USV krijgt smaak te pakken!

USV krijgt smaak te pakken!

NIEUWLEUSEN – Na de verrassende overwinning van vorige week in de beker tegen Mariënberg trok USV op sportcomplex De Belte in Nieuw Heeten de goede lijn door. De thuisclub werd met maar liefst 1-4 verslagen.  Het team van coach Theo van ‘t Zand startte ijzersterk. Na 7 minuten kwam het al op voorsprong. Doelman Sjoerd Nieuwenhuis liet een hoge bal los en Kay Huzen was er als de kippen bij om de bal uit de kluts in de touwen te prikken, 0-1.

Lees verder »

Dalfsen speelt gelijk (2-2) tegen Broekland maar verdiende meer!

DALFSEN – Dalfsen begon sterk aan de wedstrijd, met de wedstrijdbal die was aangeboden door Jos van de Kamp eigenaar van de Snackcorner uit de Prinsenstraat, maar toch was het Broekland die het openingsdoelpunt scoorde in de 20e minuut van de wedstrijd. Het werd 0-1 op naam van Ruben Simons. Dalfsen had de meeste kansen en Broekland ging met deze ene kans zeer effectief aan de haal.

Lees verder »

GVN goed voor 3 x goud!

NIEUWLEUSEN – Gisteren waren er in Emmeloord de groepsspringwedstrijden ABC. GVN uit Nieuwleusen heeft hieraan deelgenomen met 2 teams. Het groepsspringen is opgedeeld in meerdere verschillende toestellen. De teams van GVN deden mee op minitramp, minitramp Pegasus en kast plankoline of Pegasus plank in het C niveau. Beide teams hadden pas in de middag hun wedstrijd.
Het jeugdteam was een mixteam van meisjes en jongens.

Lees verder »

Paard op hol geslagen, 2 personen naar ziekenhuis

Paard op hol geslagen, 2 personen naar ziekenhuis

DALFSEN – OUDLEUSEN – Aan het begin van de middag, rond 12.30 uur, is een paard met daarachter en menkar op hol geslagen. Op de kar zaten een man, een vrouw en een baby. De vrouw en de baby kwamen hierbij onder de kar terecht. Deze zijn voor onderzoek afgevoerd naar een ziekenhuis, hun toestand lijkt volgens een ooggetuige niet ernstig. Het paard is opgehaald door een bekende.

Lees verder »

Sallands Bakfeest, a.s. zaterdag

Sallands Bakfeest, a.s. zaterdag

DALFSEN – A.s. zaterdag is het zover, het Sallands Bakfeest gaat dan weer los. De verwarmde feesttent is geopend vanaf 20.00 uur. Om 21.00 uur zal Mooi Wark de spits afbijten met echte boerenrock. Hierna zal Q5 New Style met vijf getalenteerde entertainers je meenemen in een unieke live dance experience vol show en interactie. Tot slot zal Killerqueen de langste en beste tribute band van queen de avond afsluiten met de beste nummers en een spetterende show. Dj Kleppie zal tussen de optredens door het bakfeest publiek entertainen zoals hij dat al jaren doet! http://youtu.be/grCWCmWwdWo

Lees verder »

ASC’62 dames 1 laat het liggen tegen SC Stiens en verliest met 0-4

ASC’62 dames 1 laat het liggen tegen SC Stiens en verliest met 0-4

DALFSEN – Vandaag trad ASC’62 op het fraaie sportpark Gerner aan tegen het uit Friesland afkomstige SC Stiens. Hoewel de klok pas later op de avond een uur terug moest worden gezet, leek het wel of ASC’62 deze middag reeds een uur lang achter de feiten aanliep. Het was zo’n wedstrijd waarvan na 10 minuten al duidelijk werd dat het een lastige en zware middag zou worden voor de thuisploeg.

Lees verder »

Boerderijschuren het Baken of Bakenboer worden gesloopt

Boerderijschuren het Baken of Bakenboer worden gesloopt

HOONHORST – Boerderijschuren het Baken of Bakenboer aan de Tibbensteeg in Hoonhorst worden gesloopt omdat er geen bedrijfsopvolging meer is. Straks zal de prachtige boerderij nog beter tot zijn recht komen als alles weer strak is rond de woning. Vorige weer zijn de slopers begonnen met het verwijderen van alle asbestplaten en was het terrein alleen toegankelijk voor de mannen in witte pakken.

Lees verder »

Hockey viert Happy Halloween

Hockey viert Happy Halloween

DALFSEN  – Het was weer ouderwets griezelen afgelopen zaterdag bij de MHC Dalfsen. De hockeyers hielden hun jaarlijkse Halloweenfeest voor de jeugd. ’s Middags vermaakten de Funkeyers, Benjamins, F- en E-jeugd zich met allerlei spelletjes en het springkussen, met dank aan de firma Van Leussen. De kinderen konden allemaal een introducée meenemen, en maakten hier ook gretig gebruik van. Als klap op de vuurpijl mochten de jongeren na afloop van de spelletjes in het pikkedonker een snoepje ophalen bij graaf Dracula.

Lees verder »

Bijna Trekkers gestolen

Bijna Trekkers gestolen

OMMEN – In de nacht van donderdag op vrijdag werd gepoogd bij een bedrijf nabij Balkerviaduct in Ommen trekkers te stelen. Daders zijn mogelijk gestoord. De politie wil heel graag info van diegene die mogelijk iets hebben gezien of iets vermoeden.

Paulien Westerhof naar NK afstanden

Paulien Westerhof naar NK afstanden

DALFSEN – Dalfsense Paulien Westerhof heeft zich in Deventer bij de IJsselcup geplaatst voor het NK afstanden. Komend weekend mag de schaatsster van de Stokvisdennen in Thialf uitkomen op de 1500 meter en zeer waarschijnlijk ook op de 1000 meter. Het is voor Westerhof, uitkomend voor Team ForIce, zeker niet haar eerste NK; zo stond ze vorig jaar in Amsterdam nog op de Coolste Baan voor het NK allround.

Lees verder »

Monument Den Hulst 48 Nieuwleusen, de Union fabriek/magazijn

Monument Den Hulst 48 Nieuwleusen, de Union fabriek/magazijn

NIEUWLEUSEN – De Union fabriek had op nr 48 het afgebeeld magazijn, met daarnaast op nr 46a de directiewoning. Helaas is de fabriek bij een forse brand verloren gegaan, maar gelukkig is dit nog gespaard gebleven. Ook dit magazijn is een ontwerk van de Nieuwleusense architect B.J. van den Berg en uitgevoerd in een sobere variant van het baksteenexpressionisme, en dateert uit de eerste helft van de twintigste eeuw, aldus de gemeentelijke monumenten omschrijving.

Lees verder »

Monument Den Hulst 46A de directiewoning van Union

Monument Den Hulst 46A de directiewoning van Union

NIEUWLEUSEN – Monument Den Hulst 46A, de directiewoning van Union fietsenfabriek. Ook deze woning is een ontwerp van de Nieuwleusense architect B.J.van den Berg en dateert uit 1935. De villa staat ten noordoosten van Nieuwleusen aan de N 377, direct naast de voormalige fabriek. Een vrijstaande directeurswoning gebouwd op een samengestelde plattegrond en telt twee bouwlagen, heeft gedeeltelijk een platdak waarop een schoorsteen. De gevels voor en linker zijgevels zijn nu wit, maar dit is niet de oorspronkelijke kleurstelling.

Lees verder »

Vrijwilligers Molen Fakkert in het nieuw dankzij Greenshoes

Vrijwilligers Molen Fakkert in het nieuw dankzij Greenshoes

HOONHORST – Zaterdag 25 oktober zijn de vrijwilligers van Stichting Molen van Fakkert uit Hoonhorst samen met dhr. G. Veldhuis van de Greenshoes uit Dalfsen op de foto geweest. Afgelopen mei heeft het bestuur van de molen een cheque t.w.v. € 500,= ontvangen van Greenshoes. Deze cheque werd uitgereikt omdat zij een mooi bedrag hadden overgehouden na de midwinterhoornwandeltocht.

Lees verder »