Motoren en crossers vullen Evenementenhal

DALFSEN – Hardenberg – De affiches sieren inmiddels motorhomes en kantines van motorclubs in de regio en hangen ook bij motorzaken op de ruiten. Eind november is de Evenementenhal in Hardenberg voor de tweede maal omgetoverd in een heuse motorsportarena, waar weer duizenden bezoekers en ongeveer 375 actieve indoorcrossers worden verwacht.

 Grote man achter de organisatie is ex-motorcrosser Jarno Oldenijens uit Sint Jansklooster, die na enige edities in de Zwolse IJsselhallen vorig jaar vanwege meer ruimte naar Hardenberg verkaste.

De combinatie van een motorbeurs met actieve motorcrossers indoor bleek een voltreffer, waarbij Oldenijens bij de internationale finales op zaterdagavond zelfs publiek moest teleurstellen. Alle plaatsen waren al lang uitverkocht, maar dit jaar hoopt hij meer tribunezitjes te kunnen plaatsen. ‘Die zogenaamde Crazy Night met stunts en spektakel was en is ook dit jaar de blikvanger op het affiche’, erkent de promotor. ‘Maar er is uiteraard drie dagen lang (26, 27 en 28 november) van alles te doen. In drie hallen staan diverse motoren en exposanten die hun producten onder de aandacht willen brengen. Daarbij hebben we enige primeurs van Suzuki en Kawasaki met modellen voor 2011. Dat zal sowieso veel publiek trekken omdat dit het enige evenement in het oosten is met zoveel allure. Publiek op de motorbeurs kan ook de mooiste custombike kiezen, waarbij de winnaar de nieuwe Custom Bike Award krijgt uitgereikt. De motorbeurs is een extra bezoekje echt meer dan waard” aldus Jarno Oldenijens.

Zelf is ex-Mister Kawasaki echter vooral verantwoordelijk voor het sportieve gedeelte. In de meest links gelegen wedstrijdhal worden vele kubieke meters zand, leem en klei binnengereden, waarop een speciaal indoorcircuit wordt aangelegd met uiteraard een wasbord en schansen. Een parcours ook waarop het kaf zich van het koren kan scheiden. ‘We hebben een omvangrijk programma voor zowel club-, districts- als nationale rijders waarbij we veel coureurs achter de startpoortjes verwachten. Er is animo uit o.a. Staphorst, Nieuwleusen, Dalfsen, Ommen, Heerde, Zuidwolde, Westerbork en Emmen’, zo laat Oldenijens op de voorinschrijvingslijsten zien. ‘De vrijdagmiddag en -avond en zaterdag overdag zijn vooral voor deze rijders gepland. De internationale sterren komen vooral op zaterdagavond en zondag in actie, waarbij we zeker tien nationaliteiten aan de start hebben. Gezien het deelnemersveld mogen we veel strijd van deze experts indoor verwachten. Tussen de wedstrijden door is er zaterdagavond ook een speciale show onder de noemer ‘Oliepeil.nl WK Goonriding’. In dat geval gaat het om de mooiste en grappigste capriolen die coureurs op hun crossmotor uit kunnen halen. De Duitser Jan Hofmann is hierbij de topattractie na een show van motorbabes. Al met al mag ik wel zeggen dat het Motorevenement Hardenberg een unieke mix is van beurs, show, sport en entertainment’, aldus Oldenijens, die al maanden met de voorbereiding bezig is. Het spektakel kan per dag voor 15 euro worden bezocht, waarbij kinderen tot 6 jaar onder begeleiding gratis naar binnen mogen, terwijl jeugd tot 16 jaar de helft betaalt. Voor de Crazy Night (zaterdag 27 november van 19.30 tot 01.00 uur) wanneer de beurs is gesloten gelden dezelfde entreeprijzen. Parkeren bij de hallen is gratis. Naast de internationale topklasse MX 1 en 2 gaan ook speciale klassen van start voor pitbikes, dames, topjeugd 85 cc en de indoor-quads. In de reguliere clubklassen wordt er gestreden in de 50 cc, 65 cc, 85 cc en de MX 1 en 2 B. Met een speciale bon op de flyer kan een korting van 2,50 euro worden verkregen.

Diverse toppers uit het indoorcircuit hebben zich al bij Oldenijens aangemeld, waarbij toch opvalt dat GP-rijders het evenement veelal links laten liggen. Dat heeft alles te maken met de voorbereiding op het nieuwe WK-seizoen 2011 waar men gevrijwaard van blessures aan wil beginnen. Indoormotorcross kent nu eenmaal meer risico’s. Hoe dan ook: Nederlandse indoorexperts als Klijn, Kras, Stallmann, Van de Ven, Aussems, Meurs en regionale troef Luca Nijenhuis op de Gebben-Yamaha 125 cc zijn present, evenals de bekenden Wybo en Martens (B), Dixby, Burnell en Lee Sooper (Eng), Stapleton en Chatfield (USA) en de Zuid-Afrikaan Shannon Terreblanche.

Openingstijden: vrijdag 26 november: 14.00 – 22.00 uur (beurs en sportarena); zaterdag 27 november: 10.00 – 19.00 uur (beurs en sportarena), 19.30 – 01.00 uur Crazy Night (bron hardenber.nu)

Artikel delen: