Run op startbewijzen Kids KleuRun

Run op startbewijzen Kids KleuRun

DALFSEN – RAALTE – Organisatie van Kids KleuRun stelt extra startplaatsen beschikbaar. De populariteit van de eerste Kleur(poeder) Run waar alleen kinderen aan mee kunnen doen is groot en boven alle verwachtingen. Ondanks de vakantieperiode, vlogen de eerste startbewijzen voor de Kids KleurRun de deur uit. Ook een aantal sportverenigingen heeft spontaan aangeboden om hieraan mee te doen.

Lees verder »

Jonge mantelzorgers weekendje weg!

DALFSEN- In het weekend van 10, 11 en 12 oktober a.s. organiseert Carinova een respijtweekend voor jonge mantelzorgers uit de gemeenten Deventer, Raalte, Ommen, Dalfsen en Hardenberg. De reis gaat naar de Wolfskuil (Repelaerhoeve), De Wolfskuil 15, 7731 AP in Ommen. Dus, ben je 12 – 16 jaar (voortgezet onderwijs), geef je dan zo spoedig mogelijk op! Dit kan bij Rinie van de Hoek via tel. 06 30 73 29 33 of per mail via r.vandehoek@carinova.nl.

Lees verder »

Voetbalmiddag voor jonge mantelzorgers

DALFSEN – HARDENBERG – Carinova en Tjerja’s Training houden op woensdag 3 september van 13.30 – 15.30 uur een voetbalmiddag voor jonge mantelzorgers van 6 – 12 jaar uit de gemeenten Hardenberg, Ommen, Raalte en Dalfsen. Dit unieke evenement wordt gehouden bij Hardenberg ’85, dat voor deze gelegenheid sportpark Baalderveld (Hondsdraf 2C, Hardenberg) belangeloos ter beschikking stelt en ook zal zorgen voor limonade. Aanmelden graag vóór maandag 25 augustus a.s. bij Rinie van de Hoek via r.vandehoek@carinova.nl of tel. 06 30 73 29 33.

Lees verder »

5 of 6 jaar? Kom voetballen bij de F-league van SVD!

DALFSEN – Is uw kind 5 of 6 jaar oud en lijkt het hem of haar leuk om te voetballen? Dat kan bij de F-league van SV Dalfsen. Op een speelse manier maken de jongste kinderen daar kennis met de sport. Iedere woensdag is er tussen 17.00 en 18.00 uur een training en op de zaterdagochtenden, van 10.00 tot 11.00 uur, spelen de kinderen onderlinge wedstrijdjes tegen elkaar.

Lees verder »

Horeca- en bierfestival samen op het Kerkplein

Horeca- en bierfestival samen op het Kerkplein

DALFSEN – Tijdens Proef Dalfsen op zaterdag op 13 september laten de gezamenlijke horeca van Dalfsen en het bierfestival zien dat ze samen een prachtig culinair feestje kunnen verzorgen. Deze samenwerking is nog intensiever dan vorig jaar. In en om de tent op het kerkplein in Dalfsen laten 12 bierbrouwers uit binnen en buitenland hun speciale bieren aan de bezoekers proeven. Tussen deze bierspecialisten staan de 7 Dalfser horecaondernemers met speciale handgemaakte hapjes. Er kan bij beide worden afgerekend met één en dezelfde munt.

Lees verder »

Een Noabermarkt

DALFSEN – Zaterdag 4 oktober 2014 van 13.30 tot 17.30 in en rondom ’t Noaberhuus is een Noabermarkt. Op deze zaterdag wordt er een markt georganiseerd met verschillende kraampjes. De markt bestaat uit kraampjes met creatieve creaties die verkocht kunnen worden en kraampjes waar spullen geruild kunnen worden. De Noabermarkt is dus een crea markt met een ruilmarkt.

Lees verder »

De scholen gaan weer beginnen

alf augustus gaan de kinderen na vele weken vakantie weer naar school. Dat zijn ze niet (allemaal) meer gewend. Maar het overige verkeer moet er ook weer aan wennen, dat het nu weer goed op naar school lopende of fietsende kinderen moet letten en wat rustiger moet rijden. ‘De scholen zijn weer begonnen’: opletten voor alle verkeersdeelnemers!

Politie zit met konijnen in zijn maag

Politie zit met konijnen in zijn maag

HEINO – LAAG ZUTHEM – Op 14 aug. , vandaag dus, omstreeks 00.45 uur heeft de politie gedumpte konijnen aangetroffen aan de Zuthemerweg / Kolkweg te Laag Zuthem. Herkent iemand deze dieren. Neem dan contact op met de politie Heino – Raalte. (foto Politie IJsselland)

Volg je hart, want dat klopt

Volg je hart, want dat klopt

DALFSEN – OMMEN – In een wereld waarin alles steeds sneller dreigt te gaan, ligt overbelasting op de loer. Vermoeidheid, lusteloosheid, concentratieproblemen en allerlei vage lichamelijke klachten zijn het gevolg. Om fysiek, emotioneel en mentaal goed te functioneren, is het belangrijk dat je in balans bent. Aurahealer Liesbeth Baas zorgt ervoor dat de energie weer gaat stromen.

Lees verder »

Unicef Lemelerveld nieuws

Unicef Lemelerveld nieuws

LEMELERVELD – Het is wennen voor ons als vrijwilligers van Unicef, geen kaartverkoop meer op de sukerbieten braderie en tijdens de tentviering. “Gelukkig” was dat ook wennen voor Lemelerveld, gezien de reacties. Tijdens de markt hadden we een alternatief welke goed in de smaak viel. Dat badeendjes een succes zijn tijdens de feestweek is alom bekend dus ook bij ons was het een feest om ze er bij te hebben. Het hengelen van de bad eendjes heeft € 153,00 opgebracht voor Unicef waarvoor dank.

Lees verder »