Wie mist camera

Wie mist camera
We zijn op zoek naar de eigenaar van deze Canon camera. Gevonden in de gemeente Olst-Wijhe. Helaas geen personen op de foto’s te zien. Wie helpt ons om de camera weer te herenigen met de eigenaar.

Lees verder »

De Bevers vechten zich door communicatie terug

LEMELERVELD – Gisteren speelden de dames van De Bevers D1 in het ‘Heidepark’ tegen Sneek D2, het jonge team uit Sneek ging de laatste twee wedstrijden met 0-4 onderuit dus voor De Bevers een gevaarlijke en onberekenbare tegenstander. Verder waren alle speelsters 100 % gebrand om een uitstekende wedstrijd neer te zetten en de mindere wedstrijd van vorige week weg te poetsen.

Lees verder »

USV verslaat ook Bornerbroek

USV verslaat ook Bornerbroek

NIEUWLEUSEN  – De riante overwinning die USV vorige week in en op Manderveen boekte kreeg tegen RKSV Bornerbroek op sportpark Hulsterlanden een passend vervolg. De 2-1 overwinning kwam echter niet eenvoudig tot stand.  USV kende een flitsende start. Na een prachtige voorzet van Thijmen Stegerman en dito afronding met het hoofd van Chiel de Weerd kwamen de blauwwitten in de 3e minuut al op voorsprong, 1-0.

Lees verder »

Witkampers te sterk voor s.v.Dalfsen 2-6

DALFSEN – Het begon goed in het begin van de eerste helft, de eerste beste kans was voor Wouter Middelveen, hij stond ineens alleen voor de keeper, maar deze bal, gesponsord door Laarman koeriersdiensten uit Oudleusen, ging over in de 11e minuut van de wedstrijd. Dezelfde tegenaanval van de Witkampers was echter wel raak op naam van Roald Straalman. 0-1.

Lees verder »

Auto ontvreemd

Auto ontvreemd

HEINO – RAALTE – Aan het begin van de avond is tussen Heino en Wyhtmen auto ontvreemd. Graag uitkijken naar grijze Ford Focus wagon kenteken 63-JT -?? Bij het zien van deze auto bel 112. U moet zelf geen actie ondernemen, aldus de politie.

Mooie overwinning VV Hoonhorst op Nieuw Heeten

HOONHORST – Vandaag de wedstrijd tussen de nummer 3 en de nummer 9 uit de 5e klasse A. Hoonhorst heeft de afgelopen weken laten zien, dat ze potentie hebben hoog te eindigen in deze klasse. Het was vandaag een spannende wedstrijd en beide ploegen streden fel en gedreven. In het eerste half uur waren er geen concrete doelkansen, maar in de 38ste minuut liep Jasper Beltman dwars door de defensie van Nieuw Heeten heen en maakte de 1 – 0.

Lees verder »

Gevonden OV chipkaart

DALFSEN – We hebben vanmiddag vlak bij het station Dalfsen een OV. Chipkaart gevonden van W.J. Martens. We kunnen niet achter haar adres/telefoonnummer komen. Misschien dat het terugbezorgen via DalfsenNet lukt.

Men rally bij de Hammer Hoeve.

Men rally bij de Hammer Hoeve.

Zondag organiseerden Christine en Lambert van Lohuizen Van “de Hammer Hoeve”aan de Hammerweg in Hessum een men Rally, dit hield in een mooie route van dik 20 kilometer door de prachtige omgeving van Hessum / Rechteren.
23 aanspanningen hadden zich hier voor ingeschreven.
Vanaf 9.30 uur kon er gestart worden in een op dat moment mistige omgeving.

Lees verder »

Oktoberfest Oudleusen wederom een succes.

Oktoberfest Oudleusen wederom een succes.

POUDLEUSEN – Zaterdagavond was weer het Oktoberfest Bij zalencentrum Mansier Oudleusen. Al enige jaren Organiseert Dirk Wennemars i.s.m. Mansier dit evenenement. Vanaf 21.30 uur gingen de deuren open, en rond 23.00 uur was het volle bak. De sfeer was er weer uitstekend mede door D.J Eric die zich wat muziekkeuze goed had voor bereid op dit feest.

Lees verder »

Mistig tochtje

Mistig tochtje

DALFSEN – STERREBOS -Vandaag was er een mistig toertochtje met paarden en karretjes door o.a Hessum en het Sterrebos. Onderweg werden ze verrast met een kop warme soep om vervolgens de tocht voort te zetten. HG komt vermoedelijk vandaag met meer foto’s.

Lees verder »

Landgoedconcert Vilsteren

VILSTEREN  – Vandaag 12 oktober treedt het bekende Zwols Vocaal Ensemble o.l.v. Martien Hovestad op in de Willibrorduskerk te Vilsteren. Het ensemble brengt een gevarieerd programma met geestelijke en wereldlijke muziek uit vele eeuwen. Het concert begint om 15.00 uur en de toegang is niet geheel gratis.

Lees verder »

Dames DTV’84 spelen 5-5 gelijk tegen koploper

DALFSEN – Na de 9-1 overwinning op hekksensluiter Rapidity ontvingen de dames van DTV’84 deze week koploper De Treffers 2 uit Roelofarendsveen. Van de degradant uit de eredivisie werd veel weerstand verwacht. De relatief eenvoudige 3-0 zeg van Kim Preuter op Marianne Kret kwam dan ook als een welkome verrassing. Toen Willianne Schipper ook nog de eerste game met 11-5 van Anissa Schoonbrood won, knepen de dames elkaar eens in de armen.

Lees verder »

Mixed DLTC Gerner Tennis

DALFSEN – Op zaterdag 11 oktober werd het Mix toernooi tennis georganiseerd. De partijen werden ingedeeld in 2 groepen. Daarna werden via een kruisfinale uiteindelijk de winnaar bekend. 1e prijs Anneke Oud en Gert de Ruiter 2e prijs Willemijn Weijenberg en Wim Hulst 3e prijs Liesbeth Buschman en Frank Buschman. Daarna werd nog even lekker nagezeten met een drankje en een hapje.

Huis Anna Mol met gevoel voor historie uitgebreid

Huis Anna Mol met gevoel voor historie uitgebreid

HOONHORST – Deze woning aan de Tibben steeg, destijds bewoond door een bijzondere vrouw Anna Mol, waar al veel over is geschreven. Zie hiervoor het artikel op Dalfsennet van 12 jan 2009 en een foto van 22 nov 2010 (via het zoekprogramma terug te halen) Vorig jaar is de boerderij genaamd “Anna’s Hoeve” verkocht en heeft een uitbreiding in stijl ondergaan.

Lees verder »

Het eens zo’n rijk park de Rollecate

Het eens zo’n rijk park de Rollecate

NIEUWLEUSEN – Het eens zo’n rijk park de Rollecate van Baron Willem Jan Van Dedem is geheel verdwenen in de vorige eeuw. De locatie van het park was op het eind van de Jachtlusterallee bij de aansluiting van de rijksweg bij het kanaal de Dedemsvaart. De stichter van de Dedemsvaart is Baron van Dedem waarvan nog een groot monument staat bij het voormalige postkantoor in Dedemsvaart.

Lees verder »

ASC’62 Dames 1 wint na matige 1e helft met 2-4 bij SVZW

ASC’62 Dames 1 wint na matige 1e helft met 2-4 bij SVZW

DALFSEN – Het vlaggenschip van de damesafdeling van ASC’62 wist vanaf het beginsignaal niet waar ze het zoeken moest in de eerste helft. Was het een enorme krachtinspanning van Wierdense kant of zocht SVZW naar een snelle openingstreffer? Het zal wel altijd een vraag blijven. De toeschouwers zagen dat de tukkers, via een goede opbouw aan ASC’62 haar wil oplegde. Het kraakte aan alle kanten bij de ploeg uit Dalfsen.

Lees verder »

Albert Heijn – foto-update

Albert Heijn – foto-update

DALFSEN – Deze foto’s zijn zaterdagmiddag 11 oktober tegen 15.00 uur gemaakt. Op de foto’s is te zien dat de het personeel volop bezig is met het inrichten van de winkel. In de Dalfser Albert Heijn is ook een drankenspeciaalzaak van Gall & Gall gevestigd; bovendien is er een afhaalpunt van Bol.com.

Lees verder »

Jeugd N.K.V. weer in de prijzen

NIEUWLEUSEN – Op de Steenwijker landshow in Tuk waren de jeugd leden Daan Buitenhuis en Bart Nijboer weer zeer succesvol. Daan Buitenhuis had bij de konijnen de mooiste van de jeugd met Nederlandse hangoordwerg blauwgrijs met een F96 daar mee was hij Bart Nijboer de baas. Die had ook een F96 met zijn witte Vlaamse reus maar Daan werd tot kampioen uitgeroepen, tevens met de witte Barnevelder kriel had Daan succes 1xF en 4xZG

Lees verder »