Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 38

Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 38

DALFSEN – Trefkoele 2 ontving thuis het eerste team van De Pol uit Zwolle-Zuid. Rein Smit trof Guus van Dijk als tegenstander. Smit begon goed, had een wat minder goede tussenfase maar sloot in de 27e beurt af met een serie van 7. Toen had hij zijn 49 caramboles op het scorebord staan en dat deed hij met een gemiddelde van 2.333 en een hoogste serie van 9.

Lees verder »

Middag over kloosters en Moderne Devotie

Middag over kloosters en Moderne Devotie

NIEUWLEUSEN – Het PCOB Nieuwleusen, Rouveen en Staphorst, verzorgt 26 september in de Ontmoetingskerk in Nieuwleusen een middag over de kloosters Zwartewater en Dikninge. De middag begint om 14.00 uur, en is voor iedereen toegankelijk. Spreker is de heer Mink de Vries uit Zwolle, werkzaam in Onderwijs en Kerk, in Nieuwleusen en Hasselt. Daarnaast heeft hij zich gespecialiseerd in de Moderne Devotie.

Lees verder »

SV Dalfsen maakt zich op voor de eerste klasse

SV Dalfsen maakt zich op voor de eerste klasse

DALFSEN – Aanstaande zondag speelt SV Dalfsen voor het eerst in haar bestaan een wedstrijd in de eerste klasse. Tegenstander is Vlugheid en Kracht uit Westerbork, oftewel VKW. De voetbalvereniging uit Westerbork kent een rijk verleden een bestaat al 90 jaar! In het seizoen 2017/2018 promoveerde VKW1 rechtstreeks uit de tweede klasse naar de eerste klasse en vorige jaar werd een promotie naar de hoofdklasse net gemist.

Lees verder »

De kachel FM is er klaar voor! Kijk LIVE mee!

De kachel FM is er klaar voor! Kijk LIVE mee!

HOONHORST –  Na een week  bouw’n  kan het feest beginnen!

Vrijdagavond 20 september – 21:00 uur

Hillbilly Moonshiners, Ultimate Deejays en JAN SMIT!

Zaterdagavond 21 septemberkoop omloop ook – 21:00 uur

Buren van de brandweer, Aukje Fijn, DJ Hitch, Jhonny & the rockers en De Wethouders!

Zondagmiddag 22 september – 15:00 uur

Jan Keizer & Annie Schilder, Martin Dams en Peter Beense!
Ook is er in de feesttent een kinderprogramma!

Luister en kijk live  mee  via  de Liveregistratie  van  onze Pim  van 321LIVE.NL.

(Ook te bekijken via de Kachel FM site en app)

 

Grenzeloos lekker eten: kookboek

DALFSEN – Trefkoele+ doet op dinsdag 1 oktober voor de vierde keer mee aan het Nationaal Integratiediner. Eten verbindt en het speelt in iedere cultuur een belangrijke rol. Achter ieder gerecht zit een verhaal en dat brengt vaak hele andere onderwerpen op tafel. Al etende ontdekken mensen dat ze misschien wel veel verschillen van elkaar, maar dat zij ook veel overeenkomsten hebben.

Lees verder »

InteraktContour start proef

NIEUWLEUSEN – InteraktContour start proef met dagbesteding voor mensen met Parkinson. Door Parkinson kunt u niet meer de dingen doen zoals u die vroeger deed. Dat kan behoorlijk lastig zijn in het doen van dagelijkse activiteiten. Om mensen met Parkinson beter te begeleiden, is InteraktContour een samenwerking gestart met Fysio Vechtdal en Logopedisch Centrum Nouwels.

Lees verder »

Hackathon van Expeditie regio Zwolle

ZWOLLE – REGIO – Bottom-up beweging maakt regio Zwolle weer aantrekkelijk voor jongeren . Op vrijdag 27 en zaterdag 28 september vindt de Hackathon van Expeditie regio Zwolle plaats, een evenement waar het ontwikkelen van initiatieven binnen 28 uur centraal staat. Het doel van de Hackathon is oplossingen zoeken om regio Zwolle weer een aantrekkelijke regio te maken voor jongeren om te wonen en werken.

Lees verder »

Lezingenserie Kunst en Fotografie in Anjerpunt

Lezingenserie Kunst en Fotografie in Anjerpunt

HOONHORST – Dit najaar organiseert Anjerpunt Hoonhorst een lezingenserie over Kunst en Fotografie. Het wordt een lezingenserie waarin het vooral gaat over het kijken naar schilderkunst en naar foto’s. De titel is dan ook “de kunst van het kijken”. De lezingenserie wordt gegeven door Angel Pinxten uit Deventer, docent fotografie-, kunstgeschiedenis en fotograaf.

Lees verder »

Update: Dalfsenaar doet prachtige uitvinding

Update: Dalfsenaar doet prachtige uitvinding

DALFSEN – Begin augustus schreven al een verhaal van een Dalfser uitvinding. Na de vakantie zouden we hier zoals afgesproken op terug komen. Tijdens zijn vakantie heeft de uitvinder een exclusief verhaal gemaakt speciaal voor Dalfsennet. Deze man heeft wel een bijzondere uitvinding gedaan en gaat het nu proberen in de productie te brengen.

Lees verder »

Kapper Michelle Hagen in het nieuws

LEMELERVELD – Kapper Michelle Hagen is één van ’s werelds beste kleurkappers . Kapper Michelle Hagen van kapsalon Look-Hair in Lemelerveld, is in de race om dé beste haarkleurspecialist ter wereld te worden. Vrijdag (27 september) vertrekt ze naar Wenen voor de internationale finale van de ColorZoom Challenge, een wedstrijd waarbij de beste kappers uit alle windstreken samenkomen en waar maar één de grote winnaar kan zijn.

Lees verder »

Alerdinckloop 2019

Alerdinckloop 2019

LAAG – ZUTHEM – Zondag 6 oktober wordt er na een afwezigheid van 2 jaar weer de Alerdinck loop  georganiseerd. Onder leiding van RCL98, de running club uit Lierderholthuis ,  is er een uitdagend parcours  uitgezet rondom de  Havezate Den Alerdinck

Lees verder »

Leo Elfers pikt het niet meer

Leo Elfers pikt het niet meer

ZWOLLE – Gepensioneerden, met name de groep met een huurhuis, zijn er volgens de oud-burgemeester van Dalfsen in een periode van zo’n tien jaar fors in koopkracht op achteruitgegaan. Onacceptabel, meent hij, omdat ze een waardevast pensioen beloofd was. ‘Honderdduizenden gepensioneerden mochten ervan uitgaan dat, als zij eenmaal de pensioengerechtigde leeftijd hadden bereikt, hun pensioen, zoals dat gebruikelijk is in een beschaafd land, geïndexeerd zou worden’

Lees verder »