Oranjefeesten Dalfsen 2019

Oranjefeesten Dalfsen 2019

DALFSEN – Koningsdag is en blijft een goede reden om als Dalfsenaren samen feest te vieren. Met de nadruk op samen! Van jong tot oud(er). De voorbereidingen voor de Oranjefeesten in Dalfsen zijn in volle gang. Doordat Koningsdag dit jaar op zaterdag valt, hebben we als bestuur keuzes gemaakt qua festiviteiten. Zo organiseren we dit jaar geen kleedjesmarkt, Oranjefair en geen oldtimer toertochten.

Lees verder »

Martijn Dadema informateur

HEINO – RAALTE – Martijn Dadema informateur bij Waterschap Drents Overijsselse Delta. Direct na de voorlopige uitslag van de Waterschapsverkiezingen kwamen de lijsttrekkers van de partijen bij elkaar om de uitslag kort te duiden. Water Natuurlijk werd de grootste partij en nam het initiatief om een informateur voor te stellen:

Lees verder »

Hoonhorst schoon

Hoonhorst schoon

HOONHORST – De Actie Hoonhorst schoon was ook vandaag “helaas” weer een groot succes. Het is onvoorstelbaar zoveel afval als passanten van zich af gooien en in de bermen, sloten en weilanden terecht komt. Vooral de veehouders maken zich ernstig zorgen om het vele blik en plastic, wat hierdoor in de koeienmaag terecht kan komen, met soms de dood ten gevolge.

Lees verder »

Accordeola op stoom

Accordeola op stoom

DALFSEN – Op zondag 24 maart geeft accordeonvereniging Accordeola een koffie concert in de Stoomfabriek in Dalfsen. Altijd gedacht dat accordeon iets is voor volkszangers en dansers of kermissen? Accordeola laat u horen dat het accordeon een veelzijdig instrument is, geschikt voor vele soorten muziek.

Lees verder »

Uitslag schoolhandbaltoernooi

Uitslag schoolhandbaltoernooi

DALFSEN – Spannende finales bij het Lisam – DC Consult schoolhandbaltoernooi!  Vrijdag 22 maart waren de kruisfinales en de finales van het Lisam – DC Consult schoolhandbaltoernooi. Nadat woensdag het hoofdtoernooi was gespeeld hadden 4 meisjes teams en 4 jongens teams zich geplaatst voor de finales.

Lees verder »

Voorbeschouwing SV Dalfsen – SC Stadskanaal

Voorbeschouwing SV Dalfsen – SC Stadskanaal

DALFSEN – Zondag staat er weer een belangrijke wedstrijd op het menu van SV Dalfsen. Dit keer komt SC Stadskanaal op bezoek, de nummer drie van de tweede klasse L. Op 20 januari werd dezelfde wedstrijd in Stadskanaal gespeeld en Dalfsen verloor toen met 3-1! Kortom geen makkelijke wedstrijd maar Dalfsen zal moeten winnen om aansluiting te houden bij koploper Lemelerveld.

Lees verder »

Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 12

Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 12

DALFSEN – Maandagavond speelde het tweede team een uitwedstrijd in Hoogeveen tegen H.B.C. 3. De openingspartij ging tussen Wim Flierman, die Lindeboom verving, en Kees van Bruggen. Van Bruggen maakte van acquit direct een mooie serie van 6. Een mooie opsteker als je 39 caramboles moet maken. Flierman speelde ook goed, haalde zijn eigen moyenne ruimschoots, maar zag dat van Bruggen in de 24e beurt zijn 39e carambole mocht laten noteren.

Lees verder »

Apeboom

Apeboom

DALSEN – Bie inwoners van de  Thomas a Kempislaan kiek ik recht teegn een juweel van een Apeboom an. Joa kan ik van genietn, een joekl van een boom en dr zit hele rare bobbels an. Wurd det noe allemaole bloemn of bunt ut gewoon neje scheutn?

Lees verder »

Film over de Vecht trekt volle zaal bij Het Boskamp

Film over de Vecht trekt volle zaal bij Het Boskamp

DALFSEN – STERREBOS – De film over de Vecht van Jan van der Geest uit Enschede trok gisteravond een volle zaal bij het Partycentrum Het Boskamp in Dalfsen. Reeds ruim voor 8 uur waren alle stoelen bezet. Jan Sibelt voorzitter van de Historische Kring Dalfsen had de eer de bezoekers welkom te heten en in het bijzonder Jan van der Geest, de filmmaker die er een jaar mee bezig is geweest.

Lees verder »

Braaaand!!

Braaaand!!

DALSEN – Ja dan muj schreeuwn, as dr wat in de fik stiet. Disse moal de Herdershof an de Welsummerweg.. Gelukkig is de brandweer dr as de sodemieter bej. Ak goed kieke hebt ze ok weh mieters völle schik dr bej en ik denke det ze dr a bej waarn veur dr brand in zat.

Lees verder »