Een kijkje op de weekmarkt op het Kerkplein in 1963

Een kijkje op de weekmarkt op het Kerkplein in 1963

“Donderdag den zesden Junij 1867” werd de eerste Dalfser weekmarkt gehouden op het Kerkplein rond de kerk. De markt vond elke donderdag plaats en wanneer deze op een feestdag viel, dan de woensdag daarvoor. Op de markt werden “boter, granen en andere voortbrengselen van land- en tuinbouw” aan de man gebracht.

Lees verder »

gevonden kat weer thuis

gevonden kat weer thuis

DALFSEN – Gevonden kat weer thuis. De gevonden kat die eerder vandaag is aangemeld is weer naar huis. De kater was gechipt en geregistreerd en kon zodoende weer snel herenigd worden met de eigenaar. De kat bleek helemaal uit Heerde te zijn gekomen en was al een week aan de wandel, aldus de dierenarts.

Eerste bevoorrading Albert Heijn?

Eerste bevoorrading Albert Heijn?

DALFSEN – De eerste vrachtwagen is al aangekomen bij de Albert Heijn. De eerste vrachtwagen komt aan bij de Albert Heijn in Dalfsen. Het past maar net. Of het is de eerste levering of het zijn de stellingen. Zolang ben ik niet blijven staan. Wel heb ik foto’s gemaakt en dan kan je zien dat de vrachtwagens niet groter moeten worden.

1e Dalfser Cup

DALFSEN – Op 24 september wordt de 1e Dalfser Cup gehouden. Dit golftoernooi vindt plaats op de golfbaan Hooge Graven te Ommen. Het is een invitatietoernooi voor inwoners en bedrijven in de gemeente Dalfsen. Het toernooi wordt ondersteunt door enkele lokale bedrijven en hoofdsponsor Oerwater uit Dalfsen.

Lees verder »

Rotonde Stationsweg dag 5

Rotonde Stationsweg dag 5

DALFSEN – Rotonde dag 5 Stationsweg Poppenallee Rechterensedijk, het eerste asfalt ligt er al. Het fietspad vanaf de Vechtbrug is al voorzien van asfalt. Het is een enorme drukte van graafmachines en aan en afrijdende tractoren en vrachtwagens. Richting de Rechterensedijk wordt ook de boel afgegraven om de ondergrond aan te kunnen brengen, voor het overige deel ligt de puinverharding er in. Het fiets/voetpad vanaf het station is deels verwijderd, van het gedeelte asfalt worden de kanten met zeer hoge druk schoongeblazen zodat ook hier het asfalt er in kan.

Lees verder »

Fysiomobilae behaalt predikaat PlusPraktijk

DALFSEN – ZWOLLE – De Zwolse Fysiotherapiepraktijk FysioMobilae mag zichzelf PlusPraktijk noemen. Na een intensieve audit is vastgesteld dat aan alle kwaliteitseisen van zorgverzekeraar Achmea wordt voldaan. Het kwaliteitsstempel bevestigt de ambities van FysioMobilae, dat recent een nieuwe vestiging opende op de Campus van Hogeschool Windesheim.

Lees verder »

Kat gevonden

Kat gevonden

DALFSEN – Er is een kat mee gelopen vanaf bosje aan de  Gentiaan. Het voelt zich hier prima thuis, maar  wie mist hem? Het diertje  lijkt geholpen aan rechter oor. Meer info: 06 – 129 442 69

Fiets mee! Kom Kijken bij de Boer!

ANKUM – DALFSEN – LTO Dalfsen en PB Ankum hebben een mooie tocht uitgezet.
En wel op Zaterdag 20 September. Start en Finish is vanaf parkeerplaats bij NS station Dalfsen. U kunt starten tussen 10.00 en 13.30 uur. Het startgeld bedraagt 5 euro p.p , kinderen t/m 12 jaar betalen 2.50 euro p.p Dit is inclusief koffie/thee/limonade tijdens de tocht.

Lees verder »

Night of the Plons 27 september a.s.

DALFSEN – In de haven van Dalfsen barst zaterdag a.s. weer het muzikale feest Night of the Plons los. Op deze prachtige locatie zullen het fanfareorkest van Muziekvereniging Excelsior en het Popkoor Young Spirit en diverse lokale popartiesten pop en rock uitvoeren. Een leuk en gevarieerd programma met nummers als Just give me a reason tot Eloise, een oude bekende uit de top 2000.

Lees verder »

IJswater brengt veel drinkwater op

EMMEN – DALFSEN – Twee weken geleden kreeg meester Jacco Kleemans van de A. Baron van Dedemschool een grote bak ijswater over zich heen bij zijn Icebucket-challenge. Vandaag werd de opbrengst bekend; de 62 kinderen van deze Daltonschool in buurtschap Emmen brachten maar liefst € 300 voor Unicef bijeen! Het geld is bestemd voor drinkwater voor vluchtende kinderen in Irak en Syrië. “Een bak geld voor een bak water”. Aldus de school directeur Jacco Kleemans: Een mooi resultaat veur een natte bokse!

Witte Gans in top tien Drenthe, Overijssel & Flevoland

DALFSEN – Herberg de Witte Gans volgens het publiek in de top 10 van regio Drenthe, Overijssel & Flevoland tijdens de Restaurant Week Zomer 2014 Drenthe, Overijssel & Flevoland, 16 september 2014 – De Kloostergang is door de bezoekers van de Restaurant Week Zomer 2014 verkozen tot beste restaurant van Drenthe, Overijssel & Flevoland.

Lees verder »