Restauratie van de molen van Fakkert te Hoonhorst

molen8mei.jpg

HOONHORST – Zaterdag 14 mei is het weer Nationale Molendag. Een mooie gelegenheid om u op de hoogte te stellen van de vorderingen die er met de restauratie gemaakt zijn. Het herstel van de achtkant nadert zijn voltooiing, nieuwe veldkruizen zijn aangebracht en ook de balkjes, waartegen straks de rietuitbrekers worden uitgebouwd. Heel mooi te zien is hoe vallend graan van de voormalige silo`s in de loop der jaren de balken heeft aangetast.

molen8mei2.jpg

Bij de restauratie blijven deze details gespaard, met extra steunbalkjes worden de vloeren weer aangebracht. De herstelde ramen zitten er weer in, het metselwerk is hersteld en hopelijk zijn de steigers die dag weer verdwenen. In de geheel nieuwe kop, die al klaar staat op het terrein en in al het overige timmerwerk is goed het vakmanschap te zien! Dé kans om al die molendetails, die normaal niet te zien zijn nu eens te bekijken. Als de molen af is zit het meeste weer verborgen onder het riet!

De molenromp is echter nog niet toegankelijk i.v.m. veiligheidsrisico`s.

In de bouwkeet hangen de bouwtekeningen en zijn de details van het lopend werk te bewonderen en is goed te zien hoe het eindresultaat gaat worden.

Kom zelf op 14 mei je op de hoogte stellen. De molenaars zijn aanwezig om deskundige uitleg te geven. Tevens wordt er een speciale “vrienden”werf actie gehouden en onder de nieuwe vrienden wordt een broodbak machine verloot plus 6 maanden gratis meel (t.z.t.).

Ook onder de bestaande vrienden die komen kijken en hun gegevens komen updaten wordt een broodbak machine verloot.

Kortom een uitgelezen moment om te komen kijken en eventueel vriend te worden van deze prachtige molen voor € 10,- per jaar.

Bezit u nog oude informatie van voor 1950 of oude foto`s neem dan contact op met de Stichting via info@molenfakkerthoonhorst.nl

Artikel delen: