De Atlas van Overijssel: alle kaarten in één venster

ZWOLLE – De provincie Overijssel brengt met de Atlas van Overijssel tientallen digitale kaarten van Overijssel in één scherm binnen handbereik. De Atlas biedt online toegang tot allerlei kaarten van de provinciale beleidsvelden en beleidsthema’s.

Zo vind je hier:

natuurgebieden en Ecologische Hoofdstructuur

geluidbelasting en luchtverontreiniging

bedrijventerreinen en bodemkwaliteit

campings en zwemplassen

actuele luchtfoto’s en historische ondergronden (1900 en 1950)

Je kunt de kaarten in de Atlas los van elkaar bekijken. En het is ook mogelijk om de kaarten te combineren. De kracht zit in de eenvoud. Met een paar muisklikken stel je je eigen kaartbeeld samen op het scherm. Zo krijg je jouw gegevens, samen met andere thema’s, in één totaalbeeld op de kaart.

Kijk bijvoorbeeld naar je eigen woonomgeving door te zoeken op postcode, straatnaam of woonplaats. Of zoom direct in naar een plek waar je meer over wilt weten.

Door de koppeling met andere systemen is het heel makkelijk om nog meer informatie te vinden. Kijk bijvoorbeeld met Streetview naar de omgeving, zoals die er ‘in het echt’ uitziet.Kijk nu zelf op de Atlas:  http://www.atlasvanoverijssel.nl/ . Reageren?

Weet je zelf nog nuttige, bruikbare of leuke kaarten? Is er een kaart die je graag in de Atlas wilt zien? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de provincie. Bel 038 4999440 of mail naar beleidsinformatie@overijssel.nl.

 

Artikel delen: