Gratis cabaretprogramma

Gratis cabaretprogramma

NIEUWLEUSEN – Vrijdag 22 november treed Henk Boogaard op met zijn cabaretprogramma ”Interne beslommeringen” in Kulturhus de Spil. Henk Boogaard ondervindt hinder van de gebruikelijke clichés in onze  dagelijkse communicatie. Hij probeert daar immer op een creatief speelse wijze mee om te gaan.

Lees verder »

De Midwinterhoornbloasgroep Dals’n eo gaan weer vol gas!

De Midwinterhoornbloasgroep Dals’n eo gaan weer vol gas!

DALFSEN – 1 Dec. 2019 en 4 Jan. 2020 Midwinterhoornbloazers. Onze groep Midwinterhoornbloasgroep Dals’n eo.( de groep bestaat inmiddels al uit 30 personen.) uit Dalfsen zijn in volle voorbereiding voor de komende bloas periode die begint op 1 Dec. Het anbloazen op de eerste zondag van de advent  en duurt tot 6 Jan 2020 met 3 Koningen het afbloazen.

Lees verder »

Hazenpest in de regio

REGIO – RAALTE – In oktober en de eerste weken van november 2019 zijn bij DWHC tien hazen voor onderzoek naar de doodsoorzaak binnengekomen. Bij drie hazen is nu hazenpest (tularemie) vastgesteld. Het is een besmettelijke ziekte. Wel jammer, want er is al zo weinig wild.Red.

Lees verder »

Kilo’s vuurwerk politieactie

Kilo’s vuurwerk politieactie

REGIO – ZWOLLE –  De politie heeft afgelopen week in en rond de stad Zwolle, samen met de Belastingdienst, Douane en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), een integrale actie gehouden gericht tegen de criminaliteit tijdens de zogenaamde ‘donkere dagen’. Daarbij zijn meer dan driehonderd auto’s gecontroleerd en werden vijf personen aangehouden.

Lees verder »

Lokale verkopers helpen inwoners met glasvezelvragen

Lokale verkopers helpen inwoners met glasvezelvragen

Met nog geen twee weken meer te gaan komt de deadline van de campagne Glasvezel buitenaf in  Vechtdal dichterbij. Als 35% van de inwoners van Hoonhorst, Lemele, Nieuwleusen, Oudleusen, Vilsteren, Witharen en een klein deel van Zwolle een abonnement afsluit vóór 2 december, dan komt er glasvezel. Wacht niet te lang meer met aanmelden.

Lees verder »

Bericht  ASC heren 5

DALFSEN – Bij ASC’62 heren 5 heeft een trainerswissel ondergaan. Huidig coach is bij gebrek aan leiding en resultaat ontslagen. Met trots presenteren wij onze nieuwe coach: Jan Warmelink. Warmelink is een zeer gewaardeerde trainer, vandaar zijn bijnaam: De Pep Guardiola van de kelderklasse.

Lees verder »

Waterschap zoekt 160 nieuwe dijkwachters

Waterschap zoekt 160 nieuwe dijkwachters

REGIO – In verschillende regio’s in zijn werkgebied heeft het Waterschap Drents Overijsselse Delta plaats voor in totaal 160 nieuwe dijkwachters. Deze ruimte is vooral ontstaan na afronding van het scholingsprogramma dijkbewaking, waarbij afscheid werd genomen van 90 dijkwachters. Ook voor de dijken langs het nieuwe Reevediep zijn dijkwachters nodig. 

Lees verder »

Ut Raakt

VILSTEREN – Dementie is een zwaar onderwerp, en toch laat de theatergroep ”Ut Raakt” uit Heino  in hun voorstelling zien, dat er ook ruimte is voor humor, waardoor andere gevoelens een kans krijgen. Een avond met persoonlijke betrokkenheid van moeder-dochter-mantelzorger in  “Samen Dwalen Geeft Richting”

Lees verder »

Imminkhoeve krijgt PostNL punt

Imminkhoeve krijgt PostNL punt

LEMELE – Vanaf woensdag 4 december krijgt Imminkhoeve een PostNL agentschap waar inwoners van Lemele gebruik van kunnen maken. De PostNL agentschap is aan de Lemelerweg 41a. PostNL punt.  De plaatselijke supermarkt in Lemele is al enige tijd gesloten. Om die reden zal Imminkhoeve vanaf woensdag 4 december het PostNL punt overnemen.

Lees verder »

Bericht voor de Rijmpiet, geachte rijmpiet:

DALFSEN – Graag zouden wij namens de intocht van Sinterklaas in Dalfsen willen reageren op het eerder geplaatste bericht. De pepernoten die wij in zakjes doen, zijn niet met honderden maar eerder richting het miljoen. Daarbij om deze klus goed te klaren, wordt plastic gebruikt, dit gebeurd al jaren. Zeker voor het milieu is dit funest, maar smaken de pepernoten wel het best.

Lees verder »

Schaatsen voor Red een Kind

Schaatsen voor Red een Kind

NIEUWLEUSEN – Schaatsteam Hoekman Roestvaststaal schaatst 200 km voor Stichting Red een Kind. Alternatieve Elfstedentocht in nieuwe tenues. Al sinds jaar en dag heeft Gerrit Hoekman (Senior) een passie voor schaatsen. Momenteel maakt hij zich op voor de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee, welke op 28 januari 2020 wordt gereden.

Lees verder »

Verkeerstoezicht politie, ook N35

Verkeerstoezicht politie, ook N35
REGIO – Zondag hebben wij van de verkeerspolitie op verschillende manieren verkeerstoezicht gehouden met ons team.
Zo werd een motorrijder op de Middelweg met de lasergun gemeten met 91 km/u waar 50 is toegestaan. De Zwollenaar bleek niet in het bezit van een rijbewijs voor de categorie A dus 2 x pv.

Lees verder »