Leerlingen CBS Sjaloom helpen de voedselbank

Leerlingen CBS Sjaloom helpen de voedselbank

ANKUM – De leerlingen van CBS Sjaloom uit Ankum hebben afgelopen week de voedselbank geholpen met het inzamelen van producten. Het resultaat was maar liefst 4 kratten vol levensmiddelen. De voedselbank Dalfsen is op bezoek geweest bij CBS Sjaloom in Ankum. Daar hebben enkele vrijwilligers voorlichting gegeven over wat de voedselbank Dalfsen nu precies doet.

Lees verder »

SVD najaar kampioenen

SVD najaar kampioenen

DALFSEN – E1, 2 en F4 zijn vandaag ongeslagen najaars kampioen geworden. Het was zaterdag groot feest bij SV Dalfsen. Liefst drie jeugdteams sleepten het kampioenschap binnen en gingen op de platte kar door het dorp. E1, E2 en F4, van harte gefeliciteerd!

Lees verder »

Info voor ouders groep 7 en 8

DALFSEN – Aan belangstellende ouder(s)/verzorgers van de leerlingen van groep 7 en 8. Groep 8 is voor leerlingen en ouders een speciaal jaar, omdat er een schoolkeuze gemaakt dient te worden.  Vaak is hier in groep 7 al wat aandacht aan besteed, maar in groep 8 vindt de definitieve keuze plaats. Het is belangrijk dat u goede informatie krijgt over het Openbaar Voortgezet onderwijs.

Lees verder »

Extra aandacht voor hygiene rondom vogelgriep

REGIO – Een stukje informatie omtrent de vogelgriep en hoe de sector maatregelingen neemt. Interessant om je (als hobby dieren houder) even in te verdiepen!
Pluimvee kan op verschillende manieren vogelgriep oplopen:
– Via direct contact met (trek)vogels. Besmette vogels verspreiden het virus via lucht, oogvocht en mest….

Lees verder »

Zakkenrollen

Zakkenrollen

OMMEN – Afgelopen vrijdag (20/11) tussen 13.30 en 14.00 uur werd uit een winkelwagen in supermarkt aan de Schurinkstraat in Ommen een portemonnee gerold. Wie heeft INFO? Neem contact op met de politie.

Inbraken buitengebied Heino

Inbraken buitengebied Heino

HEINO – Tussen donderdag 20-11 11.00 uur en vrijdag 21-11 09.00u werd een gele hogedrukspuit uit garage aan de Twentseweg te Heino weggenomen. Iets gezien of gehoord. Neem contact op met de politie. Maar er gebeurde nog meer aldus Herman Rienties van de politie:

Lees verder »

Dalfsen’s Plat: Bidden

Dalfsen’s Plat: Bidden

Joke wörden deur moe naor bedde ebracht, zie zea netties haar gebedtie op. Nao ut amen vreug moe: “Hè-j niks vergetten? Hoezo? Mos iej niet veur opa bidden die zo ziek is? Daor hè-k toch gisternaomd à veur ebid!” Aover bidden esprökken. Een gezegde van net veur een oorlog is: Veur dè-j um reagen bidt, kö-j better eerst naor ’t weerbericht luusteren.

Lees verder »

Ommenaren aangehouden

Ommenaren aangehouden

ZWOLLE _ Aangehouden voor openlijk geweld. Vrijdagmorgenvroeg 21 november zijn een vrouw (40) en man (42) uit Ommen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Op het NS Station aan de Oosterlaan mishandelden zij ‘uit het niets’ twee willekeurige vrouwen op het perron, waarmee zij bij een incheckpunt in contact kwamen. De slachtoffers werden met bier overgoten, aan hun kleding getrokken en diverse malen met een tas geslagen.

Lees verder »

Bericht Jeugdsportfonds

Bericht Jeugdsportfonds

DALFSEN –  Deze week ontvangen alle kinderen uit de kern Dalfsen die aangesloten zijn bij het Jeugdsportfonds een bonnenvel. Hiermee kunnen de kinderen gratis mee doen aan verschillende naschoolse betaalde sportactiviteiten. Het plan is bedacht en uitgewerkt door de ambassadeurs van het jeugdsportfonds Dalfsen. Door donaties van oa Kaarten aan de kade en KBS de Polhaar is er extra geld beschikbaar gekomen voor het fonds.

Lees verder »

Bermen Langsweg

Bermen Langsweg

DALMSHOLTE – De Gemeente Ommen pakt het probleem gevaarlijke bermen groots aan. De Firma Roelofs is met groot materiaal de bermen aan het vullen en glad maken. Bravo! Ook de gemeente Dalfsen heeft op eigen grondgebied maandag al het nodige gedaan.

Acties op kerstmarktdagen bij Deuroe Veuroe

NIEUWLEUSEN – Op veelvuldig verzoek van de bezoekers van de kringloopwinkel Deuroe Veuroe begint de verkoop van kerstspullen al op 25 november . De kerstmarkt bij en in de winkel is op 10 en 11 december ; op beide dagen de winkel tot 21.00 uur geopend. Op deze dagen krijgen bezoekers tussen 17.00 uur en 21.00 uur een korting van 25 procent op het kerstassortiment. Vele ingebrachte kerstspullen zijn aanwezig; van kerstbal tot kerstboom en alles wat nodig is voor een gezellige kerstsfeer in huis en daarbuiten.

Lees verder »

Uitslagen biljartclub “de Trefkoele” week 47

DALFSEN – Dat biljarten, ook in Steenwijk, altijd nog een levendige sport is blijkt wel als je het clublokaal van Steenwijk binnenkomt. Een sfeervolle zaal waarin wel 6 biljarts staan en helemaal door eigen leden wordt gerund. Het eerste team van de Trefkoele was dinsdagavond gast van Steenwijk 3. Voor Trefkoele 1 opende Andre Bouwman de wedstrijd tegen Arnold Struik. Een geroutineerde driebanden speler die voor het eerst mee deed aan de biljartsoort libre.

Lees verder »

Eerste stap kennismaking Agnieten College Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Informatieavond voor basisschoolleerlingen. Voor elke leerling is de overstap van een kleine naar een grotere school spannend. Bij het Agnieten College in Nieuwleusen wordt de mogelijkheid geboden om stap voor stap kennis te maken.  De school voor vmbo, havo en atheneum organiseert daarom volgende week, op donderdag 27 november vanaf 19.15 uur een voorlichtingsavond voor basisschoolleerlingen en ouders/verzorgers.

Lees verder »