Bijzonder nieuwjaarsconcert kamerkoor Salland in Vilsteren

kamerkoor_salland_dec2010.jpg

Op zondag 2 januari begint kamerkoor Collegium Musicum Salland o.l.v. Henk Ophoff op sfeervolle wijze het nieuwe jaar in de Willibrorduskerk te Vilsteren. Zij doen dit samen met de harpiste Mona Moog. De niet alledaagse combinatie van koor en harp zorgt voor een intieme sfeer bij dit nieuwjaarsconcert. Het concert begint om 15.30 uur.

Met het programma ‘Lasset uns frohlocken’ (laat ons juichen) brengt Collegium Musicum Salland muziek uit de periode vanaf de Advent tot en met Driekoningen. Een speciaal deel is gewijd aan Maria. Het repertoire is afkomstig uit de 16e tot en met de 20ste eeuw. Het concert opent met het achtstemmige ‘lasset uns frohlocken’, afkomstig uit de Sechs Sprüche van Felix Mendelssohn. Andere hoogtepunten zijn ‘Verleih uns Frieden’ van Heinrich Schütz en ‘Bogoroditse Devo’ van Sergei Rachmaninov. Op het programma staat ook een koorwerk van de vrij onbekende 20ste-eeuwse componist Hans Friedrich Micheelsen: ‘Lobgesang des Simeon’.

Natuurlijk mag in dit concert een lofzang van Maria niet ontbreken. Uitgevoerd wordt het `Magnificat in G ‘ van de 19e-eeuwse componist Charles Villiers Stanford. De sopraan Henrieke Goos neemt de rol van Maria voor haar rekening en wordt hierbij ondersteund door koor en harp.  Harpiste Mona Moog speelt stukken van Meg Robinson en Deborah Henson-Conant. Het gehele programma is na te lezen op www.kamerkoorsalland.nlToegangskaarten voor dit concert kosten in de voorverkoop € 7,50 en zijn te reserveren via www.kamerkoorsalland.nl. Aan de kerk kosten de kaarten € 10,-. Voor jongeren tot en met 18 jaar is de toegang gratis.

Artikel delen: