Regio Politie Persberichten van zondag 21 november 2010

Vier verdachten van diefstal aangehouden.

Hardenberg – Bij een bedrijf aan de Loswal zijn zaterdagochtend 20 november vier verdachten aangehouden voor diefstal. Een medewerker van het bedrijf zag dat de vier goederen wegnamen die bij het bedrijf behoorden en reed hierop de auto van de verdachten klem, waarop de politie werd ingeschakeld.

In de kofferbak werden diverse vrachtwagenonderdelen aangetroffen die van het bedrijf zijn. De verdachten, drie mannen en één vrouw, in de leeftijd van 20-40 jaar uit Dedemsvaart, Rheezerveen en Ommen, zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Vijf aanhoudingen voor openlijke geweldpleging

Kampen – Aan de Flevoweg zijn in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 november vijf mannen, in de leeftijd van 21-23 jaar, afkomstig uit Lelystad aangehouden voor openlijke geweldpleging. De verdachten hadden aanzienlijke vernielingen gepleegd aan een auto. Zo heeft men o.a. meerdere ruiten vernield en is er over het dak heen gelopen. De exacte toedracht en omvang van de vernielingen wordt nog onderzocht. Tegen de vijf is proces-verbaal opgemaakt.

(2010110324)

 Twee jongens aangehouden voor vernieling auto’s

Zwolle – Aan de Krulmate zijn zaterdagavond 20 november twee 15-jarige jongens uit Zwolle aangehouden voor vernieling van auto’s. De twee worden ervan verdacht op de daken van twee auto’s aan de Krulmate te hebben gelopen. De ene auto had een deuk in het dak, de andere zichtbare schoensporen. Er is aangifte gedaan. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt.

(2010110277)

Twee mannen aangehouden voor belediging en wet ID

Zwolle – In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 november zijn er in de Luttekestraat twee mannen aangehouden voor belediging. De twee liepen in een groepje van vier over straat, waarbij een 28-jarige man uit Kampen en blik bier in zijn hand had. Toen hij werd aangesproken om dit weg te gooien, beledigde hij de politieagenten. Hierop werd hij aangehouden. Een tweede man, een 33-jarige Zwollenaar, bemoeide zich hiermee en hem werd gevraagd zich te legitimeren. Dit weigerde hij meerdere keren. Hij werd vervolgens aangehouden voor de wet ID. Bij zijn aanhouding beledigde ook hij de politie. Van alle overtredingen is proces-verbaal opgemaakt.

(2010110282/83)

 

Twee aanhoudingen voor mishandeling

Zwolle – Tijdens een feest bij een evenementenhal aan de Rieteweg, zijn een 23-jarige man en zijn 50-jarige moeder uit Dronten aangehouden voor mishandeling. De 23-jarige werd aangesproken door de beveiliging omdat hij stond te roken. Toen zij hem even apart wilden nemen, werd hij agressief en sloeg een beveiliger tegen zijn mond. Bij zijn aanhouding door de politie, bemoeide de 50-jarige vrouw zich ermee en schopte tegen het been van een andere beveiliger. Ook zij is toen aangehouden. Er is proces-verbaal tegen beiden opgemaakt.

(2010110278/80)

Aangehouden voor huiselijk geweld

Zwolle – In een woning in de wijk Holtenbroek is zaterdagavond 20 november een 52-jarige bewoner aangehouden voor huiselijk geweld. De man had zijn 53-jarige partner mishandeld. De man is aangehouden en er is een tijdelijk huisverbod opgemaakt. Beide betrokkenen krijgen een hulpverleningstraject aangeboden.

(2010110285)

Aangehouden voor winkeldiefstal en huisvredebreuk

Deventer – Zaterdagmiddag 20 november is bij een winkel aan de Dreef een 54-jarige man uit Deventer aangehouden voor winkeldiefstal en huisvredebreuk. De man bleek meerdere goederen meegenomen te hebben, dan hij had afgerekend en werd overgedragen aan de politie. Vervolgens bleek de man een zogenaamde rode kaart te hebben, wat een collectief winkelverbod inhoudt, waar de betreffende winkel ook toe behoort. Er is proces-verbaal opgemaakt voor beide overtredingen.

(2010110215/21)

Vijf aanhoudingen op de Brink

Deventer – Op de Brink zijn in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 november vijf mannen aangehouden. Aanleiding was de belediging van een politieman door een 23-jarige Deventenaar. Toen men de verdachte hiervoor wilde aanhouden ging hij ervandoor. Samen met een tweede politieagent kon de man alsnog worden aangehouden, maar schopte hierbij dusdanig van zich af dat hij beide politiemedewerkers raakte aan respectievelijk hoofd en rug. Hij is vervolgens ook aangehouden voor mishandeling. Omstanders bemoeiden zich met de aanhouding c.q. het opstootje en werden verzocht zich te verwijderen. Enkele personen voldeden hier niet aan en een aantal beledigde hierop eveneens de politie. Dit resulteerde in nog eens vier aanhoudingen van mannen tussen de 22-25 jaar uit Deventer en Diepenveen.

Artikel delen: