Verkeersdrukte verwacht door Haags boerenprotest

Verkeersdrukte verwacht door Haags boerenprotest

BINNENLAND – Weggebruikers kunnen zich opmaken voor een stroperige woensdag met de nodige vertraging. De boerenprotestorganisatie Farmers Defence Force (FDF) trekt morgen met ongeveer 7500 boeren naar Den Haag om daar te protesteren tegen het gevoerde landbouwbeleid. Dat gebeurt onder het motto ‘Het is Vijf voor Twaalf!’ Plaats van handeling is niet het Malieveld, maar recreatiekamp De Koekamp dat even verderop ligt.

Lees verder »

Startbijeenkomst Vechtzomp

Startbijeenkomst Vechtzomp

DALFSEN – Gisteravond was de startbijeenkomst voor de schippers en verhalenvertellers van de Vechtzomp Dalfsen. Het was in het Hof van Dalfsen, die door eigenaar Gerco Roepel (tevens schipper op de zomp) om niet (dus inclusief koffie/thee met wat lekkers erbij en de borrel achteraf) was aangeboden aan alle vrijwilligers.

Lees verder »

Ernstig ongeval bij Raalte

RAALTE – Door een ernstig ongeluk tussen een vrachtwagen en een personenauto bij Raalte is de N35 in beide richtingen afgesloten. Een automobilist raakte bij het ongeluk ernstig gewond en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van een vrachtwagen uit Dalfsen lijkt met de schrik te zijn vrijgekomen, de chauffeur hoefde niet naar het ziekenhuis.

Lees verder »

Nog meer Dalfsenaren zochten de sneeuw op

Nog meer Dalfsenaren zochten de sneeuw op

Nog meer Dalfsenaren zochten de sneeuw op en blijven Dalfsennet gewoon volgen in Oostenrijk, deze zitten in Zillertaler Arena en Gerlos Oostenrijk. Zij zochten een plek met sneeuwzekerheid. Dat is goed gelukt. Als de winter Gerlos in zijn fascinerende witte pracht laat zien, zorgt de betovering van de de sneeuw voor een geweldige sfeer en is het er een drukte van belang.

Lees verder »

Overijssel investeert in een bereikbare en verkeersveilige regio

REGIO – Gedeputeerde Staten stellen voor 2020 een bedrag van ruim 18 miljoen euro beschikbaar voor gemeentelijke mobiliteitsprojecten in Overijssel op het gebied van bereikbaarheid, verkeersveiligheid en gedragsbeïnvloeding. Deze projecten zorgen voor een betere kwaliteit van fietsverbindingen, doorstroming van het verkeer en het verminderen van het aantal verkeersslachtoffers.

Lees verder »

Polhaar maakt zich op voor het carnavalsfeest

Polhaar maakt zich op voor het carnavalsfeest

DALFSEN – Katholieke Basisschool de Polhaar in Dalfsen viert dinsdag 25 februari het jaarlijkse carnavalsfeest. De school wordt dan omgedoopt tot Polharski en schooldirecteur Antoinette Holterman zal de sleutel van Polharski voor die dag overdragen aan de nieuwe prins of prinses carnaval. Voorafgaand zullen drie kinderen van groep 8 zich op gekke-haren-dag als kandidaat prins of prinses voorstellen.

Lees verder »

Loopnieuws

NIEUWLEUSEN – De lopers van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 hadden de afgelopen week een rustige wedstrijdperiode. Bij de RunForestRun met de start en finish op de Besthemerberg in Ommenliep Michiel Huzen de trail over 43 kilometer in een tijd van 3.27.49.

Lees verder »