Paard stal Zielman Dalfsen valt dik in de prijzen

DALFSEN -MAASTRICHT – JIM: KWPN-merrie Umatine beste in Ricoh Prijs

De door Stal Zielman uit Dalfsen gefokte KWPN-vosmerrie Umatine (Andiamo x Voltaire) heeft gisterenavond in Maastricht de Ricoh Prijs gewonnen onder de Braziliaan Pedro Veniss.

In dit 1,45 m-tweefasenparcours kwamen 50 deelnemers aan de start, waarvan zeven beide fasen foutloos af wisten te leggen. Onder hen ook vier Nederlanders. Tweede werd Sabrina van Rijswijk met de KWPN-ruin Tuidam de Tivoli (Guidam x Amethist), gevolgd door Eric van der Vleuten met VDL Groep Kaid (Brett Saint Clair x Royal Ardent). Klik hier voor de uitslagen

(Bron: Horses.nl)

 

De Familie Zielman begon in 1979 met de paardenfokkerij aan de Zandwijkerallee in Dalfsen. Bedrijfsdoel is het fokken van goede en gezonde springsportpaarden. Momenteel wordt nog steeds doorgefokt met de Tinestam. Dirmatine (Uniek x Plesman, ster prestatie) is de huidige stammoeder. Haar moeder is Veronic (keur AA91). Vier van Dirmatine’s nakomelingen lopen in de internationale springsport. Ze zijn verkocht naar Engeland, Zweden en Turkije. Firmant, een volle broer van Dirmatine, springt 1.40 nationaal. Loratine, dochter van Dirmatine, is preferent op haar eerste drie nakomelingen.Klik hier voor pedigreegegevens van een van  de hengsten van Stal Zielman,  Winnetou. 

 

Stal Zielman. Zandwijkallee 5 – 7. 7722 KD Dalfsen. Stalzielman@planet.nl Stal Zielman. – Verhuur van paardenstallen –

www.stalzielman.nl

Artikel delen: