Vakantiegangers

DALFSEN – In verband met de herfstvakantie is het Taalpunt Dalfsen op 15 en 16 oktober gesloten. Op 22 oktober is het Taalpunt weer geopend. U vindt ons in de bibliotheek in de Trefkoele+. Wij helpen u graag als u op zoek bent naar hulp bij het beter leren lezen en schrijven. We hebben gecertificeerde coaches en prachtig lesmateriaal. Kom eens kijken in de Trefkoele+. De openingstijden zijn: woensdagavond van 18.00-20.00 uur en donderdagmiddag van 13.00-15.00 uur.

Dalfsenaar mogelijk WNF award 2014, maar u moet wel stemmen

Dalfsenaar mogelijk WNF award 2014, maar u moet wel stemmen

DALFSEN – Dorpsgenoot Quinten Bulte (16 jaar)heeft gehoord dat zijn natuurfoto kans maakt op WNF award 2014. Zijn foto is samen met nog enkele anderen uit meer dan 2200 foto’s geselecteerd. Vanaf vandaag kan het publiek voorkeurstemmen uitbrengen. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als wij Quinten kunnen steunen door een stem uit te brengen….Heel Dalfsen gaat stemmen, dat doe je door hier te klikken om verder te komen.

Lees verder »

Oud ijzer actie voor orgelrestauratie

Iedereen die oud ijzer of andere metalen heeft, kan dat op zaterdag 1 november van 9.00 uur tot 14.00 uur naar de container bij het Kerkplein brengen waar mensen aanwezig zullen zijn om het in ontvangst te nemen. Pekkeriet Dalfsen BV plaatst een kleine container bij de Grote Kerk. Een grote container staat klaar bij het bedrijf van Pekkeriet aan de Rietmansweg nr. 5. Ook daar zijn mensen aanwezig die u kunnen helpen.

Lees verder »

Duurzaam Lemelerveld en De Groene Musketier in het nieuws

Duurzaam Lemelerveld en De Groene Musketier in het nieuws

LEMELERVELD – Overijsselse lokale initiatieven hebben veel duurzame plannen, maar hebben soms moeite met de stap naar professionalisering. Samen met Natuur en Milieu Overijssel en provincie Overijssel ontwikkelden wij hiervoor de Energy Pitch Overijssel. Een groot succes, zo bleek uit de pitchrondes van vorig najaar en begin dit jaar. Op 23 oktober pitchen vier nieuwe initiatieven hun plannen tijdens de 3e Energy Pitch Overijssel!

Lees verder »

Waterschap Groot Salland op Duurzame Markt

Waterschap Groot Salland op Duurzame Markt

Waterschap Groot Salland op Duurzame Markt tijdens Dag van de Duurzaamheid. Benieuwd hoe u eenvoudig uw omgeving ‘groener’ maakt? Op vrijdag 10 oktober is het in heel Nederland de Dag van de Duurzaamheid. Particulieren, bedrijven, instellingen en overheden laten zien hoe u uw omgeving ‘groener’ en zuiniger maakt. Waterschap Groot Salland doet mee. U vindt ze op de Duurzame Markt in Zwolle van 10.00 uur tot 14.00 uur.

Lees verder »

Twee voor de prijs van één

DALFSEN – 12 t/m 18-jarigen reizen tijdens herfstvakantie ‘2 voor de prijs van 1’ .Arriva promoot actie door middel van Facebook-event De herfstvakantie is bij uitstek geschikt om leuke dingen te doen. Samen op stap en nu extra voordelig. Arriva organiseert daarom een Facebook-event om zo jongeren in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar van 11 tot en met 26 oktober 2014 met z’n tweeën van de prijs van één te laten reizen.

Lees verder »

Kids4Nix tijdens herfstvakantie

VECHTDAL – Kinderen van 4 t/m 11 jaar reizen gratis met bus en trein. In de herfstvakantie, van 11 tot en met 26 oktober 2014, reizen kinderen in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar bij Arriva helemaal gratis. De Kids4Nix-actie is geldig tijdens de officiële schoolvakanties van basisscholen in Nederland. Arriva wil met deze actie kinderen kennis laten maken met de bus en de trein.

Lees verder »

Kom ‘toekomst zaaien’ op zondag 19 oktober bij Overesch

Kom ‘toekomst zaaien’ op zondag 19 oktober bij Overesch

Word ‘toekomstzaaier’ voor behoud van bijzondere voedselgewassen. Voor het derde jaar doet Nederland mee aan de internationale actie ‘Toekomst zaaien”. De actie is in 2006 door twee Zwitserse BD-boeren gestart om burgers actief te betrekken bij de bron van de landbouw; het zaadgoed. Alhoewel het een internationale actie is voor behoud van biodiversiteit gaat het ook om lokale betrokkenheid van burgers bij de boeren.

Lees verder »

Kom naar de informatiemarkt(en) ‘Lang zult u wonen’

DALFSEN – Inwoners ervaren hoe ze zo lang mogelijk van hun koophuis kunnen genieten ‘Lang zult u wonen’ is het motto van een campagne die in de provincie Overijssel heeft uitgerold in vrijwel alle Overijsselse gemeenten, waaronder in de gemeente Dalfsen. Met deze campagne spelen de provincie en gemeente Dalfsen in op de wensen van inwoners om zo lang mogelijk in een eigen woning te kunnen wonen, ongeacht de leeftijd of vorm van gezondheid.

Lees verder »

Dalfsen is de meest duurzame gemeente van Overijssel

DALFSEN – Dalfsen is de meest duurzame gemeente van Overijssel. Almelo is het minst duurzaam. Dat blijkt uit de Gemeentelijke Duurzaamheidsindex 2.0. De index meet op basis van verschillende gegevens de duurzaamheid en leefbaarheid van een gemeente. Elke gemeente krijgt een cijfer tussen de nul en de tien voor verschillende onderwerpen die van belang zijn voor duurzaamheid. Dalfsen scoort een 5,7 en staat daarmee zelfs landelijk bijna bovenaan. Ook Staphorst scoort heel goed, met een 5,6.

Lees verder »

Win een ballonvaart boven de Vecht!

Win een ballonvaart boven de Vecht!

Wil jij de Vecht wel eens bekijken vanuit een luchtballon? Doe dan mee met de prijsvraag van Waterschap Groot Salland!  Stel je eens voor: de Vecht treedt buiten de oevers en het water loopt al in je huis naar binnen. Waar zit je dan veilig in het Vechtdal? Haal jij je rubberboot uit de garage of zoek je het liever hogerop? Laat ons op een creatieve en ludieke manier zien waar jij veilig zit bij hoogwater in het Vechtdal!

Lees verder »

U kan nog stemmen

Het einde van de gemeenteronde van de Verkiezing van het Leukste Restaurant is in zicht. Er kan nog tot en met 22 oktober 2014 op Het Boskamp gestemd worden. Let op: om gemeentewinnaar te kunnen worden zijn er minimaal 50 stemmen nodig. Bij deze roepen we iedereen op om op Het Boskamp te stemmen nu het nog kan. Let wel het gaat niet om de beste, maar duidelijk om het leukste restaurant!

Lees verder »

Fietskrat maken in Oudleusen

Fietskrat maken in Oudleusen

OUDLEUEN – Jeugdsoos Oudleusen organiseert op 24 oktober ’14 weer een nieuwe activiteit voor de jeugdsoos. Je krijgt je eigen fietskrat die je mag gaan pimpen! De avond is van 19.00uur tot 21.00uur in de jeugdkelder van de Wiekelaar in Oudleusen. De kosten zijn €5,-. Iedereen is welkom in de leeftijd 10 t/m 15 jaar. Geef je op voor 21 oktober ’14. mail naar: emmelie@smon.nl

Gratis Verstelservice bij ’t Noaberhuus

DALFSEN – Door samenwerking van Landstede Welzijn Ouderen Dalfsen en ’t Noaberhuus zal er bij voldoende belangstelling gestart worden met Verstelservice in ’t Noaberhuus.  Wat houdt dit in: u kunt GRATIS terecht voor lichte verstelwerkzaamheden aan kleding, bv ritsen, zomen, knoopjes, naadjes die los zijn, etc. Wij vragen u wel zelf uw eigen garen, knoopjes, elastiek etc. mee te nemen.

Lees verder »

Waterschap controleert dijken:Dijkschouw vanaf eind september

Waterschap controleert dijken:Dijkschouw vanaf eind september

DALFSEN – SALLAND – Het Waterschap Groot Salland begon eind september met de jaarlijkse zogeheten dijkschouw. Vanaf die tijd controleren medewerkers van het waterschap of de dijken goed de zomer zijn doorgekomen en waar herstelwerkzaamheden nodig zijn. Ook wordt bekeken of delen van dijken goed zijn onderhouden door eigenaren en andere onderhoudsplichtigen.

Lees verder »