Regio Politie Persberichten van zondag 15 juli 2011

Koperdiefstal

Zwolle – De politie heeft zaterdag 30 juli een 35-jarige man en een 33-jarige vrouw uit Zwolle aangehouden voor diefstal van koper vanaf een onderwijsinstelling aan de Willaertstraat. De twee werden aangehouden op de Esdoornlaan. Ze hadden een peuter bij zich en een winkelwagen vol afgeknipte kabels bij zich.

De vrouw werd na verhoor heengezonden. De man werd ingesloten voor nader onderzoek. De man legde een bekennende verklaring af. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt

Drie vissers op de bon

Kampen – Tijdens een gezamenlijke surveillance van politie en Staatsbosbeheer op de IJssel, het Ketelmeer en het Kattegat werden zaterdag 30 juli veertien vissers gecontroleerd. Eén visser, een Duitse Rus, werd bekeurd omdat hij teveel vis in zijn bezit had. Hij moest negen vissen teruggooien in het water. Twee Duitse vissers werden bekeurd, omdat ze niet de juiste vispas hadden. Bij nadere controle bleken ze bovendien een grote hoeveelheid vis in bezit te hebben. In een afgesloten tent werd een bak met 72 ter plaatse gefileerde vissen aangetroffen. Alle vis werd in beslag genomen.

(2011066899)

 

Aangifte van mishandeling

Kampen – Een 27-jarige inwoner van Deventer heeft zondag 31 juli aangifte gedaan van mishandeling door een 18-jarige man uit Kampen. Beide mannen waren in een café aan de Hofstraat. Naar zijn verklaring hadden zijn vrienden en hij op de Oudestraat al onenigheid gehad met een paar mannen waar de 18-jarige man ook bij was. In het café kwamen ze elkaar weer tegen en kreeg de aangever enkele klappen op zijn hoofd. De verdachte werd aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

(201106694)

Inbraak in instelling

Kampen – Zaterdag 30 juli werd aangifte gedaan van inbraak in een instelling aan de Hilbert van Dijkstraat. Om binnen te komen waren ramen geforceerd. Er werden geld en computerspelletjes gestolen. Het aangrenzende pand bleek ook te zijn bezocht. Zowel de voordeur als een raam waren geforceerd. Er wordt geld vermist. De Forensische Opsporing heeft sporenonderzoek verricht. Wie getuige is geweest van deze inbraak of op een andere manier informatie heeft over deze zaak, wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844.

(201106683)

Aangehouden voor bedreiging

Zwolle – Op de Buitengasthuisstraat werd zaterdagavond 30 juli een 44-jarige man uit Zwolle aangehouden op verdenking van bedreiging. De aangever, een 44-jarige plaatsgenoot, verklaarde dat hij een conflict had gehad met de verdachte waarbij deze gedreigd had met een mesje. Hij liep daarbij een wondje op aan zijn hand. Het conflict vond plaats in een woning van een gezamenlijke kennis. De aangever wilde dat de verdachte, die zich naar zijn zeggen agressief gedroeg, de woning zou verlaten. Dit mondde uit in een handgemeen, waarbij de verdachte overmeesterd werd. Hij werd voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

(2011066890)

Aangehouden met inbrekerswerktuigen

 

Zwolle – Op de Beethovenstraat werd zondagmorgen 31 juli een 31-jarige man aangehouden op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening. De man, die op de fiets was, viel op door zijn gedrag. Hij toonde onder andere bijzondere belangstelling voor motorvoertuigen. Uit navraag bleek dat de man meerdere diefstallen op naam had staan. Daarom werd zijn vrijwillige medewerking gevraagd aan een fouillering. Hierbij werden diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen. Deze werden in beslag genomen. De man werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

(2011066931)

Openbare dronkenschap

Zwolle – Zaterdag 30 juli werd een 50-jarige man uit Zwolle aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij veroorzaakte overlast bij een winkel en onder het winkelend publiek. De man werd ter ontnuchtering ingesloten op het politiebureau. Hij krijgt een proces-verbaal.

(2011066871)

Aangehouden voor mishandeling

Zwolle – Een 19-jarige vrouw en een 24-jarige man uit Zwolle zijn zondagochtend 31 juli aangehouden op verdenking van mishandeling. Zij zouden volgens verklaring bij een conflict in een café klappen hebben uitgedeeld aan drie vrouwen uit Zwolle. Zij hebben aangifte gedaan. De politie verricht onderzoek naar de ware toedracht van de vechtpartij.

(2011066995)

Aangehouden voor belediging

Zwolle – Op zondag 31 juli hield de politie op de Grote Markt een 24-jarige man uit Hattem aan voor belediging. Hij schold een surveillerende bike-agent uit die samen met zijn college een eind maakte aan een beginnende ruzie waar de man bij betrokken was.

(2011066971)

Jongeren aangehouden voor insluiping in school

Zwolle – Zaterdag 30 juli werden een 15-jarig meisje en een 16-jarige jongen uit Kampen en Urk aangehouden op verdenking van insluiping in een school aan de Schuurmanstraat. Ze verklaarden wat aan het dollen te zijn geweest bij de school. Toen ze een raam open zagen staan, klommen ze naar binnen. Na even te hebben rondgekeken, zijn ze weer vertrokken. De drie worden doorgestuurd naar Halt.

(2011066864)

Dorsmachine in brand

Wijhe – Tegen een 30-jarige inwoner van Wijhe is zaterdag 30 juli proces-verbaal opgemaakt. De man had aan de Engeweg een oude dorsmachine in brand gestoken. Aanleiding was een geschil binnen de familie over het eigendom van de machine. De brandweer heeft het vuur geblust.

(2011066981)

Wiel gestolen van personenauto

Deventer – Zondag 31 juli werd aangifte gedaan van diefstal van een rechterachterwiel van een personenauto. De auto stond geparkeerd op de parkeerplaats van Ludgerus aan de Karel de Grotelaan. De diefstal is vermoedelijk gepleegd tussen zaterdag 30 juli 17.00 uur en zondag 31 juli 08.30 uur. Naast de verdwijning van het wiel ontbrak van het rechtervoorwiel de sierdop en het linkerachterwiel was deels gedemonteerd. De politie heeft de diefstal in onderzoek en vraagt getuigen of anderen die over bruikbare informatie beschikken zich te melden via 090-8844.

(2011067020)

Horecabezoeker aangehouden voor veroorzaken overlast

Deventer – Op de Brink werd zaterdagavond 30 juli een 23-jarige man uit Deventer aangehouden. Zijn aanwezigheid was niet gewenst in een horecabedrijf. Aanvankelijk liet hij zich rustig naar de uitgang begeleiden, maar eenmaal buiten werd hij opstandig. Hij werd meegenomen naar het bureau en later die avond met een bekeuring voor het veroorzaken van overlast weer heengezonden.

(2011066921)

Openbare dronkenschap

Deventer – Een 55-jarige man uit Deventer werd zaterdagmiddag aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij lag voor de deur van een winkel op de Brink. De man werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

(201166867)

Artikel delen: