Bieb Dalfsen gesloten

Bieb Dalfsen gesloten

Op dit moment worden alle boeken van de bieb in het gemeentehuis weer ingepakt. Het gemeentehuis is tijdens de bouw van de Trefkoele+ gastheer geweest voor de bieb. Nu de Trefkoele+ gereed is voor oplevering mogen de gebruikers de eigen plekken weer inrichten.

Lees verder »

Straat waterfront wordt gereed gemaakt

Straat waterfront wordt gereed gemaakt

De weg voor het gebouwde gedeelte van het waterfront wordt nu ook gereed gemaakt. Nog even en de de nieuwe huurders en ondernemers kunnen de nieuwe onderkomens gaan inrichten. Het gedeelte voor de parkeergarage is over een week al klaar, waarna de rest gereed gemaakt wordt. van Lenthe was vandaag al druk met de grondwerkzaamheden.

Lees verder »

Wereldtop meldt zich voor CSI3* Ommen 2014

Wereldtop meldt zich voor CSI3* Ommen 2014

Van 13 tot en met 17 augustus staat de 5e editie van Jumping de Driehoek op de kalender.
Vorig jaar wisten veel topruiters het evenement al te vinden, dit jaar wordt de deelnemerslijst nog indrukwekkender. Ruiters en teams uit de hele wereld kiezen ervoor om zich tijdens CSI Ommen voor te bereiden op het wereldkampioenschap in Normandië die plaatsvindt in de eerste week van september.

Lees verder »

Poes vermist

Poes vermist
DALFSEN – Vermist sinds 14 augustus 18.00 uur Veldwachterstraat Dalfsen: cyperse poes 1 jaar oud. Wit befje, voorpoten witte sokjes, achterpoten half wit, staart halverwege tot punt ook wit. Ze heet Nickey. Graag bellen met: 06-248 89 553
Ellen.

Namen gezocht groepsfoto

Namen gezocht groepsfoto

We plaatsen regelmatig een groepsfoto op deze site. Het gaat om foto’s, waarvan niet alle gegevens bekend zijn. Het doel is de ontbrekende gegevens te achterhalen voor ons archief. We stellen het op prijs ontbrekende namen van personen van u te horen.

Lees verder »

Jetzt geht’s los! Oktoberfest Nieuwleusen!

NIEUWLEUSEN – Op zaterdag 27 september zal in het Nieuwleusen een groots Oktoberfest plaatsvinden. Op het evenemententerrein van Nieuwleusen (bij de ingang parkeerplaats USV) zal een grote feesttent geplaatst worden compleet ingericht in ‘Oktoberfest stijl’.  De avond zal vol staan van Duitse Schlagers, Bier Mädchen in Dirndl pakjes, jongens in Lederhosen, braadworsten en natuurlijk pullen gevuld met bier. Live muziek hoort bij een Oktoberfest en daarom zullen diverse artiesten hun opwachting maken.

Lees verder »

SHE Fashion al 5 jaar in Dalfsen

DALFSEN – OLST –  Alweer 5 jaar geleden opende SHE Fashion onder leiding van Miranda Brandsema haar deuren in Dalfsen. Een prachtig pand was gevonden aan de Wilhelminastraat 14. “Na een succesvolle facelift van onze winkel, zie je van buiten nog nostalgie, maar van binnen een combinatie van mode en trends”, liet de eigenaresse Miranda Brandsema destijds weten. “Een combinatie waarbij zowel de klassieke klant als de trendy jonge vrouw zich thuis zal voelen.” En daar staat ze op de dag als vandaag nog steeds achter. In deze jaren hebben menig modebewuste dames uit de Regio SHE Fashion weten te vinden.

Lees verder »

Gevonden sleutels

Gevonden sleutels

DALFSEN – gevonden een huissleutel en een andere verbonden aan een kleine schapenknip, op locatie: Oude Hessenweg (zandweg) tussen Oude Hoekseweg en Hekmansweg vrijdag morgen.

Valse e-mail in omloop

Valse e-mail in omloop

Wij waarschuwen u voor een valse e-mail. De e-mail heeft als afzender: Belastingdienst NL. Open deze e-mail niet, maar verwijder hem meteen.

De Belastingdienst gebruikt in bepaalde gevallen e-mail. Maar in een e-mail vragen wij u nooit om persoonlijke gegevens. Krijgt u een e-mail waarin dat toch gebeurt, dan is er sprake van phishing.

Lees verder »

Sinterklaas drie maanden eerder naar Dalfsen

Sinterklaas drie maanden eerder naar Dalfsen

DALFSEN – OUDLEUSEN – Voor de eerste keer in vele honderden jaren komt Sinterklaas al in september naar Nederland! Hij combineert een overleg met het kabinet over de kleur en taalontwikkeling van zijn Pieten met een exclusief bezoek aan Dalfsen tijdens de Nacht van Meester Bertus. We houden u via Dalfsennet op de hoogte van de ontwikkelingen. Wie bij deze unieke gebeurtenis wil zijn, kan al wel een plek reserveren op nachtvanmeesterbertus.jimdo.com

Scootmobieltocht Lemelerveld

LEMELERVELD – Woensdag 27 augustus is de eerstvolgende scootmobieltocht. Het vertrek is om 13.30 uur vanaf kulturhus de Mozaïek. De route is richting Vilsteren, waar een koffiestop gepland is bij Bed & Breakfast bij de fam. Von Martels in Hessum. De afstand van de route is plm. 20 tot 25 km. Aanmelden via kantoor SWOL, tel. 0572-372882.

Fietstocht SWO-Lemelerveld

LEMELERVELD – Woensdag 27 augustus is de eerstvolgende fietstocht van SWOL. Vanaf 13.00 tot 13.30 uur kan er gestart worden vanaf kulturhus de Mozaïek, Kroonplein 66. Deelnemers krijgen een fietsroute mee. Dit keer gaat het richting Dalfsen. Halverwege is er een pauzestop voor een kop koffie/thee met iets lekkers (vers gebakken). Deelnamekosten € 5,00 per persoon. De fietsafstand is plm. 35 km. Aanmelden via kantoor SWOL, tel. 0572 – 372 882.

Jaarlijkse familiedag SVD

DALFSEN – Om ons voetbalseizoen goed te beginnen houden wij zondag 24 augustus onze jaarlijkse familiedag voor al onze leden met aanhang, ouders, opa’s, supporters. De tenues en trainingspakken worden uitgedeeld en er worden teamfoto’s gemaakt door Quido Spies.

Lees verder »

Rijbewijs inleveren

Rijbewijs inleveren

LEMELERVELD – Gisteravond heeft de politie het rijbewijs van een Spaanse chauffeur ingevorderd op de N348 bij Lemelerveld. Hij reed 138 km/u gemiddeld waar hij 80 mocht. Hij had geen goede controle over de 184 PK’s.

Pompdagen Heino: Met loop naar de Pomp

HEINO -Vele Dalfsenaren zullen volgend week enweekeind in Heino zijn te zien op de jaarlijkse pompdagen. Er worden weer allerlei activiteiten georganiseerd, Zo ook de pomploop: Vrijdag 22 augustus Loop naar de Pomp in Heino. Van woensdag 20 augustus tot en met zondag 24 augustus zijn er de pompdagen in Heino. Bijzonder onderdeel hiervan het hardlopen, “Loop naar de Pomp”. Deze loop is uniek in zijn soort.

Lees verder »

Geslaagde eerste internationale dag Jumping De Driehoek

Geslaagde eerste internationale dag Jumping De Driehoek

STEGEREN – OMMEN – Frijlink Milieu Prijs, CSI1* 1.25m, Small Tour. De Frijlink Milieu Prijs, de eerste internationale springrubriek van de CSI1* van donderdag 14 augustus, is gewonnen door Diana Marsá-Lafarge uit Spanje. Met haar 12-jarige paard Oural Villelongue van Papillon Rouge was zij het snelste in de tweede fase van deze 1.25m rubriek in een tijd van 27.49.

Lees verder »

Programma boodschappenbus

OMMEN – Alweer een nieuw programmaboekje voor u! We hebben het met veel zorg samengesteld en ook dit keer staan er weer bijzondere tripjes in. En die hebben we niet alleen bedacht, nee ook u denkt goed met ons mee en geeft ons goede tips. We bekijken in zo’n geval eerst of het iets voor ons is, of het makkelijk toegankelijk is, wat de prijs is enzovoort en als dat allemaal positief is nemen we het op in ons programma.

Lees verder »

CSI3* Ommen nu al groot succes

CSI3* Ommen nu al groot succes

STEGEREN – OMMEN – De tweede dag van CSI Ommen zit er bijna op. Jan en Marian Schuttert zijn tevreden over het verloop tot zover. “We merken dat het evenement steeds meer bekendheid krijgt, bezoekers uit Ommen en omgeving, recreanten en toeristen weten tijdens deze vijfde editie van CSI Ommen het wedstrijdterrein goed te vinden”, vertelt Marian Schuttert.

Lees verder »

Grensstreek verenigd tegen tolheffing

Het verzet tegen de plannen om voor alle automobilisten op alle Duitse wegen tol in te voeren groeit. Woensdag 13 augustus nam VVD-Statenlid en lijsttrekker Monique van Haaf in Nordhorn een pakket proteststickers in ontvangst, uit handen van burgemeester Thomas Berling. ‘We zijn het erover eens’, concludeert Van Haaf, ‘dat het instellen van deze tolheffing een domper dreigt te zetten op alles wat we aan weerszijden van de grens hebben bereikt om nader tot elkaar te komen.’

Lees verder »

Landgoed de Bokkenberg wordt opgesierd met toegangshek

Landgoed de Bokkenberg wordt opgesierd met toegangshek

STERREBOS – Het landgoed De Bokkenberg in het fraaie Sterrebos wordt opgesierd met een toegangshek, welke je wel vaker aantreft bij landgoederen. Achterwonenden overwegen nu maar een coupéauto aan te schaffen zodat ze er net nog onderdoor kunnen als ze in Dalfsen boodschappen willen gaan doen of omrijden. Maar veel gebruikers zullen er geen last van ondervinden, temeer het een opengesteld gebied is, welk al aan het verkeer was onttrokken.

Lees verder »