Inzenders bedankt

Inzenders van berichten bedankt. Er waren zo veel berichten vandaag  dan is het onmogelijk iedereen persoonlijk te bedanken, want dat kost me zo weer een half uur extra.

Gift voor Kika van Plaatselijk Belang Ankum e.o.

Gift voor Kika van Plaatselijk Belang Ankum e.o.

ANKUM – Plaatselijk Belang Ankum e.o. heeft KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij) een bedrag van
€ 435,84 aangeboden. Tijdens het brengen van hout- en snoeiafval en tijdens het paasvuur eerder dit jaar kon er een gift gedaan worden voor KiKa. Het paasvuur werd georganiseerd in samenwerking met Loonbedrijf Lindeboom. Het bedrag is dinsdag 30 september aangeboden door Henk Oegema, Jeanet Klei en Bert Lindeboom aan Tanja Schroder van Kika.

Lees verder »

Derde editie CSI Salland uit de startblokken

MARIENHEEM – Zo’n 250 paarden werden gisteren en vandaag van de vrachtwagens geladen en op stal gezet voor het internationaal concours CSI Salland in Mariënheem. Paarden die samen met hun ruiters ervaring komen opdoen, maar ook paarden en ruiters die al in de grootste pistes hebben gesprongen en in Mariënheem weer routine komen opdoen in een indoorhal. Vandaag, donderdag, ontstond er direct al mooie sport.

Lees verder »

Herfst wandeling” Museum De Laarman”

LUTTENBERG – Zondag 12 oktober wordt door museum “De Laarman” de jaarlijkse herfst wandeling georganiseerd. Een mooie gelegenheid om al vast je conditie te testen voor de vierdaagse van Raalte of te genieten van een mooie wandeling in de natuur. Je kunt kiezen tussen de afstanden 5 – 10 en 25 km en daarnaast is er een speciale kids route van 2,5 km uitgezet. Je kunt starten vanaf 9:00 tot 13:00 uur.

Lees verder »

GYM instuif GVN groot succes!

GYM instuif GVN groot succes!

NIEUWLEUSEN – Woensdagmiddag 1 oktober werd in sporthal “De Schakel” door Gymnastiekvereniging Nieuwleusen een gyminstuif gehouden met het thema “TURN AROUND’. Tijdens deze middag konden alle basisschoolkinderen allerlei verschillende onderdelen van gymnastiek en turnen uitproberen. De kinderen konden zwaaien, klimmen, balanceren, klauteren, draaien, springen, rollen, duikelen en rennen.

Lees verder »

Kunst te kijk

DALFSEN – OMMEN – Kunst te Kijk: Kunst in bijna alle etalages van Dalfsen en Ommen. Op donderdag, 9 oktober, gaat al weer de 7e Kunst te Kijk van start. Een onderdeel van de Kunst om Dalfsen, dat steeds meer bezoekers trekt voor zowel kunstenaar als winkelier, vertellen Esther Anneveldt en Aletta Wittenberg van de werkgroep Kunst te Kijk in Dalfsen.

Lees verder »

Hoe overleef ik… de herfst!

DALFSEN – Regen, regen en nog eens regen, maar met een hippe, trendy gepimpte paraplu houdt niets ons tegen! Ben jij een tussen de 10-14 jaar dan organiseert SMON Welzijn wederom een gezellige meidenmiddag voor jou op donderdag 16 oktober van 14.00-16.00 uur. Met dit keer als thema Hoe overleef ik… de herfst. We gaan deze middag een paraplu pimpen.

Lees verder »

Nog meer nutteloze palen in de gemeente Dalfsen

Nog meer nutteloze palen in de gemeente Dalfsen

DALFSEN – Nog meer nutteloze palen in de gemeente waar mogelijk eens borden aan hebben gezeten. Dit is een aanvulling van hetgeen zondag al op Dalfsennet stond. Aan de Dedemsweg staan er zelfs 4 stuks waar geen bord aan zit. In Nieuwleusen aan de Backxlaan heb ik er 1 gezien, wel een hele grote, mogelijk eens als vlaggenmast dienst gedaan. Aan de Den Hulst staan er ook 3 stuks nutteloos en bij de aansluiting Koelmansstraat RW 335 staat er ook 1. Allemaal palen die wel verkeersbelemmerd kunnen zijn. (ingezonden bericht)

IVN- excursie op de Lemelerberg

LEMELERBERG – IVN- Zwolle e.o. organiseert op zondag 12 oktober een wandelexcursie op de Lemelerberg. Het uitzonderlijke karakter van het sterk geaccidenteerde terrein van de Lemelerberg wordt bepaald door het feit dat het gebied voor een groot deel begroeid is met heide en jeneverbes.
De jeneverbes die hier van nature thuis hoort is nog zeer talrijk en geeft het heidelandschap een aparte bekoring.

Lees verder »

Roefelen wederom een groot succes!

Roefelen wederom een groot succes!

DALFSEN – Op woensdag 1 oktober was het weer roefeldag, dit jaar voor het eerst georganiseerd vanuit de vernieuwde Trefkoele+. Bijna 200 basisschoolleerlingen uit Dalfsen, Oudleusen en Hoonhorst en circa 40 begeleiders, deden dit jaar mee. Dankzij vele medewerkers, bij allerlei bedrijven en organisaties, hebben zij een heel geslaagde middag gehad.

Lees verder »

Workshop Herfststuk maken

LEMELERVELD – Dinsdag 14 oktober komt Diny Laarman naar Kulturhus de Mozaïek te Lemelerveld om een bloemschik workshop te geven. Dit keer kun je een mooi herfststuk komen maken. De natuur biedt juist in dit jaargetij zoveel moois.  Aanvang 19.30 uur. Opgave en info info@kulturhuslemelerveld.nl of 0572- 370306 .  Opgeven tot vrijdag 10 oktober.

Brandweer IJsselland oefent

ZWOLLE– In de week van 6 tot en met 10 oktober organiseert de brandweer van Veiligheidsregio IJsselland oefeningen voor alle bevelvoerders uit de regio. Er wordt geoefend op bedrijfsterreinen in de driehoek Zwolle-Centrum-Zwolle-Zuid en de Marslanden.

Naast de reguliere trainingen op de brandweerkazernes in de regio organiseert de veiligheidsregio jaarlijks een speciale oefenweek waarbij zo’n 170 bevelvoerders worden getraind op de meest uiteenlopende scenario`s.

Lees verder »

Roefeldag bij van der Vegt interieurs Dalfsen

Roefeldag bij van der Vegt interieurs Dalfsen

DALFSEN – Roefeldag bij van der Vegt Interieurs Dalfsen. Roefelen biedt kinderen een uitgelezen kans om een kijkje te nemen in de keuken van diverse bedrijven/ instellingen en te ontdekken wat voor werkzaamheden er worden verricht. Het kan hen zelfs helpen bij de beeldvorming over de richting die zij in de toekomst in willen slaan. Zo mochten Erik en Corien Kelder van Interieurbouw/meubelmakerij van der Vegt 3 groepen enthousiaste “leerlingen” ontvangen.

Lees verder »

Molenprijs 2014

HOONHORST – Als je aan Nederland denkt, denk je aan kaas, klompen… maar ook aan molens! Deze gebouwen staan er van oudsher, dus moeten er veel gerestaureerd worden. Daarom hebben vijf molens om een restauratiebudget van 50.000 euro gestreden, en jullie hebben bepaald dat Molen de Salamander uit Leidschendam de BankGiro Loterij Molenprijs 2014 heeft gewonnen! Hoonhorst was vorig jaar de grote winnaar.

Lees verder »

Diefstal auto-mistlampen

Diefstal auto-mistlampen

LEMELERVELD – Van een auto (een witte WV Polo) die geparkeerd stond in de P.Buismanstr. in Lemelerveld zijn de mistlampen gestolen. Deze diefstal is gepleegd tussen 30- sept. 17.00 uur en 1- okt.  14.00 uur. De politie vraagt getuigen en of mensen die  informatie denken te hebben te bellen met  0900-8844.

Moet je kijken : wat een kunst!

Moet je kijken : wat een kunst!

DALFSEN – OMMEN – Kunst te Kijk: Kunst in bijna alle etalages van Dalfsen en Ommen. Op donderdag, 9 oktober, gaat al weer de 7e Kunst te Kijk van start. Een onderdeel van de Kunst om Dalfsen, dat steeds meer bezoekers trekt voor zowel kunstenaar als winkelier, vertellen Esther Anneveldt en Aletta Wittenberg van de werkgroep Kunst te Kijk in Dalfsen. Met veel plezier hebben zij geprobeerd ook nu weer een veelvoud aan kunstenaars te koppelen aan de diverse ondernemers.

Lees verder »