf liggen en vraagt of iemand weet van welk dier dit zou kunnen zijn. Ze zijn zo’n 2,5 tot 3 cm lang. Dus te groot van een muis. Weet iemand iets meer? Op die plek is met name in de avond een zeer penetrante geur. Laat maar weten info@dalfsennet.nl

Binnenkort: Tips van de dierenarts

DALFSEN – Binnenkort kunt u op Dalfsennet 1 keer per maand leuke en nuttige en handige tips lezen van onze plaatselijke dierenartsen. Leuke, mooie (soms ook minder mooie) en leerzame berichten waar u echt wat aan heeft. Ook leuk dat de Dalfsen dierenartsen hier aan mee willen werken. Na de vakantie meer.

Open viswedstrijd Lemelerveld

LEMELERVELD – Als onderdeel van de feestweek organiseert de hengelsportvereniging Lemelerveld zaterdag 9 augustus een open viswedstrijd met vaste hengel. Naast de hoofdprijs (€ 150,–) zijn er nog diverse vleesschotels te winnen. De deelname beperkt zich tot 75 personen. Aanmelden kan tot en met 8-8-2014 per e-mail naar bosch.saffraan@ziggo.nl.

Lees verder »

Linthorstbrug in de slingers

Linthorstbrug in de slingers

LAAG – ZUTHEM  – De Linthorstbrug is op dit moment nog al royaal versierd, niet vanwege de heropening van deze brug, maar Henk v.d. Vegt (van de Agro producten) is 50 jaar geworden! Buren en vrienden hebben zo te zien wel zin in een feessie.

Autobedrijf ten Have uit Lemelerveld verhuist

Autobedrijf ten Have uit Lemelerveld verhuist

LEMELERVELD – Autobedrijf ten Have gaat verhuizen, van een oud pand aan de Weerdhuisweg, naar een splinternieuw pand aan de Constructieweg 3. De werkplaats is al over. Omdat de laatste benzine nu ook verkocht is zal de shop nu ook verhuizen. Woensdagavond rond 19:00 uur werd de allerlaatste brandstof verkocht aan de Weerdhuisweg. En zoals vermeld in de Lemelervelder zou die tankbeurt gratis zijn.

Lees verder »

In Zwolle een fietsenfabriek?

In Zwolle een fietsenfabriek?

HESSENPOORT – In Zwolle een fietsenfabriek? Ja zeker ook in Zwolle worden fietsen gemaakt, ofwel fietsen gemonteerd. In Zwolle zit groothandel Kruitbos op het industrieterrein Hessenpoort met zijn bedrijf “Cycle Universe” leverancier van vooral het merk “Cortina” maar ook van andere merken. Kruitbos is vooral groot in het leveren van fietsen en onderdelen voor de fietsenhandel. Het bedrijf met 160 medewerkers levert aan de tweewielerspecialisten in Nederland België en vooral west Europa.

Lees verder »

Vlinders tellen, ook in Dalfsen

Vlinders tellen, ook in Dalfsen

DALFSEN – Tuinvlindertelling 1, 2 en 3 augustus. Vlindermee en tel alle vlinders in de tuin! Op 1, 2 en 3 augustus 2014 organiseert De Vlinderstichting voor de zesde maal de landelijke tuinvlindertelling In dat weekend zal overal in Nederland gespeurd worden naar vlinders in de tuin. Doe ook mee en ontdek wat er allemaal rondvliegt in de tuin! Iedereen kan meedoen, of je tuin nu groot of klein is.

Lees verder »

Meer over zwemplaats Heidepark

Meer over zwemplaats  Heidepark

LEMELERVELD – De schommel is inmiddels ook geplaatst en ze zijn nu bezig met het aanvullen van het zand. Ook zal er voor de kleinsten nog een waterspel aan de andere kant van het zwembad geplaatst worden. Wij verwachten dat de eerste speeltoestellen komende week gebuikt kunnen worden.

Lees verder »

Getuigen mishandeling gezocht

Getuigen mishandeling gezocht

OMMEN – In de nacht van woensdag op donderdag 17 juli is een portier mishandeld aan de Varsenerpoort in Ommen. De politie zoekt getuigen. Het voorval vond rond 01.30 uur plaats. De portier zou tussenbeide gesprongen zijn toen een 20-jarige vrouw ruzie kreeg met drie nog onbekende jongeren. De vrouw zou ook geslagen zijn. De portier die ertussen kwam werd hard in het gezicht geslagen en is even buiten bewustzijn geweest.

Lees verder »