Familie Pannen wint laptoptas

Familie Pannen wint laptoptas

DALFSEN – Familie Pannen wint Ferrari laptoprugtas bij Kaspersky oktoberactie bij verbouwde Compustore winkel. Bij genoemde winkel  Dalfsen stond de hele maand in het teken van allerlei acties. De verbouwing werd afgerond waardoor de nieuwe ingang aan de Molenstraat gekomen is.

Lees verder »

Spandoeken cup winners cup Serco

Spandoeken cup winners cup Serco

DALFSEN – Vandaag met een aantal vrijwilligers van de club. Spandoeken gehangen tot het donker werd. Dit allemaal om aandacht te vragen voor twee fantastische wedstrijden. Ze zijn tot nu toe op opvallende plaatsen neer gehangen. Zodat iedereen kan zien dat ze op 15 en 16 november. Het opnemen tegen Zug uit Zwitserland.

Beelden dag 3

DALFSEN – In de Hoogwateroefening Update van vandaag zien we boten, drenkelingen en hulpdiensten op de Vecht. Spectaculaire beelden van dag 3 van de hoogwateroefening! Inzending Waterschap Groot Salland.

 

Was je vandaag in Dalfsen?

Was je vandaag in Dalfsen?

DALFSEN – Grote kans dat je iets gezien hebt van de Hoogwateroefening op de Vecht! 90 drenkelingen in het water, Rode Kruis, Reddingsbrigade, team Bevolkingszorg, politie en brandweer. Gelukkig is iedereen nu weer op het droge. Foto’s  en Tekst: Waterschap Groot Salland

Lees verder »

Momenteel behoorlijk diefstal diesel.

Momenteel behoorlijk  diefstal diesel.

REGIO – Momenteel vinden in de regio rondom Salland diefstallen plaats van diesel. Veelal worden in de nachtelijke uren boerderijen bezocht waar in veel gevallen een dieseltank aanwezig is voor de in het bedrijf aanwezige tractoren en andere voertuigen. Er wordt dan diesel uit deze tanks gestolen. Aangezien we een plattelandsgemeente zijn met veel agrarische bedrijven lijkt een waarschuwing ons hier dan ook op zijn plaats.

Lees verder »

PleXat Teenagermiddagen alvast in feeststemming

NIEUWLEUSEN – Wekelijks op woensdagmiddag van 14:00 tot 15:30 uur is jongerencentrum PleXat van SMON welzijn in Nieuwleusen geopend voor kinderen uit groep 6, 7 en 8. Zij kunnen kosteloos meedoen aan leuke en uitdagende activiteiten. In de maanden November en December bieden de jongerenwerkers en de stagiaires van SMON Welzijn weer een gevarieerd programma aan. Op 12 November –

Lees verder »

Cursus burgerkracht in Overijssel

Tussen beleid en realiteit, voor de denkers èn de doeners – Op maandag 10 november om 20.00 uur vindt de tweede van drie bijeenkomsten van de cursus burgerkracht plaats in het Brookshoes Bornerbroek (Pastoor Ossestraat 21). Thema van deze bijeenkomst is ‘Wat is burgerkracht?’. Spreker Joop Hofman is als directeur van participatiehuis de Rode Wouw een deskundige als het gaat om burgerkracht, met ervaring binnen en buiten Overijssel. Hij werkt ontregelend, pragmatisch en verfrissend.

Lees verder »

Vrijwilligers gezocht

DALFSEN – Het Vrijwilligerspunt Dalfsen is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers.
’t Noaberhuus Gerner Marke: vrijwillige activiteiten begeleider, begeleiden bestaande en zoeken nieuwe activiteiten, etc. Contactpersoon: coördinator 06 10311256
Landstede Welzijn Ouderen Dalfsen: begeleider/ster schildergroep senioren, 1x per 14 dagen, dinsdagochtend seniorenochtend zaal Kappers Hoonhorst.

Lees verder »

Koninklijke opening Kulturhus Trefkoele+ voor en door Dalfsenaren

Koninklijke opening Kulturhus Trefkoele+ voor en door Dalfsenaren

DALFSEN – De opening van Kulturhus Trefkoele+ door Zijne Majesteit koning Willem-Alexander op donderdag 13 november 2014 wordt een feest voor en door inwoners van Dalfsen. In totaal zijn 500 gasten uitgenodigd voor de opening en 270 mensen nemen deel aan het programma. Het programma is tussen 10.30 uur en 13.00 uur. Alle gasten en deelnemers zijn gebruikers van Kulturhus Trefkoele+. Behalve de gebruikers zijn ook de bedrijven die bij het hele bouwproces betrokken zijn geweest uitgenodigd.

Lees verder »

Uitslagen biljartclub “de Trefkoele” week 45

DALFSEN – Maandagavond bond het eerste team de strijd aan in de biljart accommodatie van de Koetsier 2 uit Hoogeveen. Een biljartarena voor de Hoogeveners. Aan twee tafels werd gelijktijdig begonnen. Op de ene tafel speelde Evert Jan Holsappel wel een hele goede pot tegen de sterk spelende Ab Boetse. Holsappel was goed op dreef.

Lees verder »

Mooi dat zo kan: Hedon ruimt op

Mooi dat zo kan: Hedon ruimt op

DALFSEN – Dalfsennet heeft deze week beelden laten zien van de rommel die achterbleef van een folderactie van Hedon. Aan elke fiets hing een flyer. Dat daar niet iedereen op zat te wachten was duidelijk. De meesten verdwenen dan daar op de grond. Via twitterberichten is Hedon daar om gewezen. Ze vonden zelf ook dat dit niet kon. Vandaag zijn ze er geweest om de boel op te ruimen. Met deze actie hebben ze gelijk al het andere zwerfafval mee genomen. Dat zeg ik : mooi dat zo kan!

Zaterdag gratis ijsmutsen

LEMELERVELD – Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om te komen kijken naar de sloopwerkzaamheden van de bestaande brug en het inschuiven van het nieuwe brugdek. Op het Kroonplein wordt hiervoor een speciale plek ingericht. Bovendien worden er op zaterdag 15 november van 14.00 tot 16.00 uur gratis ijsmutsen uitgedeeld, zolang de voorraad strekt. Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op www.overijssel.nl/bruglemelerveld ( noe kump der wel volk! Red.)

Nieuwe brug over het Overijssels Kanaal: weg afgesloten

LEMELERVELD – N348 bij Lemelerveld afgesloten van 14 tot en met 17 november 2014. De provinciale weg N348 Raalte-Ommen is in verband met het vervangen van de brug bij Lemelerveld over het Overijssels Kanaal afgesloten tussen Raalte en Ommen van vrijdag 14 november 00.00 uur tot en met maandag 17 november 23.59 uur 2014. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de N35, A28 en N340. De wegomleiding wordt met borden aangegeven en is ook te zien op www.bereikbaar.overijssel.nl. Lemelerveld is alleen vanuit de richting Raalte bereikbaar via de N348.

Lees verder »

Vandaag Hoogwateroefening Vecht/Alert: 90 gewonden!

DALFSEN – Vandaag grootschalige reddingsoefening op de Vecht tussen Zwolle en Ommen. 80 drenkelingen worden uit het water gehaald. Deze HWO Vecht / Alert vindt plaats op de Overijsselse Vecht tussen Vilsteren en Zwolle. In het oefenscenario van de HWO Vecht / Alert dreigen de dijken ernstig te verzwakken en voltrekt er zich ook een ongeval op het water.

Verkiezing “Dalfsen mooiste” (vogel)

DALFSEN – Vogelvereniging houdt jaarlijkse vogelshow en verkiezing “Dalfsens Mooiste” vogel. Ook dit jaar organiseren “De Vogelvrienden” in Dalfsen een grote vogelshow. Veel vogels als kanaries, tropen, parkieten, papegaaien, Europese cultuurvogels, grondvogels, en verschillende vruchten- en insecteneters zijn door een groot aantal enthousiaste leden ingeschreven en zullen in de nieuwe Trefkoele+ hun opwachting maken.

Lees verder »

College op bezoek in Nieuwleusen

DALFSEN – NIEUWLEUSEN – Ieder jaar bezoeken burgemeester en wethouders de diverse kernen in de gemeente Dalfsen. Op deze gemeentelijke informatieavonden brengt het college inwoners op de hoogte van actuele gebeurtenissen in hun buurt. Op woensdag 12 november bezoekt het college Nieuwleusen.

