Kaasboerderij Heileuver uit Dalfsen genomineerd

heil5.jpg

DALMSHOLTE – Wie wordt dit jaar verkozen tot Held van de Smaak? Net als de voorgaande jaren organiseren we de  Helden van de Smaak verkiezing. In 2011 staat de verkiezing in het teken van ambachtelijke zuivel en kaas.  Hieronder verstaan wij zuivel en kaas die op de boerderij of in kleinschalige fabrieken wordt verwerkt.

heil1.jpg

Voorbeelden zijn boerenboter, boerenkarnemelk, diverse vla- en papsoorten, boerenyoghurt in allerlei variaties, hangop, boerderij-ijs en kazen in soorten en maten. Maar ook – vaak regionale – specialiteiten waarin boerderijzuivel is verwerkt, zoals bijvoorbeeld kruudmoes. Wij zijn op zoek naar smaakhelden die zich buitengewoon in zetten voor het behoud van het ambacht en de productie van deze heerlijke producten, en hierdoor een voorbeeldfunctie hebben voor collega´s. De inschrijving van kandidaten voor de Helden van de Smaak is inmiddels gesloten. In totaal zijn zo´n 90 kandidaten voor gedragen. Via provinciale voorrondes in juni en juli worden uiteindelijk 12 finalisten voor de landelijke finale geselecteerd.

De organisatie van de verkiezing werkt samen met de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders (BBZ). De BBZ zet zich in voor het behoud en de versterking van Echte Boerderijzuivel en Boerenkaas. Voor meer informatie: www.boerderijzuivel.nl. De Helden van de Smaak verkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank. Lees meer over de Smaakhelden van de voorgaande  jaren in de eregalerij.

Artikel delen: