Vijf koren zingen in Nieuwleusen

Vijf koren zingen in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Het jaarlijkse korenconcert in Nieuwleusen is in de loop der jaren uitgegroeid tot een mooie traditie. Dit jaar zullen er vijf koren uit de regio meewerken aan dit concert, dat zal plaatsvinden op zaterdag 29 juni in de Maranathakerk aan de Van der Grondenstraat in Nieuwleusen. Het optreden van de koren begint om 19.30 uur en de toegangsprijs bedraagt zes euro.

Lees verder »

Presentatie Centrumplan Dalfsen druk bezocht

Presentatie Centrumplan Dalfsen druk bezocht

DALFSEN – Vanavond vond de presentatie plaats van een deel van het centrumplan, destijds opgestart als “Dalfs blauw past bij jou’.Het aantal bezoekers heeft de organisatie verrast, er kwamen naar schatting 70 personen op de informatie af en die werden door wethouder Schuurman welkom geheten. De visie welke in 2017 door de raad is vastgesteld.

Lees verder »

Start bouw projectkantoor Hessenweg

DALFSEN  – Start bouw projectkantoor t.o. bouwbedrijf van Pijkeren, het wordt dus geen pompstation zoals een kijker dacht. Wie de afgelopen dagen over de N340 reed heeft het misschien al gezien. Er gebeurt wat!  De aannemer is namelijk begonnen met de bouw van het projectkantoor, ter plaatse van Hessenweg 25.

Lees verder »

Open Dag Dijkman Energy Systems

Open Dag Dijkman Energy Systems

HEINO – Nieuwe impuls voor Dijkman Energy Systems. Zo begin je vanuit je slaapkamer met een bedrijf in zonnepanelen en zo behoor je tot de grotere werkgevers van Heino. In de tussentijd zijn slechts negen jaren verstreken en het is dan ook niet vreemd dat Dennis Dijkman zich nog wel eens in de armen knijpt of het geen droom is.

Lees verder »

Fiets3daagse Dag 1

Fiets3daagse Dag 1

DALFSEN – Maandag om exact 18.00 uur startte de Dalfser fietsdriedaagse vanaf het clubhuis van ToerClubDalfsen (aan de Gerner Es). Onder ideale weersomstandigheden begonnen 560 fietsers aan de mooie route van 15 kilometer. Bovendien had de 30 kilometertocht ook nog 60 deelnemers.

Lees verder »

Vanavond Presentatie over Centrumplan

DALFSEN – Dinsdag 18 juni van 19.30 tot uiterlijk 21.00 uur organiseert de gemeente Dalfsen een informatieavond over het Centrumplan Dalfsen. Tijdens deze avond in ‘De Overkant’ Kerkplein 22 worden de aanwezigen bijgepraat over de laatste ontwikkelingen door middel van een presentatie. Deze start om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.15 uur. U bent van harte welkom.(wel even aanmelden)

Lees verder »

Nu veel werk voor de plaagdier beheersers

Nu veel werk voor de plaagdier beheersers

DALFSEN – De plaatselijke ongediertebestrijders,(beheersers)  Kalshoven uit Dalfsen, heeft in deze periode van het jaar de handen flink vol met niet alleen met opstoppingen, maar nu komt ook het ongedierte beheersing er bij, ja heel veel. Ze moeten flink aan de bak. Zo’n dag ziet er voor een medewerker best wel gevuld uit. Ze gaan van hot naar her, maar wel met alle plezier overigens.

Lees verder »

The New American Farmers bij het Sproeifeest

The New American Farmers bij het Sproeifeest

HOONHORST – Op zaterdag 29 juni zal de Dalfser formatie The New American Farmers een optreden geven op het Sproeifeest in Hoonhorst. Deze 5 mans formatie met plaatselijk muzikanten, speelt een heerlijk toegankelijke, maar licht ontvlambare mix van roots, blues, Americana en garage blues op o.a. wasborden en zelfgebouwde cigar box gitaren (inderdaad, een gitaar van een sigarendoos!), wat authentieke blues instrumenten zijn.

Lees verder »

Tempo in aanpak onbewaakte overwegen

Lees verder »

Dansschool Elle Dansé

Dansschool Elle Dansé

LEMELERVELD – Dansschool Elle Dansé laat kinderen dansen in Lemelerveld. De danszaal zal openen in het Kulturhus De Mozaïek aan het Kroonplein.  Kunst, muziek, handwerken, biljarten, kaarten, gymnastiek en nu ook onze  danslessen komen allemaal samen op deze plek. En locatie vol creativiteit,  inspiratie en gezelligheid.

Lees verder »

Den Alerdinck hoofdsponsor

Den Alerdinck hoofdsponsor

HEINO – Havezate Den Alerdinck Heino is Hoofdsponsor open muziek estafette. Al acht jaar is de Open Muziek Estafette het culturele muziekhoogtepunt van het jaar in Heino. Dat vinden zowel de optredende, de bezoekers en de horecagelegenheden rondom de Nicolaaskerk in Heino waar het evenement elk jaar in het eerste weekend van oktober plaats vindt.

Lees verder »

Rommelmarkt het Kompas (update)

Rommelmarkt het Kompas (update)

NIEUWLEUSEN  – De rommelmarkt van CBS Het Kompas heeft de verwachtingen weer overtroffen! De dag begon met veel regen, maar bij de start van de rommelmarkt was het droog en dat is het gebleven! Ruim 55 betrokken vrijwilligers, meer dan 500 bezoekers en een prachtige opbrengst, die ten goede komt aan het nieuw te realiseren groene schoolplein op het Kompas en aan het goede doel Medgidia. Het is een rommelmarkt met een gouden randje geworden!

Lees verder »