Lees verder »

Gemeente Dalfsen brengt krant uit over wijzigingen sociaal domein

Gemeente Dalfsen brengt krant uit over wijzigingen sociaal domein

DALFSEN – Alle inwoners van de gemeente Dalfsen ontvangen een exemplaar. De gemeente Dalfsen is vanaf 1 januari 2015 verantwoordelijk voor extra taken op het gebied van Jeugdhulp, Wmo 2015 en (arbeids)participatie. Om zoveel mogelijk inwoners te informeren over de wijzigingen in het sociaal domein, heeft de gemeente Dalfsen een speciale krant ontwikkeld. Deze krant valt in de week van 10 november bij alle huishoudens in de gemeente Dalfsen in de brievenbus.

Lees verder »

Landstede MBO houdt Open Huis op 13 november

Harderwijk/Raalte/Zwolle – Een passende opleiding vinden is niet altijd even makkelijk. Daarom organiseert Landstede MBO op donderdag 13 november van 17.00 – 21.00 uur een Open Huis voor alle aankomende studenten, hun ouders en andere belangstellenden. Het Open Huis is op alle locaties van Landstede MBO in de regio’s Harderwijk, Raalte en Zwolle en op de  sub-locaties in Dronten en Lelystad. Deze school heeft ook veel Dalfser studenten.

Lees verder »

Verhalen in de Westermolen.

Verhalen in de Westermolen.

DALFSEN – Donderdagavond 13 november vertellen de leden van Vertelkring In geuren en kleuren weer verhalen in Dalfsen. Deze keer geen thema; elke verteller kiest een verhaal dat hem/haar aanspreekt. De variëteit van de verhalen is daardoor nog groter dan voorgaande jaren.

Lees verder »

Informatieavond georganiseerd over SallandGlas

LIERDERHOLTHUUS – LAAG ZUTHEM –  Op initiatief van de Plaatselijke Belangen van Lierderholthuis en Laag Zuthem werd er namelijk een informatieavond georganiseerd over SallandGlas. SallandGlas is een netwerkcoöperatie die glasvezel in het buitengebied van Salland wil realiseren. De vrijwilligersorganisatie heeft eerst geprobeerd of er belangstelling was bij reguliere netwerkbeheerders, maar konden geen partij vinden die glasvezel willen uitrollen in het buitengebied.

Lees verder »

Rectificatie tijdelijk mobiel nummer Noggus Dalfsen

DALFSEN – Gisteren heb je ons nieuwsbericht geplaatst over de tijdelijke telefonische bereikbaarheid van Noggus&Noggus Dalfsen via 06 597 55 597. Nu blijkt dat die telefoon en dat telefoonnummer niet goed werken…  We hebben nu een nieuwe telefoon met een nieuw nummer. Zou je het bericht kunnen rectificeren en het correcte mobiele nummer vermelden: 06 1085 0331? Bij deze.

Zal Klaas gelijk hebben?

DALFSEN – NIJVERDAL – Toen Klaas Prins de hoofdprijs won en ophaalde als 10 miljoenste bezoeker van deze site, voorspelde hij dat op 5 december de 15 miljoenste is. Het zou best nog wel eens kunnen. Hij heeft dat toen allemaal uit zitten rekenen. De teller geeft op dit moment het volgende aan: Totaal: 14.223.990

Lees verder »

2500 zandzakken gevuld voor oefening

DALFSEN – Op dag 2 van de Hoogwateroefening op de Vecht werden er 2500 zandzakken gevuld en werd er bekramming aangebracht om de dijken te beschermen. Benieuwd hoe dat gaat? Bekijk dan de beelden van vandaag in het vorig Item.

Levens gevaarlijk

Levens gevaarlijk

NIEUWLEUSEN – Afgelopen weekend zijn er meerdere putdeksels uit Nieuwleusen weggenomen. Heeft u iets gezien? Neem dan contact op met de politie: bel dan 0900-8844. (Vermoedelijk gaat het om metalen deksels, want beton heeft geen handelswaarde. Red.)