Inspiratiedag groot succes

Inspiratiedag groot succes

ARRIEN – Vele belangstellenden wisten zaterdag de weg te vinden naar Natuurbegraafplaats Hoogengraven in Arrien. Meer dan 1.000 mensen bezochten de inspiratiemarkt of namen deel aan een rondleiding tijdens de veelzijdige en verrassende Inspiratiedag.

Lees verder »

Hoe kijkt u tegen de nieuwe coronamaatregelen aan?

Hoe kijkt u tegen de nieuwe coronamaatregelen aan?

DALFSEN – Op dinsdag 28 september en donderdag 30 september is het mogelijk om met burgemeester Erica van Lente en wethouder Jan Uitslag in gesprek te gaan over de nieuwe coronamaatregelen. Voor inhoudelijke vragen over het coronavirus of de bestrijding ervan, zal er ook iemand van de GGD IJsselland aanwezig zijn. Op dinsdag 28 september vindt het plaats in De Spil in Nieuwleusen van 17.30 – 18.30 uur en op donderdag 30 september van 17.00 – 18.00 uur in De Mozaïek in Lemelerveld. Zowel aanmelden als spontaan op genoemde tijdstip  binnenlopen is mogelijk. Eerder is het al georganiseerd in de kern Dalfsen.

Lees verder »

Meer plezier in het wandelen

Meer plezier in het wandelen

VECHTDAL – Meer plezier in het wandelen na de Vitaal Vechtdal Challenge. Voor 120 deelnemers uit het Vechtdal zit de Vitaal Vechtdal Challenge erop. Zij hebben de afgelopen 20 weken gewandeld onder begeleiding van een wandelcoach en zorgprofessional. Op zaterdag 25 september is de challenge met een gezamenlijke wandeling afgesloten. Nu is het voor de deelnemers de uitdaging om te blijven wandelen.

Lees verder »

Voorbereiding scholierentoernooi

Voorbereiding scholierentoernooi

DALFSEN – Optimale voorbereiding scholierentoernooi? Geef je nu nog op voor de Sports4Kids trainingen bij DTV’84! Beste leerlingen uit groep 4, 5, 6, 7 en 8. Inmiddels stromen de eerste aanmeldingen binnen voor het scholierentoernooi tafeltennis op dinsdag 19 oktober – in de herfstvakantie. Bij DTV’84 kijken wij al uit naar jullie komst!

Lees verder »

USV komt tekort tegen Steenwijkerwold

USV komt tekort tegen Steenwijkerwold

NIEUWLEUSEN – Uitblinkende USV-doelman Martijn Scheper had na afloop een messcherpe analyse van de wedstrijd tegen Steenwijkerwold. “In het eerste deel werden we met name op de flanken volledig verrast door de technisch vaardige en snelle aanvallers van Steenwijkerwold maar na de verplichte drinkpauze kregen we gaandeweg de wedstrijd wat meer vat op het spel van Steenwijkerwold”. En daarmee sloeg hij de spijker redelijk op z’n kop.

Lees verder »

Loopnieuws

NIEUWLEUSEN – De lopers van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 nam de afgelopen week aan diverse wedstrijden deel. Tijdens de tweede dag van het NK Masters 2021 in Hengelo werd Michel Wierbos op de 800 meter 4e bij de Masters 45+ met een tijd van 2.14.07. Dit betekende ook weer een persoonlijk record.

Lees verder »

Wedstrijdverslag Heren 50+

Wedstrijdverslag Heren 50+

DALFSEN – Wedstrijdverslag Heren  50+ donderdagmorgen Tennisteam. Onze 2e wedstrijd was uit naar Steenwijk. De volgende spelers had onze captain geselecteerd. Jan Nijman Wim Knobben Alphons Hagen en Johan Koerhuis. Willem was onze chauffeur en kwam ons voor dag en dauw ophalen 8.45 uur.

Lees verder »

Krassende eikelzoeker

Krassende eikelzoeker

DALFSEN – De gaai, is een onmiskenbare roodbeige bosvogel met witte stuit en blauw gestreepte vleugelvelden. Gedraagt zich rustig en anoniem maar wordt vaak opgemerkt door de karakteristieke krassende hese roep. Het is een algemene broedvogel in Nederland. Zij voorkeur gaat uit naar loof-, en gemengde bossen vooral in de buurt van eiken.

Lees verder »

S.V. Nieuwleusen wint eerste competitiewedstrijd

S.V. Nieuwleusen wint eerste competitiewedstrijd

NIEUWLEUSEN – S.V. Nieuwleusen wint eerste competitiewedstrijd in Klazienaveen. Na bijna een jaar lang geen competitiewedstrijd te hebben gevoetbald, mocht S.V. Nieuwleusen zaterdagmiddag aantreden in Klazienaveen voor de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. 1-4.Na 90 minuten een dik verdiende overwinning voor S.V. Nieuwleusen met een eindstand van1-4.

Lees verder »

De raadsvergadering is weer live bij te wonen

De raadsvergadering is weer live bij te wonen

DALFSEN – Sinds 6 september 2021 vergaderen de raadscommissie en gemeenteraad weer in de raadzaal. Vanaf de komende raadsvergadering op 27 september 2021 zijn ook pers en publiek weer welkom op de publieke tribune. U wordt niet gevraagd om een toegangsbewijs, maar we adviseren wel om anderhalve meter afstand te (blijven) houden, regelmatig de handen te wassen en om thuis te blijven als u of uw huisgeno(o)t(en) klachten hebben.

Lees verder »

CDA: Erftoegangswegen N340 en woonruimte

CDA: Erftoegangswegen N340 en woonruimte

DALFSEN – Raadsvragen CDA Dalfsen: Erftoegangswegen N340 en flexibele woonruimte (zoals tiny houses). Maandagavond zal de CDA-fractie Dalfsen over twee onderwerpen raadsvragen stellen: Erftoegangsweg N340 (Bert Ruitenberg) en flexibele woonruimte (Betsy Ramerman). De raadsvergadering is maandagavond vanaf 19:30 live te volgen vanuit het gemeentehuis van Dalfsen en ris.dalfsen.nl.

Lees verder »

Blauwedijk – Vogelrijk

Blauwedijk – Vogelrijk

HOONHORST – Vandaag zijn in het kader van Burendag nestkastjes opgehangen aan de Blauwedijk. Langs de mooie Blauwedijk staan veel eikenbomen. De afgelopen jaren zaten hier veel nesten van eikenprocessierupsen in. Vervelend voor de buurtbewoners, maar ook voor de vele recreanten en toeristen die al wandelend of fietsend genieten van deze mooie omgeving.

Lees verder »

Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 38

Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 38

DALFSEN – Maandagavond ontving het eerste team de biljarters van Z.B.C. 3 uit Zwolle. Na de gebruikelijke koffie was het Evert Hulleman die als eerste man het moest opnemen tegen Lex Honigh. De eerste helft van deze partij was duidelijk voor Hulleman. Na 15 beurten was de stand 34 voor Hulleman en 21 voor Honing die 10 caramboles meer moest maken dan Hulleman.

Lees verder »

Nieuwe infrastructuur Wijthmen

Nieuwe infrastructuur Wijthmen

WIJTHMEN – Na 2010 is de N35 tussen Zwolle en Wijthmen verbreed. Dat heeft gevolgen voor de parallelle structuur: hoe ga je die verder vorm geven? Het dorpsplan voorziet dat er naast de N35 woningen gebouwd worden met de mogelijkheid van bedrijvigheid aan huis. Er is ook sprake van landbouwverkeer langs deze route. En voor de gedachtebepaling: de parallelweg sluit aan op de geplande hoofdfietsroute tussen “Raalte en Zwolle” (die dus aan de overzijde voor Café De Mol langs loopt).

Lees verder »