Maximumsnelheid met 360% overschreden

Maximumsnelheid met 360% overschreden

WYTHMEN – ZWOLLE – Met 90 km/u over de Marsweg (bebouwde kom) in Zwolle met een “bosbouwtrekker” terwijl deze maar 25 km/u mag. De 16 jarige bestuurder werd staande gehouden en kreeg pv. Het betrof een SUV die door het RDW is goedgekeurd als land- of bosbouwtrekker (LBT) type T5, dus net als een MMBS; geen rijbewijsplicht, geen APK verplichting, geen wegenbelasting en dus niet kentekenplichtig.

Een maximum constructiesnelheid heeft dit type voertuig niet. De toegestane maximum snelheid (RVV) op de openbare weg is echter nooit hoger dan 25 km/u

Lees verder »

Langste Vlaggenlijn en Lampionnenoptocht

Langste Vlaggenlijn en Lampionnenoptocht

DALFSEN – Weet u het nog? In april hing heel Dalfsen vol met oranje vlaggetjes. Deze waren opgehangen door onze Verbindingsploeg waarbij zij hulp hebben gekregen van vele vrijwilligers en verschillende straten. Na een paar dagen knopen, nieten en vlaggen ophangen konden we op Koningsdag bekend maken dat er een lint was ontstaan van maar liefst 13,041 km lang! We hebben alle documenten hierover opgestuurd naar het Guinness World Records team om hopelijk in hun boeken te komen met een record van de langste vlaggenlijn.

Lees verder »

Gemeente Dalfsen start met drie Sociale Kern Teams

Gemeente Dalfsen start met drie Sociale Kern Teams

DALFSEN – Op donderdag 20 november vond in het gemeentehuis van Dalfsen, onder toeziend oog van wethouder Maurits von Martels, het startschot voor de drie Sociale Kern Teams plaats. Daarmee beschikt de gemeente Dalfsen per direct over Sociale Kern Teams in Nieuwleusen, Lemelerveld en Dalfsen. In deze teams worden situaties besproken waarbij meerdere problemen spelen binnen één gezin of bij één persoon.

Lees verder »

N35 Media lanceert HoezoHeino? als online magazine

N35 Media lanceert HoezoHeino? als online magazine

HEINO – De negende editie van de trendy krant HoezoHeino? verschijnt aanstaande woensdag. Het blad wordt twee maal per jaar uitgegeven door N35 Media en gaat over alles dat Heino zo’n boeiend dorp maakt. Ook geeft het blad een unieke kans om de bijzondere kwaliteiten van Heino bij een breed publiek van gemeente Raalte, Gemeente Olst-Wijhe, Lemelerveld, Dalfsen en het gebied Zwolle Zuid onder de aandacht te brengen. In dit nummer ook een verhaal van de Dalfser ondernemers die in Heino hun winkel in rook op zagen gaan.

Lees verder »

Natuurmonumenten gaat zich inzetten voor doorlopende routes

Uit een landelijke raadpleging, die Natuurmonumenten eind augustus startte, bleek dat meer dan de helft van de mensen ervaart dat routes in het buitengebied niet doorlopen bij landbouwgebieden, wegen, sporen of bedrijventerreinen. Natuurmonumenten gaat zich daarom samen met Wandelnet, Fietsplatform, de stichting Waterrecreatie Nederland, NOC-NSF, de ANWB en VVV Nederland de komende tijd inzetten voor meer doorlopende wandel-, fiets- en vaarroutes.

Lees verder »

Faunaland Kloosterman in Dalfsen gaat sluiten?!?

DALFSEN – Helaas is dit wat wij (Richard en Mandy) de afgelopen tijd regelmatig horen. Gelukkig kunnen wij iedereen vertellen dat dit alles berust op een groot misverstand! Het winkelpand aan de Prinsenstraat in Dalfsen krijgt een nieuwe eigenaar. Dat betekent dat wij, Faunaland Kloosterman, een nieuwe verhuurder krijgen. Dat betekent dus NIET dat wij onze deuren sluiten. Wij gaan dus onverminderd door.

Opening rotonde

De poppen zijn niet meer aan het dansen,
allee, we kunnen rustig, veilig gaan.
Ik kwam soms haastig uit het dorp vandaan
om de trein te halen en zag mijn kansen
snel vergaan: van en naar de brug geen baan
vrij om over te steken. Wel ganzen
die gakkend over vliegen. Allee, kom aan,
de poppen zijn niet meer aan het dansen.

Lees verder »

New York handschoenen verloren

DALFSEN – Ik heb vanochtend (woensdag) bij het voetbalveld van Dalfsen aan de Hearsholtheweg mijn New York marathon handschoenen verloren. Ze zijn me erg dierbaar. Wie heeft ze gevonden ? Herman Zwart 06-249 22 674

Faktuur

Nooit van gehoord en toch al lid en nooit betaald!
Even klikken op : Krijg direct toegang.
Dan ben je gelijk lid van de gemeenschap en de verdiensten vliegen je om de oren.
PAS OP!

Lees verder »

Huisman winnaar bij moordfilm

Huisman winnaar bij moordfilm

HEINO – Gerard Huisman maakte de beste moordfilm: winnaar clubfestival videoclub Zoom Out 2014. Maandag 24 november was de première van de film ‘Moord in de kapsalon’, tevens het 7e jaarlijkse clubfestival. Het was gezellig druk op deze première, waarbij het in de ontvangsthal wel heel erg opviel: de rode loper was uitgelegd, aan weerszijden afgezet met gouden pionnen door zilverkoord met elkaar verbonden, de champagne stond klaar en een grote poster vertelde wat er te doen was.

Lees verder »

27 november opening rotonde Poppenallee

DALFSEN – De gemeente Dalfsen en de provincie Overijssel vinden het belangrijk dat iedereen zich gemakkelijk, veilig en vlot kan verplaatsen. Daarom werken de gemeente en de provincie op vele plaatsen aan de verbetering van de wegen. Om de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid te verbeteren naar het station, van de Rechterensedijk en het centrum van Dalfsen, hebben de gemeente en de provincie een rotonde en een extra fietspad aan de westzijde van de Poppenallee (N757) laten aanleggen.

Lees verder »

De wereld brandt, maar kinderen hebben ‘m niet aangestoken

LEMELEERVELD – De vrijwilligers van Unicef Lemelerveld blijven het werk van Unicef uitdragen en willen u allen hierbij ook uitnodigen om zaterdag 6 december het weekend van Sinterklaas, onze stand te bezoeken op het kroonplein in Lemelerveld. Als u de laatste inkopen in ons dorp doet voor het sinterklaasfeest ( want ondanks dat er helaas een winkel verdwenen is van het kroonplein is alles voor een leuk avondje gelukkig nog wel te koop in ons dorp.)

Lees verder »