Verkeerscontrole vrachtwagens

Verkeerscontrole vrachtwagens

ZWOLLE – De politie IJsselland hield vanavond een controle met IL&T (Inspectie Leefomgeving en Transport) op de A28 bij Zwolle gericht op vrachtwagens. 35 vrachtwagens zijn gecontroleerd. Er zijn meerdere proces verbalen opgemaakt. Een Duitse vrachtwagen met giftige stoffen had dermate ernstige gebreken dat hij stil gezet is en eerst gerepareerd moet worden, aldus de politie.

Zaterdag 13 september 2014 “Proef Dalfsen”

Zaterdag 13 september 2014 “Proef Dalfsen”

DALFSEN – Alweer voor het derde jaar staat Dalfsen de 2e zaterdag van september in het teken van ‘Proef Dalfsen’. Niet alleen letterlijk, ook figuurlijk! Op 13 september wordt het dorp omgetoverd tot een waar el dorado voor liefhebbers van natuur, cultuur, historie en muziek. Alles wat Dalfsen op dit gebied te bieden heeft, wordt met trots gepresenteerd. Van ’s ochtends 10 uur tot middennacht.

Lees verder »

Oranjefeest Nieuwleusen van start.

Oranjefeest Nieuwleusen van start.

Op woensdagmiddag 3 september zullen de Oranjefeesten 2014 traditioneel van start gaan met de kinderrommelmarkt. Vanaf 13.30 uur kun een ieder op het evenemententerrein terecht en liggen de kleedjes met inhoud uitgestald. Zelf nog een zolder vol oude spullen en wil je ze graag verkopen tijdens de rommelmarkt? Dat kan! Je hoeft je hiervoor niet aan te melden, maar kom op woensdagmiddag en je krijgt een plekje toegewezen. Tussen 14.00 en 17.00 uur worden er tevens weer gratis rondritten door het dorp verzorgd door treintje “Bello”.

Lees verder »

Expositie Miep Alberts in molenschuur Hoonhorst

Expositie  Miep Alberts in molenschuur Hoonhorst

HOONHORST – Monumentendag, expositie werken van Miep Alberts in molenschuur Hoonhorst. In de molenschuur van Molen Fakkert in Hoonhorst is vanaf zaterdag 13 september een kleine tentoonstelling van werken van Miep Alberts-Reyst te zien. Miep was vanaf de oprichting van de molenstichting ambassadeur van onze stichting en was haar hele leven nauw betrokken met alles wat in Hoonhorst gebeurde. Zij was ook vele jaren bestuurslid van Plaatselijk Belang Hoonhorst en omstreken.

Lees verder »

Kaboutervoetbal bij ASC’62

Kaboutervoetbal bij ASC’62

DALFSEN – Op zaterdag 6 september begint het kaboutervoetbal weer bij voetbalvereniging ASC’62. Elke zaterdagochtend van 10:00 tot 11:00 uur op het hoofdveld van sportpark Gerner kunnen jongens en meisjes vanaf 5 jaar hier geheel vrijblijvend en kosteloos aan deelnemen om zo spelenderwijs de voetbalsport te beleven.

Lees verder »

GGD: Ouders in IJsselland vinden hun kinderen gezond!

DALFSEN – Het overgrote deel van de ouders van kinderen van 0 tot 12 jaar vindt hun kind gezond. Maar liefst 97% van de ouders ervaart de gezondheid van hun kind(eren) als goed. Toch vindt een derde van de ouders hun kind niet zo weerbaar en eten maar weinig kinderen elke dag groente en fruit. Dit blijkt uit de vierjaarlijkse Kindermonitor van GGD IJsselland. 5534 ouders in de regio IJsselland hebben meegewerkt aan het onderzoek naar de gezondheid en leefstijl van kinderen in de regio.

Lees verder »

Informatie omtrent sport en curcussen

DALFSEN – Dit soort vragen krijgen we ook, wie kan Petra aan (mail)adressen helpen: Hier komt haar vraag: Nog niet zo lang wonen we weer in Nederland en wel in Nieuwleusen. Voor mijn jongste zoon (14) ben ik op zoek naar een sport club. Graag zou hij willen basketballen en hij gaf aan een computer cursus te willen doen. Voor beide zoons (14-15) ben ik ook op zoek naar een EHBO cursus. Wellicht heeft u meer informatie en of aanknopingspunten waar we mee verder kunnen. Bij voorbaat dank,

Petra

Tijdelijke btw-verlaging tuinonderhoud woningen verlengd tot juli 2015

Het tijdelijke lage btw-tarief bij renovatie, herstel en tuinonderhoud woningen wordt naar verwachting verlengd tot juli 2015. Op Prinsjesdag zal defintief bekend worden gemaakt of het lagere btw-tarief geldt tot 1 juli 2015. Bronnen in Den Haag melden dat kabinet en oppositie het lage btw-tarief een halfjaar willen verlengen. Dat is goed nieuws ook voor de Dalfser tuineigenaren.

Lees verder »

Nordic Walking voor de Fit4Life Beweegtuin in Dalfsen

DALFSEN – Deze les kan gezien worden als een kennismaking of als een opfris les Nordic Walking. De lessen zijn op zaterdag 13 sept. om 10.00 uur, op dinsdag 16 sept. om 19.00 uur en op woensdag 17 sept. om 13.30 uur. De start is bij het Station in Dalfsen. De les duurt ongeveer 1,5 uur. Nordic Walking poles zijn aanwezig. Er zijn wel kosten zijn aan verbonden.

Lees verder »

100.000 liter koe

DALFSEN – Op ons bedrijf is voor de eerste keer een 100.000 liter koe. Een unicum dus voor ons. Wij hebben een melkveebedrijf die al een aantal keren van vader op zoon is overgegaan. In al die jaren is er nog nooit een 100.000 liter koe geweest. Tot nu. Onze koe Moniek 14 heeft afgelopen zomer deze grens behaald. Wij zijn dan ook erg trots. Fam. Noordman

de vlinder is een windepijlstaart.

de vlinder is een windepijlstaart.

Beste redactie,
De vlinder is een nachtvlinder; de windepijlstaart. Het is een trekvlinder die uit Zuid-Europa kan komen die in Nederland niet vaak wordt gezien. Zijn waardplanten zijn akkerwinde en haagwinde.
Mocht de vlinder nog aanwezig zijn, dan hoor ik dat graag. Ik wil er, als dit mag, enkele foto’s van maken.

Groet Erwin G.

Zwembad nieuws: Oproep

DALFSEN – Aan alle ouders/verzorgers/gedupeerden, dit is een oproep tot het aanvullen van gegevens in het registratiesysteem. Naar aanleiding van de mogelijke strafzaak waarover ook de Stentor heeft bericht heeft de curator verzocht om gegevens aan te vullen. De gegevens dienen te worden aangevuld om mee te nemen in de aangifte en/of ter aanvulling van het dossier voor de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD).

Lees verder »

Circus Herman Renz kondigt komst naar Zwolle aan

Circus Herman Renz kondigt komst naar Zwolle aan

DALFSEN – ZWOLLE – Edele paarden, adembenemende luchtacrobatiek, doldwaze clownerie, koorddans en spektakel van messenwerpers! Het komt allemaal samen in de fonkelnieuwe show van Nederlands Nationaal Circus Herman Renz. MIRACLES is een kleurrijk, vlot circusspektakel met live orkest en internationale topartiesten.

Lees verder »

Bouwverkeer langs Dalfsen

Bouwverkeer langs Dalfsen

DALFSEN – Een sfeerimpressie van een aantal vrachtauto’s die gisteravond langs Dalfsen reden. Deze kwamen vanuit Vilsteren en hadden tentmaterialen bij zich. Mooi om te zien dat in deze economische tijden veel chauffeurs nog werk kunnen vinden bij het transporteren van onderzoekstenten. Of heeft Normaal een verrassingsoptreden gegeven? Er stonden wel tenten bij het pontje over de Vecht.

Rijvaardigheidstest voor senioren (55 plus)

DALFSEN – Personen van 55 jaar en ouder in Dalfsen kunnen in september/oktober a.s. deelnemen aan een rijvaardigheidstest georganiseerd door VVN afdeling Dalfsen. Tijdens een korte cursus worden de veranderingen in de verkeersregels doorgenomen en wordt de kennis van het verkeer en de toepassing ervan in de praktijk getoetst en opgefrist.

Lees verder »

Zwollenaar overleden na beschieting, update

Zwollenaar overleden na beschieting, update

ZWOLLE – Zwollenaar overleden na beschieting in auto laatste update 9.42 uur.  Vanmorgen, woensdag 3 september, heeft er aan de Akkerbergstraat een schietincident plaatsgevonden waarbij een 48-jarige man uit Zwolle om het leven is gekomen. De man werd even voor 6 uur in zijn auto beschoten door (een) nog onbekende dader(s).

Lees verder »

Wim Borst over fietsvierdaagse

DALFSEN – VECHTDAL- Wim borst, mede organisator, aan het woord over de fietsvierdaagse die gisteren ook Dalfsen aan deed. Alleen jammer dat ze geen gebruik hebben gemaakt van de Sterrebosweg, die juist het afgelopen jaar geschikt is gemaakt voor fietsers. Ze kwamen er wel rakelings langs.

Lees verder »

Circus Herman Renz in de buurt

ZWOLLE – Nederlands Nationaal Circus Herman Renz brengt wonderen naar Zwolle! Het reizende gezelschap van Nederlands bekendste circus  presenteert ook dit jaar een geheel nieuwe show in  Park de Wezenlanden. Daar kan het hooggeëerd publiek van 30 september t/m 5 oktober  in de fonkelnieuwe circustent  -met de uitstraling van een reizend theater- genieten van de beste internationale acts!

Lees verder »

Veiligheidsgevoel in de gemeente Dalfsen moet omhoog.

DALFSEN – Veiligheidsgevoel in de gemeente Dalfsen moet omhoog als het ligt aan het college en de raad van de gemeente Dalfsen. Maandavond werd in de raadsvergadering de kadernota Veiligheid 2015 – 2018 ruim besproken. Vanuit de raad klonken verschillende veiligheidsaspecten die meer aandacht vragen, zoals het toegenomen aantal woning inbraken, onveilige verkeerssituaties doordat er op veel plaatsen te hard wordt gereden.

Lees verder »

Plan Rechterensedijk al eind 215 definitief?

DALFSEN – Plan Rechterensedijk eind 2015 definitief als het aan de burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen ligt. Maandagavond werd in de gemeenteraad een procedure besproken om een poging te doen tot een snelle besluitvorming en de binnengekomen voorstellen te filteren teerst naar 5 later tot er twee overblijven en daaruit eind 2015 een besluit te nemen.

Lees verder »

Schietpartij Zwolle, 1 dode

Schietpartij Zwolle, 1 dode

ZWOLLE  – Vanmorgen vroeg om 6.00 uur is er een schietpartij geweest in Zwolle in de Akkenbergstraat. 1 slachtoffer, politie doet onderzoek. Het slachtoffer dat beschoten is in zijn auto is overleden in ziekenhuis. Politie onderzoekt toedrach. Meer informatie volgt.