Monster truck rijdt het publiek in.

Tijdens een demonstratie met een monster truck in het centrum van Haaksbergen ging het helemaal mis. De truck reed door nog onverklaarbare oorzaak recht het publiek in,met als gevolg zeker twee doden en tientallen gewonden. Voor meer info: www.rtvoost.nl

Pas op als ze u om de nek vliegen

Pas op als ze u om de nek vliegen

Roemenen aangehouden voor diefstal sieraden. Hattem, Elburg – De politie heeft vrijdagmiddag 26 september op een parkeerplaats aan de Zwolscheweg in Elburg vijf Roemenen aangehouden. Twee vrouwen in het gezelschap worden ervan verdacht kort daarvoor in Hattem sieraden van een vrouw te hebben gestolen. De vijf zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Lees verder »

ASC’62 maatje te klein voor Den Ham

DALFSEN – De selectie van Marcel Waaijer ontving afgelopen zaterdag Den Ham op een zonnig Sportpark Gerner. Opvallende wijziging in het team was de keeperspositie. Rick Kijk in de Vegte verving nieuwbakken vader Berry Roeberts. ASC ging sterk van start met in de eerste minuut een dot van een kans die net gemist werd. Den Ham liet het er niet bij zitten en creëerde ook een grote kans.

Lees verder »

Meer over de groep Just For Fun

Meer over de groep Just For Fun

DALFSEN – Ter gelegenheid van het open huis van de Trefkoele + waren er optredens van diverse muziek- en zangverenigingen. Zo was er de groep Just For Fun, die om 15.00 uur acte de presence gaf. Eerst werd er binnen het gebouw gezongen en later buiten. Een extra stimulans om bij dit koor te komen zingen werd hier wel ten beste gebracht. De lessen zijn in de Trefkoele+ iedere maandag om 10.00 uur. Iedereen is welkom; zeker kunnen we ook nog heren gebruiken.!
Kom maar eens vrijblijvend langs.

Modewereld van de Belt uit De Wijk sponsort

NIEUWLEUSEN – Modewereld van de Belt uit De Wijk sponsort turntasjes GV Nieuwleusen. Onlangs is de gehele turnselectie van GV Nieuwleusen verblijdt met nieuwe turntasjes. Modewereld van de Belt uit de Wijk heeft deze voor 80 selectieleden beschikbaar gesteld! De selectieleden zijn al weer hard aan het trainen en tijdens de wedstrijden in de gehele regio zullen de tasjes worden gebruikt voor de turnpakjes en trainingspakken.

Lees verder »

Monument Kerkstraat 8 en 10 Hoonhorst

Monument Kerkstraat 8 en 10 Hoonhorst

HOONHORST – Een gemeentelijk monument, rechthoekig gebouw met schuur staande op een grijze plint. Van oorsprong een woning met bakkerij van de familie Fakkert. Sinds half 20e eeuw opgesplitst in een dubbele woning waarin aanvankelijk eerst ook nog een winkel in galanterieën, later een schildersbedrijf met verf en behang winkel was gevestigd tot eind jaren ’80. Daarna weer als 2 woningen waarin ook de voormalige schuur bij is betrokken.

Lees verder »

Monumenten Burgemeester Backxlaan 325 Nieuwleusen

Monumenten Burgemeester Backxlaan 325 Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Monumenten Burgemeester Backxlaan 325 Nieuwleusen. Een monument , een villa uit de periode rond 1935 in het voormalige Den Hulst De villa heeft een hoog oplopend gebogen zadeldak, met overstekken is pannen gedekt. In elk dakvlak een gemetselde langwerpige dakkapel en op de nok gemetselde schoorsteenen. De langsgevels voorzien van fors overstekende dakgoten. De gevels opgetrokken uit baksteen in halfsteens verband op een sokkel van donkere baksteen.

Lees verder »

De clubkampioenschappen DLTC

De clubkampioenschappen DLTC

DALFSEN – De clubkampioenschappen zijn gespeeld en het was een mooi en spannend . Er waren in diverse categorieën spannende partijen bij dus veel 3 setters. En sommige partijen duurden wel 3 uur. De organisatie was weer goed en in de kantine was het lekker druk. Bijgevoegd de lijst met de winnaars.

Lees verder »

De natuur begint weer mooi te worden

De natuur begint weer mooi te worden

DALFSEN – De natuur begint weer mooi te worden in de vroege ochtendzon. Nevel over de velden geven een mooi beeld van de enorm veel spinnenwebben, je zou haast denken dat hier geen insect aan kan ontkomen. Maar ook de paddenstoelen komen tevoorschijn, aan deze grote beuk aan de Mataramweg zit hetzelfde grote exemplaar als vorig jaar, nu rondom de boom. Dus de kans dat de boom het overleeft zal wel steeds kleiner worden.

Lees verder »

Waar blijven toch al die bordjes?

Waar blijven toch al die bordjes?

DALFSEN – Waar blijven toch al die bordjes en borden, zijn ze gestolen en hangen ze ergens bij iemand op de zolderkamer of schuur? Of zijn ze door de wegbeheerder verwijderd en uit gemakzucht de palen maar laten staan. Ik denk dat we rekening moeten houden met het eerste.

Lees verder »

Jonge katjes gedumpt in buitengebied Hoonhorst

LENTHE – HOONHORST – Twee nestjes met 8 jonge katjes gedumpt in het bos aan de Moezenbeltweg in Hoonhorst vlakbij de Witte Gans. Zaterdagmiddag zijn rond 15.30 uur acht jonge katjes gevonden langs de kant van de zandweg. Het ene nestje is ca. 6 weken oud, het andere nestje ca. 10 weken. De jongste katjes konden zo opgepakt worden, met die van 10 weken zijn toevallige voorbijgangers 3 uur bezig geweest om ze te vangen. Het gaat om een nestje zwart/rode poesjes en 3 zwarte en 1 zwart/wit poesje.

Lees verder »

Motorrijder gewond

NIEUWLEUSEN – In Nieuwleusen is vanmiddag een motorrijder uit Ruinerwold gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. De motorrijder maakte met drie andere motorrijders een toerrit en zag een auto met aanhangwagen over het hoofd toen hij bij de Evenboersweg de N377 overstak.

Lees verder »

Inbrekers opgepakt dankzij hulp burgers

Inbrekers opgepakt dankzij hulp burgers

Bruchterveld – Na inzet van burgernet en Twitter, hielpen alerte omwonenden de politie met het aanhouden van mannen die verdacht werden van inbraak in een speelhal/Casino in het Duitse Uelsen. Op zaterdag 27 september 2014 kwam in de vroege morgen een melding bij de meldkamer van politie van een verdacht bestelbusje aan de Duitslandweg in Bruchterveld/Hardenberg. (zie eerder geplaatst bericht van vanmorgen op deze site) 

Lees verder »

ClubKampioen 2014 van “” Boule’88” Dalfsen gaat de lucht in

DALFSEN – Zaterdag 27 september organiseerde Jeu de Boules-Vereniging “Boule’88” al weer het Eindtoernooi van dit seizoen.  Op zo’n dag als vandaag zou je dat eigenlijk jammer vinden, want het weer is onvoorstelbaar mooi ! Op een zonovergoten jeu de boules-baan aan de Bruinleeuwstraat werden dus voor het laatst de krachten écht gemeten.

Lees verder »

2e fase omgekeerd inzamelen in Dalfsen

DALFSEN : inwoners van Dalfsen zijn goed in afval scheiden! In 2013 is gestart met de 1e fase van omgekeerd inzamelen. Het resultaat is dat 75% van het afval wordt hergebruikt. De hoeveelheid restafval is flink gedaald. Het college vindt het daarom tijd voor de 2e fase van omgekeerd inzamelen. Op 20 oktober a.s. neemt de gemeenteraad een besluit.

Lees verder »

N.K.V. dierendag actie

NIEUWLEUSEN – Op zaterdag 4 oktober gaat N.K.V. Nieuwleusen samen met de dierenartsen combinatie Balkbrug – Nieuwleusen een open dag houden. Bij de praktijk aan de Pr. Beatrix laan 7 in Nieuwleusen Van 11.00 uur tot 15.00 uur. Je mag je eigen huisdier mee nemen en die word even gekeurd door de N.K.V. en na gekeken door een dierenarts.

Lees verder »

Trefkoele+ meer dan een PLUS

Trefkoele+ meer dan een PLUS

DALFSEN – Trefkoele+ meer dan een PLUS getuige de 2 open dagen. Het leek wel of heel Dalfsen was uitgelopen om zelf dit prachtig gebouw van binnen te bewonderen. En dat mag dan ook, wat een gebouw. Direct na binnenkomst overtreft je de ruimte met al direct, een grote trap naar boven en met rechts de bibliotheek. Die dan mogelijk iets in ruimte heeft ingeleverd, maar wel een prachtige overzichtelijke ruimte daarvoor terug gekregen.

Lees verder »