Babbeltruc via telefoon

Babbeltruc via telefoon

VECHTDAL – Vorig week werd een inwoner van Ommen telefonisch benaderd door een man die zich voordeed als Inspecteur van Belasting. Deze ” Inspecteur” gaf aan dat hij een belastingschuld had en dat dit zo snel mogelijk moest worden geregeld.

Lees verder »

The story behind the Living Village

The story behind the Living Village

Het verhaal achter het levende dorp Een van de oprichters en de Greenman van het festival werd geïnterviewd voor een show genaamd Dennis & de vrije geesten. Bob en zijn familie zijn vijf dagen gefilmd. Afgelopen woensdag de 13e SBS 6 werd het interview uitgezonden. Wil je alles weten achter deze visionair en onze droom? Ga het HIER bekijken!

Lees verder »

Univé Dalfsen toegankelijk voor iedereen!

Univé Dalfsen toegankelijk voor iedereen!

DALFSEN – Het is alweer enige tijd geleden dat Univé Dalfsen is verhuisd van de Prinsenstraat in Dalfsen naar het adres Goldkampstraat 33C in Dalfsen. De nieuwe locatie is een prima plek om relaties te ontvangen voor een goed gesprek over particuliere, agrarische en zakelijke verzekeringen of voor een adviesgesprek over een hypotheek.

Lees verder »

Regels voor Park in Heino

HEINO – De gemeente Raalte stelt een maximum in voor het aantal huisjes dat aan arbeidsmigranten verhuurd mag worden op bungalowpark Old Heino.  En daarnaast een maximum aantal personen per huisje. Dat hebben burgemeester Dadema en wethouder Wagenmans vanmorgen bekend gemaakt.

Lees verder »

Bazar De Wiekelaar houdt tradities in ere

Bazar De Wiekelaar houdt tradities in ere

OUDLEUSEN – De jaarlijkse bazar in multifunctioneel ontmoetingscentrum De Wiekelaar staat weer op stapel. Vrijdagavond is de aftrap en zaterdag gaat het vrolijk verder. Op het programma staan allerlei behendigheids- en competitiespelen zoals ‘bierpul schuiven‘ en traditiegetrouw is er weer van alles te winnen: het halve varken bijvoorbeeld.

Lees verder »

Goed idee; Ja ja sticker

DALFSEN – Dat is een heel goed idee wat ze in Utrecht gaan in voeren, geen ongevraagde rommel meer in de brievenbus. Utrecht voert per 1 januari 2020 de Ja-Ja-sticker in voor ongeadresseerd reclamedrukwerk. Dat heeft de gemeenteraad besloten. Huishoudens  krijgen alleen nog dit soort drukwerk als ze dat aangeven met een sticker op de brievenbus.

Lees verder »

Uitspraken faillissementen

REGIO – Uitspraak faillissement op 19 november 2019 van Ons Werkt B.V. uit Heino (ingeschreven onder nr. 68555091) door mr. A.E. Zweers van de Rechtbank Overijssel, curator is mr D. Warnink uit Zwolle. Ons Werkt B.V. was ook bekend onder: Flexvergaderen Marslanden, Train & werk centrum Zwolle

Lees verder »

Hoe willen we wonen?

DALFSEN – Hoe willen we wonen in de kernen Dalfsen, Nieuwleusen, Lemelerveld, Hoonhorst, Oudleusen.. Op dit moment buigt de gemeenteraad van Dalfsen zich over de vraag hoe we in de toekomst willen wonen in onze gemeente. Moeten we onze kernen blijven uitbreiden? De komende jaren zal de gemeente verder vergrijzen, welke woonvormen passen daarbij?

Lees verder »

Te koop: decoratieve reuzenberenklauw!?

REGIO – Waarschijnlijk ben je ze weleens tegengekomen bij een bloemist, woonwinkel of bij iemand thuis: de prachtige, gedroogde takken van de reuzenberenklauw. Ze kunnen wel drie meter hoog worden en zijn zeer decoratief. Weinig mensen weten echter dat je niet meer mag handelen in deze soort. Hij bezorgt de Nederlandse natuur teveel overlast.

Lees verder »

Gratis cabaretprogramma

Gratis cabaretprogramma

NIEUWLEUSEN – Vrijdag 22 november treed Henk Boogaard op met zijn cabaretprogramma ”Interne beslommeringen” in Kulturhus de Spil. Henk Boogaard ondervindt hinder van de gebruikelijke clichés in onze  dagelijkse communicatie. Hij probeert daar immer op een creatief speelse wijze mee om te gaan.

Lees verder »

De Midwinterhoornbloasgroep Dals’n eo gaan weer vol gas!

De Midwinterhoornbloasgroep Dals’n eo gaan weer vol gas!

DALFSEN – 1 Dec. 2019 en 4 Jan. 2020 Midwinterhoornbloazers. Onze groep Midwinterhoornbloasgroep Dals’n eo.( de groep bestaat inmiddels al uit 30 personen.) uit Dalfsen zijn in volle voorbereiding voor de komende bloas periode die begint op 1 Dec. Het anbloazen op de eerste zondag van de advent  en duurt tot 6 Jan 2020 met 3 Koningen het afbloazen.

Lees verder »