Regio Politie Persberichten van maandag 1 augustus 2011

Man aangehouden voor mishandeling

Lemele – Een 23-jarige inwoner van Den Ham werd op maandagochtend 1 augustus aangehouden op de Korteveldsweg voor mishandeling. De man wordt er van verdacht een 18-jarige inwoner van Alphen aan den Rijn te hebben mishandeld. Deze deed hiervan aangifte.

Ook een 26-jarige inwoner van Boskoop deed aangifte tegen de man uit Den Ham. Ook hij zou door deze man geslagen zijn toen hij de man uit Alphen aan den Rijn probeerde te beschermen. De verdachte werd ingesloten op het bureau. Daar kreeg hij een proces-verbaal.

Inbraak bedrijf

Kampen – In een winkel aan de Oudestraat werd in de nacht van zondag 31 juli op maandag 1 augustus ingebroken. Men kwam binnen door een deur te forceren. Er werd vermoedelijk niets uit het bedrijf weggenomen. (2011067146)

 Onder invloed te water

Giethoorn – Zondagmorgenvroeg 31 juli is een 61-jarige autobestuurder uit de gemeente Westerveld aangehouden voor rijden onder invloed. Hij werd aan de Beulakerweg, deels met de achterzijde van zijn auto in het water, aangetroffen. Bij controle bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. Zijn bepalende blaastest in het politiebureau scoorde 455 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011066934)

 Gewond bij verkeersongeval

Tuk – Bij een verkeersongeval op de Kruising Ruxveenseweg / Oldemarktseweg zijn zondagavond 31 juli een bromfietser (17) en zijn duopassagier (16), beiden uit de gemeente Steenwijkerland, gewond geraakt. Zij werden met verschillende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Toen de bestuurder vanaf het bromfietspad de rijbaan opreed kwam hij in de berm terecht, raakte een bermpaaltje en sloeg vervolgens over de kop. Naar de toedracht van het ongeval wordt een nader onderzoek ingesteld. (2011067106)

 Aangehouden voor diefstal bromfiets

Steenwijk –Twee 16-jarige jongens uit Apeldoorn en Eefde zijn zaterdagavond 30 juli aangehouden voor bromfietsdiefstal . De bromfiets, eigendom van een 16-jarig meisje uit Ossenzijl, werd 29 of 30 juli gestolen op het Stationsplein. De jongens konden op basis van hun signalementen worden aangehouden. Tegen hen wordt een onderzoem ingesteld en proces-verbaal opgemaakt.. (2011066858)

 Aangehouden voor vernieling

Steenwijk – Zondagmorgenvroeg 31 juli zijn twee jongens uit de gemeente Steenwijkerland (15 en 16 jaar) aangehouden voor vernieling aan een auto. Op de Weemstraat trapten zij een spiegel van een wagen. In afwachting van hun verhoor werd het tweetal ingesloten. In de loop van de dag werden zij in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011066948)

 Aangehouden voor illegaal vuurwapenbezit

Deventer – Zondagavond 31 juli is een 57-jarige man uit Deventer in de Putmanstraat aangehouden voor het illegale bezit van een vuurwapen. Het wapen werd in zijn woning aangetroffen. Hoe hij aan het wapen is gekomen wordt nader onderzocht. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011067070)

 Onder invloed

Bathmen – Een 18-jarige bromfietsster uit Deventer is maandagmorgenvroeg 1 augustus aangehouden voor rijden onder invloed. Bij een controle op de Seino van Dorthlaan bleek dat zij teveel alcohol gedronken had. Haar blaastest in het politiebureau scoorde 220 ug/l. Zij kreeg een rijverbod en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011067115)

Artikel delen: